21

Re: Salut!

Tot strict pentru crescut vreu sa fac si eu dar se pare ca momentan nu ispun de bani pentru asta. Multumesc mult de indrumari!

22

Filtrele in general si oxigeneaza, tu acum ai la acvariul tau si pompa de aer si filtru?

Pop Remus A scris:

burete bilbostitor cu pompa de aer

lol  lol

23

Ancistrus A scris:

Filtrele in general si oxigeneaza, tu acum ai la acvariul tau si pompa de aer si filtru?

Da,am si filtru si pompa.. neutral e cumva gresit?

24

Sh0oky A scris:

Da,am si filtru si pompa.. neutral e cumva gresit?

Ce filtru ai? Denumirea lui.

25

Am vrut sa scriu filtru bolbositor,daca gresesc o litera sariti pe capul meu :fbr

26

Pop Remus A scris:

Am vrut sa scriu filtru bolbositor

Eu cred ca ai vrut sa scrii bolborositor lol

27

Asta scrie pe el:
Evo Filtre Aqua Zone
520 l/h

28

Filtrul tau se numeste Aqua Zonic Evo 02, si uite ce bine oxigeneaza
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y-aCtleYgE4[/youtube]
   Pompa de aer ti-au cam bagat-o "baietii" pe gat lol

29

Deci faza tare,teaza de-aia neagra cu gaurele nu am..:| se gaseste de cumparat separat?

30

Vreau sa ma apuc de pus plante in acvariu,naturale de data aceasta si am inteles ca legat de CO2 pot rezolva cu o "bomba". Am citit despre aceasta bomba insa nu am gasit /inteles cum se face mecanismul. Daca ma poate ajuta cineva cu cateva detalii,poate poze asi ramane recunoscator. smile
Multzam!

31

Sh0oky A scris:

teaza de-aia neagra cu gaurele nu am..:| se gaseste de cumparat separat?

Ar fi trebuit sa fie, asa vine filtrul. Cred ca se gaseste separat, tu poti stii mai bine intrebandu-i pe cei de la care ai cumparat filtrul.

Sh0oky A scris:

Vreau sa ma apuc de pus plante in acvariu,naturale de data aceasta si am inteles ca legat de CO2 pot rezolva cu o "bomba". Am citit despre aceasta bomba insa nu am gasit /inteles cum se face mecanismul.

Daca faci bomba de CO2 va trebui sa renunti de tot la pompa de aer, si sa plantezi acvariul bine cu plante naturale.

32

Ancistrus A scris:

Daca faci bomba de CO2 va trebui sa renunti de tot la pompa de aer

De ce?

Ancistrus A scris:

si sa plantezi acvariul bine cu plante naturale.

Adica bine?

33

Odata cu introducerea CO2 in apa plantele incep sa produca Oxigen, iar prin agitatia bulelor produsa de pompa de aer, este posibil sa scoti CO2 din apa inainte de a se dizolva. Deci oxigenul necesar vietatilor din acvariu va fi produs de miscarea apei la suprafata de returul filtrului, si de plante, dar pentru treaba asta ai nevoie de plante multe (ex. acvariul colegului Paul din poza).
   Nu numai CO2 contribuie la o sanantate a plantelor, trebuie sa iei in calcul si o fertilizare, si o iluminare de calitate.

34

Pai daca trebuie sa scot sistemul de aer,il voi pune in acvariul pentru pui. Daca dotez acvariul de pui cu sistemul de aer si un incalzitor de 25w (cat costa unu daca sti?) fara filtru si pun apa din cel mare ar fi bine? Momentan nu am bani sa investesc si in filtru...plantele/substrat/fertilizat imi depasesc deja bugetul...

35

Sh0oky A scris:

Pai daca trebuie sa scot sistemul de aer,il voi pune in acvariul pentru pui. Daca dotez acvariul de pui cu sistemul de aer si un incalzitor de 25w (cat costa unu daca sti?) fara filtru si pun apa din cel mare ar fi bine? Momentan nu am bani sa investesc si in filtru...plantele/substrat/fertilizat imi depasesc deja bugetul...

Filtrul care il ai acum trebuie pozitionat in asa fel incat sa produca valuri la suprafata, in felul asta vei oxigena apa.
   Pompa de aer este buna pentru oxigenarea altui acvariu, in cazul de fata cel cu pui, sau conectata la un filtru cu burete (bolborositor) filtrezi si apa (cam asa), dar ce nu inteleg eu la tine este treaba cu apa din acvariul mare :omfg

36

Acum ca am recitit am observat si eu ca suna cam aiurea...era vorba de ciclarea apei in mare..:) ca pun la inceput apa din acvariul mare..:).

multumesc,revin cu detalii dupa ce ma calculezz putin..:D

37

Poi un incalzitor de 25w nou, marca Resun,costa 29 lei(atat am dat eu pe el acum cam 4-5 luni),eu cred ca spune ca pune apa din cel mare in cel mic, adica cam 10l pentru ca apa sa fie buna pentru pesti  :fbr ,adica sa nu puna apa de la robinet ci din acvariul celalalt mnu??? :noroc

38

Pop Remus A scris:

,eu cred ca spune ca pune apa din cel mare in cel mic, adica cam 10l pentru ca apa sa fie buna pentru pesti  :fbr ,adica sa nu puna apa de la robinet ci din acvariul celalalt mnu??? :noroc

Exact! smile

39

Pop Remus A scris:

eu cred ca spune ca pune apa din cel mare in cel mic, adica cam 10l pentru ca apa sa fie buna pentru pesti  :fbr ,adica sa nu puna apa de la robinet ci din acvariul celalalt mnu??? :noroc

Pentru?

40

Salut, inainte sa pui apa din cel mare in cel mic, pune filtrul destinat celui mic in functiune in cel mare sa se cicleze mai repede cu ajutorul bacteriilor din cel mare,  dupa ceva timp, >1 saptamana punel in cel mic cu  apa din cel mare.

Sau pune filtrul la ciclat (direct in acvariul mic) cu apa normala si cumpara colonii de bacterii si ai rabdare.

Ofera sfaturi nu jigniri!