1 Editat de adys (2012-04-13 18:30)

Subiect: caderea frunzelor la plante

Salutare. Am un acvariu de 92l (80/45/30) substrat granulatie 0,5-2mm, nu folosesc nici un tip de fertilizant, nici instalatie de co2 nu am, iar lumina este data de un neon de 18w,T8. La plantele pe care le am in acvariu,( nu stiu exact cum se numesc fiecare, ci doar stiu ca unele se numesc valisneria, si altele ludwila) le-au cam cazut frunzele, li sa inegrit tulpina la uele par a avea frunzele cam vestejite(nu mai au verdele ala pronuntat ca la inceput) si la o alta planta ii cresc radacini de pe toata tulpina-probabil e normal.

2 Editat de MariusMinu (2012-04-13 18:44)

Re: caderea frunzelor la plante

Salut . In mare parte caderea frunzelor, mai ales a celor din partea de jos a tulpinei, este cauzata de slaba iluminare a acvariului .Mai cotribuie si lipsa nutrientilor si co2 .
ps 1 daca s-a inegrit tulpina cred ca este alga de substrat cauza aparitiei fiind tot lumina prea slaba . 2 plantele vestejite cred ca deja trebuiesc scoase , banuiesc ca au cerinte ridicate , iar daca nu le-au fost oferite la timp plantele sunt deja duse . 3 faptul ca apar radacini mai sus pe tulpina este in regula la anumite tipuri de plante deci nu ai de ce sa-ti faci griji din cauza asta .Mai degraba porneste o bomba de co2 , mareste lumina la 3 neoane t8x18w si fertilizeaza cu micro , macro daca vrei ca plantele sa mearga cat de cat . :fok

3

Re: caderea frunzelor la plante

poze cu plantele

4

Re: caderea frunzelor la plante

ma gandeam sa iau un fertilizant, d la pet shop, care se pune sub forma de picaturi direct in apa.Cu lumina nu stiu cum sa fac, spatiul nu-mi permita sa pun trei neoane, dar o sa vad eu ce fac

5

Re: caderea frunzelor la plante

si mai am un soi e planta, gen gazon dar care creste mai inaltuta. vreau sa o inmultesc si nu stiu cum

Re: caderea frunzelor la plante

Am vazut alga de substrat in prima poza , pe marginea frunzelor de bacopa , eu am scapat de ea marind numarul de watti , problema e ca odata cu cresterea numarului de watti trebuie sa adaugi si co2 si fertilizare micro, macro pentru ca altfel vor aparea alt fel de alge .

Re: caderea frunzelor la plante

Posibil si duritatea apei din Constanta sa duca la problemele mentionate de @adys.