Re: Experiment betta

Multumesc admin, acum am vazut ca imi raspunsesei:P. Felicitari si multumiri pentru promptitudine. Voi scoate femela galbena, cred ca o cam streseaza zapacitul asta ca nu mai stie saraca cum sa se faca nevazuta:(

...greu cu pestii, dar mai greu cu oamenii...

62

Imi dai si mie niste pui de Betta iti dau si eu tie 100 de pomacea smile smile

iti fac eu o reclamatie tongue
pestii trebuiesc lasati separati doar sa se vada pana face masculul cuib mare de spuma si dupa 2-3 saptamani in care se vad trebuiesc bagati impreuna altfel masculu omoara femela wink

Multumesc, Florin!!!

eXotic A scris:

Sigur, in cazul fericit in care nu reusesc sa ii ucid in urmatoarele zile smile) si in ideea in care chiar vor face pui, pentru ca sunt atat de emotionata de parca i-as face eu...si mi se pare la fel de greu:))

hard to please A scris:
eXotic A scris:

Sigur, in cazul fericit in care nu reusesc sa ii ucid in urmatoarele zile smile) si in ideea in care chiar vor face pui, pentru ca sunt atat de emotionata de parca i-as face eu...si mi se pare la fel de greu:))

aproape, la fel de greu smile)

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

67

Am sa incerc si eua cest experiment tinand cont ca un beta traieste maximum 18 luni sad( Am sa incerc sa reproduc si eu poate imi iese ceva special smile

Ei bine admin, am si eu un pui de om, si cred ca mi s-a parut ceva mai simplu smile)Complicat dom'le cu pestii astia! Dar nu ma las, imi sunt foarte dragi si ii am de la o persoana speciala, deci...no way to die!!!

eXotic A scris:

Am sa incerc si eua cest experiment tinand cont ca un beta traieste maximum 18 luni sad(

cine ti-a spus tie chestia asta???? un betta daca este bine ingrijit traiesti si 4 ani wink

Asa stiam si eu, aprox 3 ani, dar in nici un caz 18 luni

71

pai ce e insecta ?:))

Unfortunetaly ,most of the times,The ignorants stand out more than the wise

72

mai 18 luni inseamna 1 an si jumatate acei pesti care ii vedeti in pet shop mari frumosi cat credeti ca vor mai trai Sincer

ca informatie generala pestii de la pet shop au maxim 5 luni poate chiar mai putin wink dar sunt crescuti de oameni foarte priceputi wink si u ai zis ca traiesc MAXIM 18 luni deci daca sunt batrani in pet shop la tine traieste 5-6 zile? smile)

74

nai inteles

pai explica-mi, fa-ma sa inteleg, eu incerc sa te corectez nu ca sa te superi ci ca sa te fac sa intelegi ca pestii traiesc mult atat timp cat sunt bine ingrijiti (cunosc persoane care au tinut betta pana la 8 ani si au murit de batranete, si eu am tinut pana la 2 luni ca nu am putut sa ii ingrijesc corect)

Dupa ce am separat masculul de femele ma simt ca un criminal....se uita unii la altii, lipiti de geam:(. Cred ca le e dor unuia de altul. Dar masculul nici un gand sa faca ceva productiv:(

77

acept orice informati sfaturi pe care nu le stiu asa stiam ca speranta de viata este de 18 luni

nu iti face griji, daca le e dor unu de altul cu atat mai bine, o sa syimuleze masculul sa faca cuib mai repede, ai incalzitor la mascul sper. temperatura ar trebuii sa fie in jur de 28 grade. si neaparat capac, daca ai 28 g in apa si 15g la suprafata apei knd vor iesii sa respire atat puii cat si pestii maturi, vor murii.

Buna Florin, da, am incalzitor, si capac la acvariul unde e masculul....care tot nu face nimic:(..cred ca-l bat! Intre timp am observat ca femela albastra o batea pe cea galbena si le-am separat si pe ele, dar le-am lasat tot langa acvariul cu masculul. Din pacate cea galbena are urme de muscaturi intr-o parte...sper sa isi revina. Azi au mancat si masculul si femela albastra, iar cea galbena cred ca vroia sa manace dar nu nimerea mancare....musca de langa fulg, doar apa, dar imi era clar ca vroia mancarea...oare sa nu o vada bine? Cam cat ar trebui sa astept in mod normal pana se apuca si asta micu sa faca ceva acolo in ideea de urmasi?

80 Editat de rtklancelot (2009-10-15 13:33)

sa ma prezint, sunt nou pe acest forum, dar am ceva experienta in acvaristica,am mai reprodus acum ceva timp betta,cand eram "incepator", si zilele acestea incerc sa reproduc din nou betta.o sa mai adaug si experienta mea legata de reprodus betta si sper sa obtin informatii valoroase de la voi.in curand o sa imi editez si profilul..voi pune poze cu acavariul meu, dar nu o sa mai am leeri...alta poveste ....nu o discut acum

