Pai combinatia asta o tot fac de prin 2007 de cand mi-am cumpart iar acvarii. Sincer nu inteleg de ce tot citesc si aflu despre probleme de genul asta cu asocieriile de pesti. Mi-a mai spus un amic o vorba funny, precum ca as avea "ciorba" in bazin
. Cel putin eu nu am avut probleme de genul asta. O singura data am avut probleme cu 3 tetrazona, dar alergau tot prin bazin, nu doar carasii. In schimb, carasul meu traieste linistit cu 2 scalari in bazin si e perfect sanatos. Din experienta mea carasii nu sunt pretentiosi, decat la temperatura trebuie mare atentie sa nu depaseasca 28-29. Vara asta am ramas din cauza caldurii din apa fara un exemplar auriu, destul de batranel ce-i drept. De obicei in bazinul asta am asa : 2 lery, 2 gurami, 2 scalari, 2 carasi, 2 silver shark, 2 sanitari si un betta HalfMoon. Acum din cauza timpului redus si a caldurii mi-au murit multicei, insa erau si batranei sa zic asa, cam 2 ani de peste. De asta si ziceam ca astept salariul pe luna asta, eventual sa cumpar un bazin mai mare si sa improspatez populatia din bazine. Soo ma cam asteapta ceva munca
. Dar, na, vorba ta, cand e pasiune, esti om cu adevarat 
Sincer sa fiu, eu cumpar doar pui si ii cresc eu in bazin. Banuiesc ca din aceasta cauza nu am probleme. Probabil scalarii se obisnuiesc cu carasii si restul de vietati din bazin. La fel am si in bazinul lui tata, si acolo vorbim de exemplare de 2-3 ani si destul de mari, de sincer ma mir cum de mai au loc. Colac peste pupaza, tata are si un pleco imens si recent un pui de caras negru. E si din toata "ciorba" de la tata din bazin, doar bettanul are o problema cu puiul de caras. In rest, liniste si pace la el in bazin si vietuiesc toti linistiti.
O DILEMA,ce nu tine de aspect,Devii enervant la cat te crezi tu de destept