Corect ar fi sa-ti aduc aminte zicala "da-i Doamne romanului, mintea de pe urma" dar nu o fac cu mare convingere pentru ca:
- deja, locuiesti in Germania si incet-incet, iti vei pierde din specific
- fiecare specie de pesti are farmecul ei, trebuie doar sa fii indragostit cu adevarat de ei, pentru a le descoperi farmecul si provocarile la care te supun.
A renunta la cresterea in acvariu, a unei specii, din motivul ca aceasta este greu de intretinut, nu mi se pare o atitudine tocmai pozitiva. As fi inteles, daca urmai sfaturile noastre, te gindeai de doua ori, inainte sa alegi Piranha si te-ai fi orientat din start catre altceva, discutiile fiind nenumarate pe aceasta tema, in subiectul tau.
Eu stiu ca statutul chiriasului in Occident, este cu totul altul ca in Romania, coeficientul de siguranta fata de atitudinea proprietarului fiind strict reglementat si respectat. Si in Germania exista extrem de multi oameni, care traiesc toata viata, din generatie in generatie, cu chirie, fara sa renunte la placerile vietii. In consecinta nu vad de ce nu ai achizitiona un acvariu mai mare (poate nu atit de mare, cum te gindesti tu).
Asa cum firma care ti-l livreaza, asigura transportul si instalarea, tot asa, pot face si operatiunea de mutare, in caz de forta majora.
Nu ma gindeam la o specie anume, iti spun doar atit: in timp ce noi, care am ramas romani
(traim in romania), ne dam peste cap sa facem rost de niste Discusi salbatici (exemplu), tu te duci la magazin si ii cumperi, pui punga in portbagajul bicicletei si gata - iata diferenta!!! 
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!