1.betta sunt trainici...18 luni...e abureala pe fatza....masculi de betta de obicei traiesc destul de mult...oricum problema e ca dupa cateva reproduceri...sau mai multe...depinde ....pereche nu mai poate fi folosita. masculi cresc f bine dupa reproducere(3 zile cand cam ignora hrana, apoi dupa ce puii inoata au un apetit si mai ales daca primesc hrana vie, o sa ai niste masculi de toata frumusetea...iar femelele cel putin in cazu meu pot in urma repetatelor tentative de reproducere sa piarda ori o coada ...ori ...o inotatoare...eu aveam si mascul obsedat sexual...dar f bun parinte si obtineam exemplare frumoase si destul de rezistente). cand am reprodus betta mam oprit din cauza ca nu mai aveam femele potrivite pt cat de mult crescuse masculul meu. Cand am cumparat era un mascul la 2-3 femele..dar intre timp...una din start nu era potrivita(timida , pudica , nu a contat)...2 au ramas....apoi pe rand la reproduceri...una a ramas aproape fara coada...iar cealalta se obisnuise sa depuna la o luna ...iar din cauza lipsei de timp...nu a depus si sa cam taiat interesu ei de reprodus...pana ia venit masculu de hac...nu ...nu a murit...dar nici frumoasa nu mai era ...dupa partida de box thailandez....

2. pt hard to please...problema cu cea galbena , vezi sa nu fie muscata de ochi, si femelele intre ele pot fi destul de violente, iar per tottal din ce am citit despre incercarea ta de reproducere....nu te descuraja....problema principala la reprodus betta este perechea!Incearca sa le dai mancare de calitate,hrana vie in principiu, dac nu gasesti merge si hrana congelata ori tetra min. . Chiar daca acum nu vei obtine puiet viabil vei capata experienta..si vei avea un pct de plecare pt incercarile viitoare. Eu unu ma duc si port un dialog cu femeia care vinde pesti in piata la mine, cand nu are multi clienti incep dialogul..incepe si tu ..vreau betta bio-gold( este hrana speciala pt masculi de betta, pt intensificarea coloritului) si apoi incepi dialogul.Poate vei primi sfaturi utile...cine stie.
!!!!!!!!!!!     uite o idee...cand vroiam sa termin subiectu....pune un furtun ...uneste capetele libere sa formeze un cerc...bagi capetele libere unu in altu...apreciaza dimensiunea...si maine de dim ...din  ff putin polistiren ....rupel in bucatele f mici.. daca ai obs polistirenu pare format din niste bule ....rupel...si apoi pune bucatelel acelea in centru cercului format din acel furtun. Cu cat mai mici cu atat mai bine....albul e o culoare des folosita la reprodus si bulele acelea logic vor fi mai mari decat bulel normale de cuib dar cine stie poate il pacalesti sa continue el sa construiasca cuibu. Langa furtun(ca are acum forma unui cerc si pluteste la suparfata apei(are aer inautru) adauga niste plante...nu neaparat plutitoare..dar sa fie plante si continua sa le dai hrana de calitate. Bafta.

3..cazul meu...am fost in piata ...am reamenajat acvariul....si am dat f multe anubias nana doamnei cu pesti din piata(Rahova). La schimb am cerut o pereche betta.Nu avea pe stoc...intro sapt jumate a primit, si am putut sa imi aleg orice a dorit sufletelul meu(doar am dat anubias nana....plante care cresc f greu...3 plante mari si vreo 10 puieti medi). Mia dat un mascul frumos( osa pun in curand poze cu el..probabil dupa reproducere)iar zilele acestea am primit si femelele (ca mia dat 2, mari plinitze, grasute). Pesti iam trantit in acvariul comun, prilej sa obs comportamentul lor,ambele femele prezinta dungi transversale( verticale mai usor de inteles), insa una din ele raspundea la ritualul masculului. Azi de dim am separat femela si masculul,iam pus intrun acvariu de 40 L, umplut cam 10-12 cm. niste plante plutitoare, anubias nana, ferigi, ghivece de teracota pt ascunzis...un pahar alb de palstic pe jumatate taiat pt cuib. Masculul deja a facut din nou cuib si in acest acvariu :D , maine de dim cred ca las femela libera( in prezenta este intro nascatoare de guppy) si daca totul merge bine in cateva zile sper sa am niste puiet. Acum o sa ma condamnati probabil....nu am incalzitor...maine pun un termometru sa vad temperatura, e de fapt un test deal meu sa vad conditiile. Nu am pus la reprodus neaparat sa obtin puiet viabil ...eu doresc acum sa se obinuiasca pesti cu un ciclu de reprodus(decat sa stau acum sa reproduc si sa obtin 10 pui din lipsa timp, nici perechea nu sa format+sezonu rece. Nici timpul nu imi permite ca sa incerc acum sa  am grija de puiet. Oricum pana la ideea sa depuna ei 2 cam 500 de icre odata, cat auzisem la un moment dat pe un site....aaa si vedeti ca pui de betta se mananca intre ei....:D canibalism ...dca exisat diferente de crestere intre puiet, incercati sa ii despartiti pe cei mai dezvoltati...sa nu se hraneasca cu fratii lor mai mici(sursa f nutritiva :D) mi sa intamplat odata si aveam un pui de betta mascul cam dublu fata de fratii lui....ce inseaman sa creasca pe spinarea altora(la propiu si la figurat).
pt orice greseli de scriere...de  abia venisem de la o berica cu colegi :D

calitatile unui acvarist....rabdare si spirit de observatie