181

Re: o incercare

MariusMinu A scris:

Blyxa este folosita de multi acvaristi pe post de tester de azot ,aceasta se inroseste la carenta de azot . sad

Citind despre ea se pare ca tenta auriu-caramizie o au frunzele cand ii merge bine smile

Se face rosiatica cand nu are fier destul. Nu am gasit referinte despre calitatea ei de a indica lispa de azot.

182

Imi sustin teoria , la inceput am primit acesta informatie de la un acvarist cu mai multa experienta , acum am cautat mai multe date si am gasit cateva care confirma aceasta teorie. In cazul tau Tiberius este posibil sa fi facut ceva modificari la lumina de curand , plantele au crescut mai repede si au consumat azotul produs de resturile din apa , automat a aparut o carenta care a dus la inrosirea frunzelor de blyxa .Asta e parerea mea . :noroc

eu chiar am schimbat lumina......poate o fi si asta.... plantele oricum par sanatoase.. sa vedem daca va fi vreo schimbare... eu am fertilizat doar cu ferropol/ferropol 24 si easy carbo pentru alge.... acum am achizitionat de la cristi ionescu micro+macro si voi suplimenta cu ferropol 24 1 pic pe zi.... ma gandeam ca s-a inrosit din cauza anumitor lipsuri provenite din fertilizarea macro

184

Pune si macro , eu am redus vreme de o saptamana doza de pps pro si deja plantele cu crestere rapida au dat simptome de carenta , am revenit la doza initiala si plantele si-au revenit si ele . Deseurile de la 20 de pesti nu pot asigura necesarul de azot si fosfor al unui acvariu plantat cum sunt ale noastre .

185 Editat de dinescu tiberius (2012-01-14 23:27)

de luni incep si cu fertilizarea macro ...in 10 zile asa o sa revin cu poze noi sa vedem daca este vreo schimare... multumesc oricum!

186

Daca poti sa pui o poza cu rotala vietnam ,vreau sa vad cum arata la tine , daca se poate . :fok

187 Editat de dinescu tiberius (2012-01-15 18:53)

uite asa arata... am doar cateva fire.. inca nu s-a format tufa pentru ca planta e noua in acvariu

188

Arata destul de bine , o sa fac si eu poze , bafta in continuare !

ce vroiam sa te intreb... pavula se tunde sau se lasa asa? parca as fi vrut sa fie putin mai mica:)

190

Poi se tunde, ca si majoritatea plantelor tip gazon :noroc

191

Pai tunde din ea , oricum firele mai vechi se umplu de diverse alge pentru ca planta este oarecum in descopunere , asta pana isi face radacini noi sau pleaca fire noi lateral .

192 Editat de dinescu tiberius (2012-01-16 22:04)

stie cineva denumirea plantelor din poze?
in poza a2-a planta rosiatica... cele mici sunt replantate de obicei de la jumatate in sus se inrosesc

PS: am adaugat o poza de doua ori su nu stiu cum sa o mai scot

193

Cea verde din poza 1 este "sora "hc-ului Hemianthus micranthemoides , iar cea rosie este Ludwigia glandulosa . Super plante !

194 Editat de dinescu tiberius (2012-01-23 22:20)

am si eu o intrebare....de cand am schimbat filtrul am impresia ca s-a deciclat acvariul... pana astazi apa a fost putin albicioasa si unele particule mici care vad ca incep sa dispara... problema este ca mi-au murit vreo 3 pesti...2 ramirezi si un cory,... in rest nu am schimbat nimic.. nu am avut probleme de genul asta pana acum... poate fi si altceva? am facut comanda pentru teste no3-no2.. nu am gasit la magazin.
filtrare anterioara un jbl e901+ tetratec ex 700( motivul schimbari.. nu aveam loc  pentru ele)
filtrare actuala jbl e1501 ( 3l siporax ,buretii originali din fabrica si un strat perlon jbl)

195

1 sfat: Cumpara culturi de bacterii pentru filtru pentru a grabii procesul de reciclare

Ofera sfaturi nu jigniri!

196 Editat de dinescu tiberius (2012-01-23 22:31)

particulele pot fi din cauza ciclarii ori filtrare mecanica insuficienta? desi filtrarea zic eu ca este suficienta

197

Salut ! Un acvariu ca al tau nu se decicleaza asa usor  Motivul este ca ai deranjat un pic bacteriile care isi gasisera un loc bine mersi si acum au inceput sa isi caute alte locuri in acvariu , mai ales daca ai umblat si la substrat (banuiesc) , nu stiu , cat despre cauza mortii pestilor este posibil un co2 prea mare pe timpul noptii .  Ai urmarit pestii dimineata daca inoata la saprafata apei sau respira prea repede ? P.S : Perlonul ar trebui sa rezolve problema cu apa , la mine si-a facut datoria .  :fok

198 Editat de dinescu tiberius (2012-01-24 00:03)

poate ca trebuie sa reglez debitul la filtru mai mic...este destul de puternic
si in legatura cu co2-ul am montat un co2/ph permanent de la jbl acum o ora si astept rezultatul, sa vedem!

199

Pai dureaza vreo doua trei ore pana ce testul arata o valoare reala , cat despre apa isi revine ea , filtrul e super .

200 Editat de dinescu tiberius (2012-01-24 16:18)

am si eu o intrebare! daca ma poate lamurii cineva... de cand am schimbat fertilizarea.. plantele rosii parca nu mai au culoarea anterioara... inainte foloseam jbl ferropol  la schimburile de apa/ ferropol 24 zilnic si acum folosesc micro si macro de la cristiionescu cu dozajul prescris de el.... sa mai suplimentez cu ferropol 24?
pS: am facut comanda de un test pentru Fe  ... astept sa vad ce cantitate de fe am in acvariu ... poate asta este cauza...