21

Re: Acvariu 200 l

Am luat si eu de pe Wilkipedia urmatorul paragraf legat de circuitul carbonului in natura:
"Pe Pământ, circuitul carbonului din natură (numit uneori și ciclul carbonului) este format dintr-o serie de schimburi de substanță, care antrenează carbonul, între biosferă, atmosferă, hidrosferă și litosferă. Cea mai mare parte a carbonului din circuit se află sub formă gazoasă, în special ca dioxid de carbon.
Între atmosferă și biosferă: plantele în timpul nopții și animalele tot timpul elimină prin respirație dioxid de carbon. În timpul zilei plantele asimilează carbonul din CO2 și, cu ajutorul luminii solare, prin procesul de fotosinteză îl transformă în combinații organice, eliberând oxigenul. Capacitatea biosferei de a asimila carbonul este, totuși, limitată."
Deci, ce am inteles eu din aceasta: noi bagam in acvariu CO2 pt a asigura plantelor acel carbon necesar fotosintezei, proces descris de aceasi sursa cam asa:
"    6 CO2 + 6 H2O + lumină solară → C6H12O6 + 6 O2

    Dioxid de carbon + Apă + Energie luminoasă → Glucoză + Oxigen "
Din ecuatia de mai sus reiese clar ca plantele elimina O2-iul din CO2
Nu stiu sigur ce anume contine EasyCarbo insa din descrierea lor (tradusa in Romana) este vorba de :"Fertilizant cu carbon"In ce fel au facut ei o substanta care asigura acel C necesar plantelor nu este treaba mea insa este asa cum am spus bun in doza recomandata zilnic. Daca faci modificari ale parametrilor apei asa cum iti vine tie (prin fluctuatii ale fertilizantilor si/sau a CO2 ) deschizi usa algelor in acvariu. Aici m-am inspirat din articolul de la subforumul dedicat algelor (am depistat in acel articol 5-6 tipuri de alge care au aceasta cauza a aparitiei).
In legatura cu valuirea apei.... ai primit deja raspuns si de la alti colegi de forum si stiu persoane cu acvariu steril (in care cresc discusi) fara pompa de aer.
Daca am gresit cu ceva, rog eu un administrator de pe forum sa-mi baneze contul.
Bitane, nu sunt eu in masura sa dau sfaturi (vorbim de experienta in acvaristica), dar nu cred ca am actionat in scopul de a influenta in rau acvariul lui Cristian.
O seara buna tuturor in continuare!

Re: Acvariu 200 l

am si eu o intreabare... dc planta asta se "topeste" ?
mentionez ca doar tipul asta de planta imi face asa...celelalte sunt f sanatoase.
Va multumesc frumos.

Re: Acvariu 200 l

Easy carbo este o alternativa la aditia de co2 asa cum o punga de chipsuri este o alternativa la un gratar sanatos.  lol