Re: Buna tuturor
Asa e cum zici o sa tin cont de ce miati zis si va multumesc deja mam uitat de instalatie de co2 destul de ok si fertilizanti o sa incerc sa cumpar ceva
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Buna tuturor
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Asa e cum zici o sa tin cont de ce miati zis si va multumesc deja mam uitat de instalatie de co2 destul de ok si fertilizanti o sa incerc sa cumpar ceva
Eu unul sincer as renunta la carasi din foarte multe motive, dar fiecare face cum ii place :smoke
Daca nu sunt indiscret, care ar fi acele motive? Cumva din cauza lor, acesti pesti ar trebui sa dispara din acest hobby?
sTTTk A scris:- cu privire la plante crede-ma ca la mine nu au avut treaba cu ele si ca exemplu poti vizualiza acvariul colegului costyy_78 care este super plantat si cu carasi... pozele vorbesc de la sine..
Nu face asemenea comparatii; colegul costyy_78 are acvariu d e 200l, sau asa pare; plus de asta sti tu: co2, fertilizatori, si fff multe plante. Fac pariu ca a bagat carasii in acvariu abia dupa ce acvariu avea plante din belsug. Pe de alta parte Alyn nu cred ca a facut asa; o fi cumparat carasii cand plantele de-abia incepeau sa se dezvolte si normal ca le-a luat tot sporul.
Si ai dreptate cu Valisneria. E o planta careia ii merge bine la temperatura mai mica asa cum ai nevoie la carasi.
Acvariul respectiv are 400 litri dar nu asta este important. Neimportante sint si aditia de CO2 si fertilizarea, se discuta strict despre asocierea carasilor cu plantele.
Important mi se pare faptul ca exista acvaristi priceputi, care trec peste "nu se poate", expresie care mai degraba suna a resemnare si nepricepere decit a regula.
Costy a facut un compromis destept intre temperatura maxima, suportata de carasi (oricum peste 20 grade) si temperatura necesara plantelor. La asta a adaugat alte citeva "amanunte", destinate sa-l ajute in realizarea sa.
Nu fii tentat sa faci pariu, decit daca iti place sa pierzi! Plantele au fost adaugate, mult dupa ce in bazin se aflau carasii.
Buna dimineata o sa iau toate parerile si cum zice baracuda daca vrei sa faci ceva poti face orce o sa mai iau plante in curzu zilelor viitoare scot nisipu albastru si o sal fac cat de real se poate si eu nu cred ca e mult de lucru cu carasi sunt niste pesti superbi si foarte inteligenti cand le dau de mancare ajunge sa bat un pic in sticla ca automat sunt la mancare ai ador ai iubesc
Baracuda am spus ca as renunta la carasei eu unul personal daca as avea nu spun neaparet sa renunte alyn la ei, am spus fiecare cu pasiunea lui,si nu nu ar trebui sa dispara carasi din acest hobby deoarece sunt persoane la care le plac carasei cum ar fi alyn :apl dar eu am spus ca as renunta la ei pentru ca fac multa mizerie fata de alti pesti dar daca lui alyn ii plac bravo lui dar sa isi ia un filtru mai putenic si atunci v-a fi totul ok,bafta alyn :sok
Sal deocamdata nu renunt la carasi si nici nu cred ca o sa renunt o sa iau plante babane ca pt ei filtrele eu zic ca fac fata apa e ok nam probleme in rest ms de sfaturi ape limpezi la toata lumea
ne auzim duminica plec la munte pa
Baracuda am spus ca as renunta la carasei eu unul personal daca as avea nu spun neaparet sa renunte alyn la ei, am spus fiecare cu pasiunea lui,si nu nu ar trebui sa dispara carasi din acest hobby deoarece sunt persoane la care le plac carasei cum ar fi alyn :apl dar eu am spus ca as renunta la ei pentru ca fac multa mizerie fata de alti pesti dar daca lui alyn ii plac bravo lui dar sa isi ia un filtru mai putenic si atunci v-a fi totul ok,bafta alyn :sok
Daca taceai, filozof ramineai!
Buna ziua mai va pun cateva poze cu schimbarile din acvariu meu astept pareri :hug :sok
1. incerca sa scoti bilutele alea albastre de acolo
2. pune un autocolant pe spate intr-o singura culoare (negru, albastru, etc...)
Poate ar mai fi si altele dar sa mai zic si altii
am scos din pietris dar a mai ramas pretena ai place cateva bilute albastre nam sanse sal scot si autocolantu lam pus cu plante ca am carasi si nu prea am sanse sa tin plante doar asa ceva amarate )
am scos din pietris dar a mai ramas pretena ai place cateva bilute albastre nam sanse sal scot si autocolantu lam pus cu plante ca am carasi si nu prea am sanse sa tin plante doar asa ceva amarate
)
Eu zic ca poti avea sanse, daca-i aduci aminte "pretenei" ca te-ai inscris pe un site de acvaristica, nu de decoratiuni interioare...
am scos din pietris dar a mai ramas pretena ai place cateva bilute albastre nam sanse sal scot si autocolantu lam pus cu plante ca am carasi si nu prea am sanse sa tin plante doar asa ceva amarate
)
chiar daca ai un acvariu cu carasi, sunt destule plante care rezista cu brio in fata carasilor ,asa ca ....eu zic sa pui si cateva plante ar arata mult mai bine
Asa e baracuda dar cu pietricelele ati zic eu ca nu prea am sanse alea le puteti elimina cand ami vine pietrisu atunci o sa dispara si alea si plante mai iau 2 maine am comandat ceva si sper sa creasca acu ca am bagat si co2 in acvariu
vezi ca se poate.se vede diferenta si usor suor incepi sa "furi "meseria.Intradevar colegii mei au perfecta dreptate.sunt plante care rezista cu carasii.Bine,sa zicem ca la tine o mica problema ar fii ca ai si carasi destul de mari,din cate vad eu.Ar fii fost mai indicat sai ai plante si carasei mai mici...ca plantele sa creasca in paralel cu carasii..si astefel pe cat se maresc ei,si ele sa prinda radacina mai serios in acvariu.pararerea mea.spor in continuare.
este intradevar un avantaj daca sunt crescuti de mici ,dar si mari pot fi educati ,cu mancare diversificata ai sa reusesti. uite si un exemplu
frumos acvariu costy dar sigur plantele alea au fost puse acolo inaintea carasilor eu carasi ai am de un an jumate si am bagat plante la greu lea facut praf p toate binenteles nam stiut ce plante sa bag dar la urmatoarea poza o sa fie ok acvariu mai ales acu ca am co2
urmareste postul meu in care am prezentat acvariu si ai sa vezi ca nu au fost bagate inainte
frumos acvariu costy dar sigur plantele alea au fost puse acolo inaintea carasilor eu carasi ai am de un an jumate si am bagat plante la greu lea facut praf p toate binenteles nam stiut ce plante sa bag dar la urmatoarea poza o sa fie ok acvariu mai ales acu ca am co2
Fiind vorba de subiectul tau, ma astept sa citesti tot ce ti se comunica, citeste cu atentie postul nr 23, te rog!
ma scuzati dl Radu , nu am vazut comentariu facut de dumneavoasta in postul 23, si nici pozele puse de Gabi putin mai sus( multumesc Gabi )
dap perfecta dreptate ma rog nu stiu ce le faci u la carasi tai eu le dau mancare destul de diversificata dar tot mai trec pe la plante mai ales ala portocaliu si pana la urma urmei sa le fie bine lor dele in col de plante ca tot bag )
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Buna tuturor