121

Re: My small island

Ferropol sau profito sunt micro. Daca pui Ferropol ramai pe Ferropol.

Eu pun Profito si Potasiu la schimbul de apa. Nu neaparat saptamanal. Imi fac o supa din apa de la robinet pe care o pun in acvariu:

- Biotopol
- Profito
- Potasiu
- Fosfat un pic

Zilnic pun doar Ferropol24 si easy carbo.

Nitrati sunt in acvariu in functie de cati pesti ai si cate resturi se descompun in el.

Cat timp nu sari de 30ppm cu nitratii nu iti afecteaza pestii. Recomandat este totusi sa-ti iei teste dedicate pentru elementele macro pe care le adaugi. Astfel ai o idee despre concentratiile din apa si o sa poti stabili un dozaj mai precis.

122

Mersi de raspuns,deci kalium-potassium pun saptamanal,sau cate putin zilnic? Si daca mai cumpar nitro si fosfo,il adaug tot asa saptamanal sau zilnic cate putin gen:easy carbo 2ml/zi,nitro 0.5-1ml/zi,fosfo 0.5-1ml/zi si kalium-potassium pun tot asa 0.5-1ml/zi sau il adaug saptamanal big_smile  :noroc  :pls  ^:)^
Scuze daca sunt pisalog si repet intrebarile :stupid

123

Eu il pun la schimbul de apa. Nu zilnic. Am zis nu neaparat saptamanal pentru ca fac schimburi de apa mici la 2-3 zile. Nu am inca un program stabilit pentru schimburile de apa.

Macro nutrientii raman in apa mai mult timp. Nu este nevoie sa pui zilnic. Fertilizantii din gama Ferropol24, easy carbo si cele care contin trace elements necesita adaugare zilnica deoarece sunt bazate pe substante complexe care se descompun repede si nu-si mai ating scopul sau se descompun in compusi care nu sunt asimilati de plante.

Cam asta am inteles eu despre fertilizantii adaugati zilnic.

124

Ok,atunci ceilalt fertilizanti ii pot adauga eventual dupa fiecare schimb de apa,nu? smile  :acv

125 Editat de Ancistrus (2012-01-06 14:52)

Pop Remus A scris:

Ok,atunci ceilalt fertilizanti ii pot adauga eventual dupa fiecare schimb de apa,nu? smile  :acv

Remus citeste instructiunile de pe recipiente, si foloseste solutiile exact cum scrie acolo.
   Cel mai bine este daca pleci pe o linie (JBL, Tetra, Sera etc) sa continui pe linia aia, amestecurile de mai multe firme cam duc spre alge.

126

Mai baiatule, presupunind ca nu ai rude mature (Doamne fereste!), la care sa apelezi sa-ti ridice un pachet de la posta, cu banii cheltuiti pe toate minunile astea, pe care oricum nu prea vei sti sa le folosesti, fa si tu cinste unei cunostinte mai in virsta, sa-ti ridice un eventual pachet trimis de Cristi Ionescu, cu micro si macro!
   Oricum, toata stima pentru colegii care au rabdare cu tine! lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

127

Ok, poate am sa incerc sa comand PPS-PRO cred ca cu buletinul lui varumeo care are 14 ani lol  lol  lol sa vedem poate fac asa :hug  :acv

128

Remusica, Remusica... vorba lui Radu, ai sa cumperi solutii pe care nu vei reusi sa le dozezi corect. Nu te chinui cu toate solutiile din comert recomandate de vanzatori (risti sa pui Detartrant in loc de micro si macro dupa astia, nu de alta dar am mai vazut pe unu acum pe forum ca a cumparat Dracena ca planta de acvariu de la petshop si nu stie de ce ii mor pestii).
Decat sa dai peste 100 de lei pe solutiile din comert, mai bine dai 40 de lei (cu tot cu taxe postale) lui Cristi si iti trimite 0,5 litri de micro si 0,5 litri de macro.
Eu folosesc de la el fertilizanti de un an de zile si sunt foarte multumit, atat de multumit incat trebuie sa mai cumpar.
Gaseste pe cineva cu buletin sa iti ridice un colet de la posta. Daca le spui alor tai de diferetnta de bani cu siguranta te vor ajuta.

Ape limpezi!

129

Mersi,m-am gandit sa iau pe buletinul lui varumeo deoarece nu vreau sa afle parinti,ca apoi tot spun ca dau ff multi bani pe acvariu :stupid  smile  :noroc

130

Chiar in aceste momente imi dapun scalari  :hug  :hug  :s) poate revin cu poze dupa depunere :s) 
PS: am o intrebare de ce nu pot insera poze dau pe ,,browse,, aleg imiaginea dorita dau pe ,,open,, dar nu se intampla nimic, rog frumos admin. sau moderatori in caz ca mi-a fost anultata inserarea de poze (nu stiu din ce cauze,poate nu a fost dezactivata dar nu merge mie) sa mi-o activeza inapoi,multumesc ^:)^  :pls

131

Poze noi, cu evolutia gazonului HC-cuba  :acv  smile

132

Foarte frumos! La mai mare! Pune si o poza sa vedem tot acvariul ca mi se pare ca arata din ce in ce mai bine.

Ape limpezi!

133

Ok am sa pun, dar nu inca numai pe saptamana viitoare, sau cam asa sper,rabdare smile , vreau sa imi iasa ceva frumos :acv

134 Editat de danielt (2012-01-09 01:02)

Succes cu HC-ul. De cat timp l-ai plantat? Ai grija ca vrea lumina si CO2. Al meu s-a tot topit usor dupa ce l-au devorat porcii (melci pomacea). Acum da semne de revenire dar e pus in incubator cu althernantera. Are parte de lumina si easy carbo din belsug smile

A, si vezi ca trebuie sa ai rabdare pana isi stabileste radacinile nu va creste prea repede. Deci trebuie sa ai rabdare pana incepe sa se intinda. Dupa aia o sa stai cu foarfeca pe el wink

135

Stiu, l-am plantat cam de vreo 3 saptamani stiu ca pana se pride, si isi face radacini, numai dupa aceea isi da drumul sa se intinda smile Co2 are,lumina are 1-24w,1-13w si ferilizanti are logic  big_smile  :noroc

136

Bun asa. Arata bine pentru 3 saptamani. Daca nu ai vietati care sa-l dezgroape esti pe drumul cel bun cu el. Din ca am citit eu despre HC nu prea are pretentii de fertilizanti. Se descurca mai bine cu CO2 pentru este planta de suprafata. HC-ul creste in umezeala si la suprafata unde are CO2 atmosferic mai mult decat in apa. De aceea trebuie suplimentat CO2 in apa pentru a-l face sa se intinda in covor.

137

:apl Mersi de informati smile

138

Am facut poze noi,dar nu le pot insera, pozele sunt facute cu noua achizitia a mea,LG optimus blak,se vede foarte clar  :fcool  am facut niste poze deosebite cu el,dar nu le pot insera am sa mai incerc :hug

139

Poti incerca pe imageshack. Copiezi forum code.

140

daniel ai pm :apl  ^:)^