Re: o incercare
Testeaza apa de la robinet ca sa stii ce ai in ea. Cred ca ar trebui sa schimbi mai des.
La 2-3 zile un 20% e mai bine. Dar nu pleca urechea la ce zic eu ca e posibil sa ma insel
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » o incercare
Pagini « 1 … 11 12 13 14 15 … 23 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Testeaza apa de la robinet ca sa stii ce ai in ea. Cred ca ar trebui sa schimbi mai des.
La 2-3 zile un 20% e mai bine. Dar nu pleca urechea la ce zic eu ca e posibil sa ma insel
ancistrus din cauza fierului poate aparea gsa brusc?
Din cauza fierului in exces cred ca da, dar nu este doar vina lui
Poti sa detaliezi un pic in ce fel ajuta surplusul de fier aparitia gsa-ului?
Poti sa detaliezi un pic in ce fel ajuta surplusul de fier aparitia gsa-ului?
Ce facem acum, ne testam?
"Over dosing certain ferts can cause Green Spot. When I use too much Iron I see a marked increase in it."
Daca GSA se raspandeste asa rapid, ar putea fi din cauza ca nu exista suficient fosfat in apa, prea multa lumina, sau insuficient CO2... dar noi acum vorbeam de fier, iar ca orice element in exces, si fierul poate favoriza inmultirea algei.
ctv poze noi
am uitat o poza.. nu stiu cum sa o alatur celorlalte...
am uitat o poza.. nu stiu cum sa o alatur celorlalte...
superb! felicitari pt flora!
a facut un schimb de apa .. am scazut fertilizarea cu 25%.... am refacut un test pentru fe si rezultatul a fost de 0.25-0.3 mg/l... este ok acum?
^:)^ :apl :apl ^:)^
deci totul e ok... multumesc pentru sprijin!
Eu oricum... cam tot timpul vreau ceva nou ) nu pot sta linistit pana nu le incerc eu pe toate...
are cineva idee de ce "Ludwigia glanduosa" s-a deschis la culoare de cand am schimbat fertilizarea?... nu inteleg... am testat fier-ul care pare a fi ok 0.3g/l...co2 cam 35 mg/l..... lumina 0.65w/l ( am avut 0.9 dar am sczut-o acum cateva zile cand mi-a aparut GSA... insa planta era si atunci rozalie ... portocalie mai mult)
as vrea sa fie ca inainte rosie ca sangele:.. ..daca stie cineva care ar fi cauza chiar as aprecia un sfat.. multumesc!
fertilizare precedenta: ferropol,ferropol 24, easy carbo
fertilizare atuala :micro,macro,easy carbo
Salut , cred ca problema se invarte in jurul raportului fosfor - azot , nu sunt sigur , mai am de facut cateva probe si te anunt :fok
frumos bv ape limpezi :apl :sok :noroc
Culmea este ca aceasta planta nu este foarte pretentioasa fata de nivelul macronutrientilor (N si P), nivelul acestora putind fi: NO3 5 - 25 ppm; PO4 0,5 - 3 ppm. Cel mai important factor in dezvoltare si coloratura, este lumina.
lumina am avut 0.9w/l... toate neoanele au maxim o luna..momentan am 0.65w/l pentru ca mi-a aparut putin GSA si am redus lumina
Iluminare: 2X jbl solar natur t5 39w
2x osram 865 (unu este stins) t5 39w
lumina am avut 0.9w/l... toate neoanele au maxim o luna..momentan am 0.65w/l pentru ca mi-a aparut putin GSA si am redus lumina
Iluminare: 2X jbl solar natur t5 39w
2x osram 865 (unu este stins) t5 39w
Am inteles bine sau ai suspendat fertilizarea cu fier, bazindu-te in exclusivitate pe continutul din micro? Daca da, ar putea fi o cauza, plantele rosii sint mai mari consumatoare de fier decit cele verzi.
da.... folosesc doar micro si macro.....ma gandeam sa adaug si 2 pic de ferropol 24.... dar am facut un test iar concentratia de Fe este de 0.3 mg/l.. am nevoie de mai mult?
da.... folosesc doar micro si macro.....ma gandeam sa adaug si 2 pic de ferropol 24.... dar am facut un test iar concentratia de Fe este de 0.3 mg/l.. am nevoie de mai mult?
Fierul se poate acumula in cantitati relativ mari (de ordinul a cateva sute de mg/l) fara efecte vizibile.
Intoxicatia cu fier duce la o culoare de bronz a frunzei.
Pagini « 1 … 11 12 13 14 15 … 23 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » o incercare