Re: o incercare
deci fierul nu poate ajuta la aparitia algelor? gen GSA?
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » o incercare
Pagini « 1 … 12 13 14 15 16 … 23 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
deci fierul nu poate ajuta la aparitia algelor? gen GSA?
Fierul, din cate stiu eu, nu este folosit de alge si nu pot fi ajutate prin supradozaj decat in cazul in care supradozarea cauzeaza indirect alte dezechilibre (moartea vietatilor, asimilarea slaba a altor substante, etc)
Nu stiu cine are dreptate, vreau doar sa citez 2-3 fraze dintr-un articol foarte bun:
"O cauza frecvanta a tulburarilor de crestere la plantele de acvariu este lipsa fierului din apa, care influenteaza formarea clorofilei fara de care fotosinteza nu poate avea loc in conditii normale."
"O dezvoltare excesiva a algelor in acvariu are ca si cauza o dezvoltare slaba a plantelor superioare."
"Algele verzi filamentoase: Dintre toate algele acestea au nevoie de conditiile cele mai asemanatoare cu plantele superioare. Aparitia lor indica in general conditii foarte bune in acvariu."
"Algele verzi unicelulare: Se dezvolta la intensitati mari ale luminii si mult azot sau nutrienti in apa."
La mine planta creste foarte repede.. cam toate cresc repede... unele chiar ma uimesc si ce culori au.. dar "Ludwigia glanduosa" cand celelalte plante nu erau inca intr-o stare exceptionala mergea perfect.. ma gandeam ca este vorba de o compatibilicate... cand le merge la celelalte... ei nu... oricum sa mai incerc cate ceva... experimentez ,...iar apoi o sa va spun rezoltatul.. multumesc!
Asa am patit si eu , am avut fierul cam mare (0,7mg/l)si Ludwigia glandulosa crestea incet si avea frunzele de un roz palid , am redus fierul (0,3) si acum creste ceva mai bine . In acea perioada am avut cam putin co2 si asta cred ca e motivul de crestea incet .La un nivel mare de fier cel mai probabil exista si mult cupru , zinc , bor , iar aceste elemente in exces duc la imposibilitatea plantei de a asimila fierul . La tine si-a mai revenit ?
eu cred ca mai e si altceva.....care are legatura si cu japonica.... a inceput sa se inverzeasca japonica..... si Ludwigia glandulosa parca se inroseste... eu zis ca toata elgatura este intre po4 si no3..... trebue sa fie diferenta de 1 la 10 adica daca po4 este 1 no3 sa fie 10
Azi am luat fosfor (po4) separat si peste cateva zile o sa pun cate putin , deocamdata am marit valoarea de co2 ca era cam mica , mai astept ca nu imi place sa modific doua lucruri odata , in felul asta pot izola cauza mai bine .
po4 de la ce firma?
easy life, am si k(potasiu) tot de la ei. Vreau sa reduc PPS putin si sa pun fosfor si potasiu separat ca sa reduc azotul(NO3).
am inteles....eu am inceput sa fac si schimburi de apa la 4 zile cate 20%..... parca merge mai bine asa
Eu raman la 30% pe saptamana , treaba este ca azotul trebuie sa fie intre 10 si 15 ppm si fosforul cam pe la 2ppm, dar acum nu am testul de PO4, o sa ridic cate putin nivelul de PO4 si daca observ vreo problema cu plantele revin la vechea fertilizare. Daca nu risti nu castigi
salut... revin cu o problema cu care nu m-am mai intalnit... are cineva idee din ce cauza apare alga de substrat? am observat ca intr-o parte a acvariului a aparut printre japonica si am indepartat-o manual foarte usor desi mai sunt ctv fire.
poate fi din lipsa po4-no3?
Salut , nu cred ca are legatura cu substantele , mai degraba iluminarea este prea slaba , parca ai scos de curand un neon . Mie alga asta mi-a aparut cand aveam lumina mai putina , in rest erau toate ca si acum . Mai asteapta si alte pareri .
Eu zic ca pozele descriu mai bine situatia. E filamentoasa? Ca asta e de multe ori favorizata de resturi organice prezente in apa.
saut! am si e o intreabre... sti cineva cat trebuie sa las un sterilizatorul uv deschis si la ce ore?am inteles ca e mai bine pe timpul noptii... sterilizatorul este de 24 de W,stiu ca este cam mare si din cauza asta trebie sa fiu precaut cu el....
Ai mai avut o intrebare si colegii au incercat sa ghiceasca ce tip de "alga de substrat" ai. Nici macar o poza nu ai pus ca sa-si dea lumea seama, sau macar descrierea algei... poate fi o cianobacterie, mai ales ca spui ca se afla pe substrat.
am scapat de alga... nu mai am ce poze sa pun.... am inlaturat-o mecanic si nu a mai aparut.. era ca o pelicula pe substrat ... arata ca un fel de moss
pentru acvariul meu sa nu afecteze deloc plantele.. un uv de 9 sau 15w ar fi ok?
uv am inteles ca distruge si micro din apa , deci doar noaptea cateva ore , cat mai rar ,asta e sfatul meu . :noroc
Salutare! exista cumva pe forum un post despre schimbul de apa la picatura sau ma poate ajuta cineva cu cateva detalii?
Pagini « 1 … 12 13 14 15 16 … 23 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » o incercare
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.