Re: o incercare

cateva poze cu elovutia acvariului dupa 3 saptamani

142

Mie imi place tema ruginie creata de plantele rosiatice si substrat.

Cam inghesuit si fara consistenta. Prea mult haos. Eu as face un decor mai organizat intr-o imagine, daca as avea platele tale big_smile

143

Imi place acvariul tau.  :apl

144

Foarte frumos, dar ar trebuii sa duci acvariul la frizer lol  lol

doar ce si-au revenit plantele dupa mutare.. maine o sa le tund.... si o sa adaug pe fata pavula... momentan nu e asezat cum vreau eu.... o sa apara cateva specii noi  si pe buturuga o sa incerc sa prind moss

146 Editat de dinescu tiberius (2011-12-21 04:21)

pana la urma m-am hotarat si am dat aproape  toate  neonele.. si ma gandesc la o combinatie fara "carpeli"

ce parere aveti de 2 neoane aqua medic grow plant si 2 osram 865(inca le detin)
sau spuneti-mi ce ar fi mai bun .. ceva ce pot gasi in romania
combinatia vreau sa fie 2 osram 865 +2parerile voastre
si o alta intrebare... ce neoane sunt mai bune? aqua medic sau jbl?

147

Mergi cu incredere pe aqua medic .  Plant grow-urile au o tenta roz iar plantele tale rosii vor arata si se vor simti foarte bine .
Folosesc si eu in actualul setup tot plant grow in combinatie cu 965 si sunt mai mult decat multumit .  Numai bine !

148 Editat de dinescu tiberius (2011-12-21 15:03)

am gasit o combinatie pe un forum  din afara.... aqua medic grow plant + aqua medic white reef si 2 osram 865
2 grow plant fara white reef.. ar fi iarasi o problema pentru alge.
ce parere aveti de combinatia de mai sus?

149

Reef white are 10000k ceea ce inseamna ca ai destul de mult albastru, care ar ajuta algele sa inceapa cu dreptul. Intradevar am vazut si acvarii superbe cu ilumiare de la aqua medic dar daca esti la inceput de drum nu iti recomand reef white .
In situatia asta  , in afara de faptul ca studiezi si acumulezi informatii de pe internet care sunt foarte benefice pentru bagajul tau de cunostinte  tot va trebui sa iei o decizie . Repet ,sfatul meu este sa mergi cu incredere pe 865 cu plant grow si plantele tale iti vor fi recunoscatoare  lol

Ape limpezi.

pana la urma am achizitionat un jbl solar tropic si mai trebuie sa iau unul..
acum am 2 osram 865 si un jbl solar tropic... care ar fi cea mai buna optiune inca un jbl solar tropic sau un jbl solar natur?

151

Ai pus extrem de multe intrebari pe tema alegerii tuburilor, ai primit raspunsuri, eu nu inteleg care este formula care te va satisface, in privinta raspunsurilor. Iti mai spun o data, nu exista retete universal valabile, fiecare acvariu are specificul sau si numai posesorul lui este in masura sa-i gaseasca formulele ideale de functionare. Asuma-ti si tu niste experiente, nu-ti va folosi la infinit sa beneficiezi numai de experientele altora, care fie vorba intre noi, au investit timp si bani, pina sa ajunga la niste rezultate.
   Daca ramii adeptul fenomenului "mura-n gura", nu vei acumula niciodata o experienta consistenta. Fara suparare!!!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

cateva poze dupa aranjament si tuns.. am adaugat si unele plante noi  : pavula, Hc cuba,alternantera lilacina
mai vreau sa inlocuiesc si LUDWIGIA REPENS ..inca nu stiu cu ce ... ma mai gandesc

153 Editat de MariusMinu (2011-12-22 21:19)

Alternantera are nevoie de lumina. Nu e recomandat de stea la umbra altei plante. Zosterifolia creste mai repede decat alternantera si o sa o acopere in cel mult o saptamana (acesta este sfatul meu).

am terminat cu iluminatul . am ramas cu 2 osram 865 si 2 jbl solar tropic.. momental tin aprinse 2 tropic si 1 865
o sa pun cateva poze ptr ca am asezat si putin plantele

155

Asa este mai bine . Din partea mea Sarbatori Fericite si un covor cat mai gros de hc !

156

Asteptam sa vedem o patura mare de HC.Ape limpezi prietene  :acv

am reusit sa fac cateva poze mai clare...mai am pana invat sa folosesc camera la parametrii capacitailor ei:)

158

:apl Foarte frumos,imi place foarte mult :apl

159 Editat de dinescu tiberius (2012-01-03 22:43)

salut am si eu intrebare in legatura cu  CO2-ul... nu reusesc sa mentin ph-ul stabil de cand am luat butelie.. si cred ca mai dureaza cam o luna pana iau si ph controller..... momentan bag cam 3 bule/sec ziua si 1.5/sec seara... si [hul este destul de mare zic eu.. cam 7 -7.2 ori e aiurea  testul asta.. de la jbl( nu este permanent)
sa incerc 3 bule/secunda non stop?

160

nu ai cum sa mentii ph constant fara controler pe toata durata zilei, deoarece ai si perioada de iluminare in care plantele consuma C.

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"