201

Re: o incercare

Salut ! Sa asteptam sa apara testul de fe pentru ca altfel tragem concluzii pripite si s-ar putea sa facem mai mult rau decat bine , pana atunci pune doza recomandata  :fok

202

Salut Tiberius,

Schimbarea filtrului nu decicleaza complet acvariul dar il afecteaza, in sensul ca se dezechilibreaza cantitatea de bacterii care dispar deodata. Asa am facut si eu, am scos filtrul intern cand am luat EX700-ele si mi s-a facut apa albicioasa iar NO2-ul a luat-o in sus.

Recomandat ar fi fost sa pui filtrul nou in paralel cu unul din cele vechi pana se cicla si cel nou. Macar 2-3 saptamani.

Plantele rosii necesita aditie de Fe. Daca ai luat doar macro de la Cristi Ionescu nu contine fier. E necesar in continuare Ferropol24 si poti sa mai iei de la EasyLife Ferro. Cresti treptat doza pana cand incep plantele sa-si revina.

Pestii tai mai repede au murit de la un varf de NO2 decat din cauza CO2-ului.

Eu nu as pune cultura de bacterii in filtru. Deja ai acvariul dezechilibrat iar alea nu ajuta la re-echilibrarea lui. Alea sunt buna la inceput cand nu ai ciclul stabilit. Acum ai deficit de nitrificatoare, cele care se stabilesc in filtru si consuma NO2. Ai pus filtrul nou si iti sare NO2-ul ca nu are cine sa-l descompuna. Bacteriile din substrat convertesc amoniacul in NO2 iar cele din filtru in NO3. Cam asta e parerea mea despre ce ai patit tu acolo. Vedem dupa ce faci testele de apa ce se intampla mai exact.

203

danielt A scris:

Bacteriile din substrat convertesc amoniacul in NO2 iar cele din filtru in NO3. Cam asta e parerea mea despre ce ai patit tu acolo.

Deci nu poti avea un acvariu steril ciclat? lol

204

Repede si tata socru cu critica big_smile.
Eu vorbeam de acvariul lui Tiberius, nu in general. Nu mi-am pus problema intr-un steril cum merg lucrurile. Habar n-am  :stupid

205 Editat de dinescu tiberius (2012-01-25 03:46)

haha! a stat cu bungiu:P.... uite cum am facut eu... am pus siporax-ul din filtr-ul vechi in cel nou + inca 2 litri, dar greseala mea a fost ca l-am umplut cu apa de la robinet si nu am pus din acvariu.. poate reuseam sa salvez o parte din bacterii....
In legatura cu fertilizantii am si micro tot de la cristi ionescu... si mai am si vreo 400 ml ferropol(ii pot folosi in combiantie cu micro de la cristi ionescu?)

206

Nu e recomandat. Decat in cazul in care stii sigur ce contine si in ce proportii. Din cauza asta nu e bine sa amesteci produse de la firme diferite. Te poti trezi ca supradozezi ceva si te scarpini in cap de la ce ar putea fi.

Poti sa suplimentezi doar cu Ferro de la EasyLife. Presupunand ca contine numai fier.

Daca ai spalat sau umplut filtrul cu apa de la robinet pai sa fii sanatos smile

Nu ai altceva de facut decat sa-l lasi sa se aseze. Incearca sa faci schimburi de apa cat mai putine pana se mai echilibreaza sau schimbi o cantitate mica. Un 15-20% la 3 zile cred ca e ok. Dar il las pe Ancistrus sa ma carcoteasca daca vorbesc tampenii  :stupid

15-20% la 3 zile e destul de mult ar insemna 40%/saptamana.... eu pana acum am schimbat 25% / saptamana

208

dinescu tiberius A scris:

15-20% la 3 zile e destul de mult ar insemna 40%/saptamana.... eu pana acum am schimbat 25% / saptamana

35-40% schimbi in cazul unui acvariu echilibrat, si cu ceva pesti... asta depinde si de numarul si dimensiunea pestilor wink. In cazul unui acvariu deciclat (cu clorul ai omorat sigur bacteriile nitrificatoare) si cu acelasi numar de pesti, ar trebui sa faci acelasi schimb dar la 2-3 zile. Testul de NO2 ti-ar spune mai multe.

danielt A scris:

Repede si tata socru cu critica big_smile.

