hello,
m-am gandit sa pun informatii noi despre acvariul meu si sa va pun una, doua intrebari.
dupa ce am lasat acvariul la ciclat 2 saptamnai, m-am dus in oras sa caut teste de apa, dar nu am gasit decat cel 6 in 1, in rest numai pt ph si duritate, asa ca l-am luat. am citit ca nu este foarte recomandat deoarece nu indica cu exactitate parametrii apei, sper totusi ca nu am gresit prea tare.
dupa primul test, totul arata perfect. am schimbat 2 litri din apa si dupa 2 zile am facut iar testul si totul indica ca acvariul este bun pt popularea cu pesti.
a doua zi am mers la magazin si am luat un betta si un cory - la insistentele prietenului meu, stiu ca nu este asa bine
acum am inceput sa construiesc un acvaru mai mare, de ca. 100 litri (L=120, l=26, h=30) dar asta o sa dureze ceva + ciclarea, in care o sa vreau sa bag betta si cory pe care i-am cumparat acum si sa mai cumpar 4-5 cory.
betta si cory se inteleg bine, nu se alearga, nu se cipesc, betta nu se infoaie la el nici cand se mai intalnesc ocazional. amandoi papa bine, exploreaza acvariul si sunt vioi. cam atata despre ce s-a intamplat cu acvariul meu saptamana asta.
as vrea sa intreb ceva:
1. buturuga pe care o am in apa, este luata de la magazin si pe punga scia c trebuie doar clatita in apa si poate fi introdusa in acvariu, cum am si facut, dar apa are o tenta usor maronie din cauza asta si as vrea sa stiu daca mai are rost sa o scot si sa o fierb sau pot sa o las asa acum?
2. am observat pe suprafata apei pe lante niste "sfere" albe, care nu stiu ce ar putea fi. am sa pun 2 poze, poate stie cineva ce sunt.
3. este vreo problema daca betta isi vede des refelexia in termostat? ar trebui sa il camuflez cumva cu plante sau il pot lasa asa?
Multumesc anticipat.