Subiect: un inceput cu scantei
Deoarece am vazut atatea proiecte cu plantate si evolutia lor pe acest site m-am decis sa renunt la ciclidele pe care le aveam intr-un acvariu destul de mic pentru ele si sa ma apuc sa imi fac si eu in casa un colt de natura,un "decupaj din realitate"
Echipamente:
-acvariu 100l diy,capac din comatex caruia i-am facut un update de lumina pt 4 tuburi de 18w(865)
-filtru extern biologic diy(canistra),pentru filtrare,prefiltrare mecanica si chiar si biologica pietris de 8-16 si 16-25 si inca un litru de biomax,debit fara materiale filtrante 270l/h sper sa nu scada mai mult de 200l/h
-pt filtrare mecanica si valuire un power-head de 450l/h pe un burete mascat cu comatex
-substrat quart de baumax si 7+13 balls de la jbl
Fertilizare:
-cum am spus 7+13balls in substrat(nu am folosit substrat fertil ca inca sunt mai "incepator" si nu vreau sa ma complic prea mult,cineva(destul de bun) spunea ca "substratul fertilizant e o sabie cu doua taisuri")
-pps pro si trace mix plus
-co2 diy
Ca plante inca nu m-am hotarat,nici ca aranjament nu sunt prea sigur dar mai am putin timp la dispozitie.Ma gandesc sa iasa cam asa:pe mijloc pana aproape de spate hc iar acvariul sa fie plantat laterarele incepand cu plante mai medii pe margini fata-plantat la greu colturi-scazand in intensitate spre centru.Poate bag si niste cioate de vie daca o sa gasesc ceva frumos
luni o sa ma apuc de el si o sa il pun la cilat.deocamdata am doar niste valisneria din vechiul setup,nu am apucat sa imi iau mai mult plante dar il pun asa la ciclat si il plantez pe parcurs

...
...
 lumina 1-24w 1-15w la 60l tot nu crestea
 lumina 1-24w 1-15w la 60l tot nu crestea  acum la urmatorul set-up voi pune 2 neoane osram de 24w-827,865 sper ca asa sa creasca mai bine, si voi mai face ceva inbunatatiri si la fertilizare
 acum la urmatorul set-up voi pune 2 neoane osram de 24w-827,865 sper ca asa sa creasca mai bine, si voi mai face ceva inbunatatiri si la fertilizare  ,in viitorul set-up ma orientez pe glossotigma,elocharis parvula sau HC
 ,in viitorul set-up ma orientez pe glossotigma,elocharis parvula sau HC