Dintre toate insectele pe care le-ai eliberat pana acum, m-am luat si eu de o mica buburuza de-a ta... nici asa nu e bine? big_smile

209

Pai de o buburuza te iei? Asa mica, inocenta si vulnerabila?  :frog

210

danielt A scris:

Nu e recomandat. Decat in cazul in care stii sigur ce contine si in ce proportii. Din cauza asta nu e bine sa amesteci produse de la firme diferite. Te poti trezi ca supradozezi ceva si te scarpini in cap de la ce ar putea fi.

Poti sa suplimentezi doar cu Ferro de la EasyLife. Presupunand ca contine numai fier.

Daca ai spalat sau umplut filtrul cu apa de la robinet pai sa fii sanatos smile

Nu ai altceva de facut decat sa-l lasi sa se aseze. Incearca sa faci schimburi de apa cat mai putine pana se mai echilibreaza sau schimbi o cantitate mica. Un 15-20% la 3 zile cred ca e ok. Dar il las pe Ancistrus sa ma carcoteasca daca vorbesc tampenii  :stupid

Dl. Cristi Ionescu poate fi numit "firma"? lol  Daca da, sa stii ca eu "amestec" fertilizanti de la dinsul cu fertilizanti produsi de alta firma si acvariile mele sint dovada ca nu... sughita nimeni, in contextul faptului ca nu stiu cu precizie reteta "Ionescu"! lol Suna foarte cool "eu folosesc linia de fertilizare... cutare", dintr-o data respectivul merita un respect nemarginit" ^:)^  Eu zic dimpotriva, sa incercam sa facem orice combinatie, asumindu-ne niste riscuri, in speranta (tranformata pentru unii in realizare) ca vom descoperi o reteta utila dar irealizabila pentru cei care asteapta cu "ciocul" deschis, retete magice, pentru o acvaristica cit mai comoda.
   Mi se pare "fascinant" tipul de acvarist care face numai ce i se spune, fara sa incerce nimic pe cont propriu (para malaiatza, in gura lui natafleatza) si citeodata chiar auzi: pai nu mi-ai spus d-ta sa fac asa? lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

211

Si eu sunt de aceeasi parere cu Dl. Radu, experimentele dauneaza grav sanatatii, dar ajuta progresul  lol. Fara ele am fi ramas in "epoca de piatra" cu acvaristica. Desi sunt considerati de unii oameni ca fiind prosti, eu apreciez omul care desface masina cand merge sa vada de ce merge, ca altfel nu ai cum sa intelegi de ce merge si habar nu ai de ce dracu s-a stricat.
Dl danielt , este chiar foarte recomandat sa incerci , in urma testelor evident, sa mai pui sau sa mai iei din "ingrediente" pentru ca fiecare acvariu este unic si Dl Cristi, desi stie ce face, nu are cum sa anticipeze nevoile acvariului tau. Eu de exemplu am amestecat "linia JBL" (toata lumea va rog palaria jos  lol ) cu easy si merge acvariul struna. In alt acvariu, desi mult mai bine cotata, folosesc DOAR linia Dennerle cum scrie la carte + co2 cu ph controller tot cum scrie la carte si ... se pare ca trebuie sa fac ceva ce nu scrie in carti ca acvariul merge jalnic.

212

Nu comentez nimic, cand sunt citit printre randuri. Hai sa facem un mic experiment si sa citim numai primele trei cuvinte dintr-o propozitie. Sa vedem ce iese  :froll

213

danielt A scris:

Nu comentez nimic, cand sunt citit printre randuri. Hai sa facem un mic experiment si sa citim numai primele trei cuvinte dintr-o propozitie. Sa vedem ce iese  :froll

Adopti ce atitudine vrei, eu ziceam ca este un schimb de opinii, fara atacuri care sa genereze cine stie ce stari conflictuale. Mi se pare cit se poate de firesc, ca fiecare din noi, in urma experientelor traite, sa-si spuna parerea. Cei care citesc, impartasesc sau nu aceste pareri, este cit se poate de civilizat si democratic, nu a pus nimeni pumnul in gura, nimanui! Mi se pare aproape obligatoriu publicarea rezultatatelor experintelor fiecaruia din noi, altfel nu as mai vedea rostul acestui forum.
   Asa cum eu si Mircea am avut o parere contrarie cu a ta, pot veni altii, care sa ne combata cu argumente si sa ne faca pe noi, sa ne schimbam convingerile. Nu cred ca cineva intentioneaza sa monopolizeze adevarul absolut.
   P.S. Chestiunea cu experimentul, nu am inteles-o!

214

Incep eu experimentul tau:

danielt A scris:

Nu comentez nimic

lol

215

@Baracuda

Cred ca se face o confuzie intre mine si Remus... ce-ar fi sa recititi mesajul meu:

De facut face fiecare ce vrea wink

Nu cred ca e vorba de bagat pumni in gura. Cat timp continui sa scriu pe aici. Macar ma abtin pe cat posibil sa ironizez si sa fac mistouri. Asta tine putin si de creterea fiecaruia cat si de frustrarile personale. Dar deja intru in off-topic asa ca nu voi continua sa hranesc rapitorii.

216 Editat de dinescu tiberius (2012-01-26 14:06)

daniel mersi pentru sfaturi.. si chiar nu inteleg de ce va certati! este pur si simplu un forum unde se impart experiente...nimeni nu e perfect!
PS: in legartura cu fertilizantii.. chiar ii combin acum dar nu cu cei de la jbl... eu pur si simplu am vrut sa-mi formez o parere.. niciodata nu voi face exact ce am citit pe forum,adun mai multe informatii apoi pun in practica ceva:) multumesc tuturor!

217

@dinescu tiberius si eu imi cer scuze pentru off-topic dar trebuie sa-i raspund lui Daniel:

danielt A scris:

Macar ma abtin pe cat posibil sa ironizez si sa fac mistouri. Asta tine putin si de creterea fiecaruia cat si de frustrarile personale.

Daniel, chiar crezi ca umorul a ajuns un calificativ de proasta crestere sau frustrari? Si altii pot sa te jigneasca "cu perdea" dar dupa cum vezi prefera un ton mai comic tocmai pentru relaxarea discutiei. Inteleg ca tu esti un reprezentant al oamenilor mai retinuti, care nu glumesc, dar si cand spun ceva...

PS: Cum eu nu ma regasesc in vorbele tale, ar fi bine nici tu sa nu ma mai incluzi fortat in ele, chiar daca o faci "printre randuri" wink

218

danielt A scris:

@Baracuda

Cred ca se face o confuzie intre mine si Remus... ce-ar fi sa recititi mesajul meu:

De facut face fiecare ce vrea wink

Nu cred ca e vorba de bagat pumni in gura. Cat timp continui sa scriu pe aici. Macar ma abtin pe cat posibil sa ironizez si sa fac mistouri. Asta tine putin si de creterea fiecaruia cat si de frustrarile personale. Dar deja intru in off-topic asa ca nu voi continua sa hranesc rapitorii.

Chiar daca ar fi fost vorba despre ironie sau misto, perceptie care-ti apartine numai tie, ceilalti au inteles nota umoristica, mi-ai raspuns la un nivel demn de... alta realitate a personalitatii tale. In consecinta iti multumesc pentru faptul ca ma consideri frustrat si prost-crescut si te asigur ca, instinctul meu de "rapitor", m-a ferit si pina acum sa ma hranesc cu... pesti de calitate indoielnica, asa ca esti in siguranta!

sa mai "coloram" atmosfera cu cateva poze noi
evolutia acvariului

220

Incearca sa editezi putin pozele inainte sa le postezi, ca asa "brute" sunt cam intunecate. Ti-am editat eu una, fara sa distorsioez culorile.