401

Re: Acvariul meu

Este marsilea hirsuta, este singura care creste si in apa mai dura si in acelasi timp sa-mi si placa, de fapt aspectul ei si impactul care l-a avut in momentul in care am vazut-o prima data a fost unul dintre motivele care m-au facut sa intru in hora cu acvariile plantate. Am si ceva poze dar abia acum plantele au inceput sa-si revina. Marsilea inca nu am facut poze ca sunt doar cateva fire...dar simt eu ca vrea sa-mi faca o surpriza  big_smile

402

Frumos,planta din prima poza este Bacoba Monieri?

403

Multumesc Remus ! Este bacopa monnieri, acum vreo luna mai avea doar cateva frunze si alea pline de alge dar si-a revenit si creste destul de bine. Mai am si bacopa caroliniana cateva fire dar din cauza duritatii si a temperaturilor cam mari in ultima luna a crescut cam 2 cm.  lol in conditiile unui bazin bine plantat chiar mi-as dori o crestere mai inceata a plantelor stem ca sa nu intru saptamal cu foarfeca in el.  big_smile

404

Ok Marius wink si o poza frontala ne areti si noua  :apl ?

405

Consider poza asta momentul setarii, vreau sa vad cum vor arata lucrurile peste cateva luni. Filtrul intern este plin cu perlon si a fost lasat in bazin la poza pentru a avea mai multa verdeata lol

406

lol Parca ar mai trebuii niste plante acolo wink Dar arata binisor,sunt sigur ca o sa arata foarte bine  :sok

407

Chiar vreau sa mai iau niste plante, am lista pregatita astept momentul potrivit sa trec la actiune. Sper sa nu ajung la osmoza dar nici nu exclud varianta asta.
Astazi am vazut la un depozit apa la 10 litri pret 3,5 lei si avea scrise duritatea-12, calciu 55, mg 29,plus alte valori dar care nu m-au interesat chiar asa mult. Nu am intrebat vanzatorul ca mi s-a parut cam ieftina. Ma duc sa iau o sticla sa o bag in teste. Daca lucrurile ar fi reale cred ca o combinatie de 50% cu apa de la robinet mi-ar scadea gh si kh intr-o zona mai buna pentru plante, dar trebuie sa-i fac testul de kh daca sare de 10 nu e rentabil.

De cateva zile am inceput sa bag iarasi easycarbo doza recomandata.

408

Am renuntat la ideea de a cumpara apa, raman cu apa de la robinet.
In acelasi timp incerc pentru a nu stiu cata oara Rotala macrandra. Sa mearga tocmai acum la ph 7,4 , KH 18 ? ramane de vazut... :fconf

409

Mie Macrandra mi-a mers in apa moale.

O alta varianta sunt rasinile de schimbat ioni ca varianta intre osmoza si apa dubioasa la 3,5 lei smile

410

Cand am avut macrandra in apa moale a crescut cateva zile si apoi varfurile au inceput sa se albeasca apoi s-au necrozat, fierul era la 0,2 ppm asa ca am suspectat o carenta de magneziu dar nu m-am indurat sa pun apa mai dura si am pierdut-o. Posibil sa fi fost si alte cauze, planta asta e foarte pretentioasa, alta planta nu putea sa-mi placa si mie :stupid .
Chiar o sa ma interesez despre rasinile schimbatoare de ioni, am citit eu ceva dar in fuga, mersi de informatie.
Am luat si pogostemon helferi, te tin la curent cu evolutia sau dupa caz involutia plantei :noroc

411

La un asemenea kh, mici sanse, sa-ti mearga, zic eu. Osmoza e singura varianta pe care am auzit-o la altii. Despre rasini nu zic nimic, nu cunosc. smile

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

412

MariusMinu A scris:

...planta asta e foarte pretentioasa, alta planta nu putea sa-mi placa si mie.

Marius, mai joaca-te putin cu fertilizarea (macro in special)... macrandra nu e asa pretentioasa cum se crede. Poate fi crescuta chiar si fara CO2 si sa aiba o culoare foarte frumoasa, cu frunze mari (mai mari decat am vazut in acvariile care dispuneau de CO2 gazos).  wink

413

bobi A scris:

La un asemenea kh, mici sanse, sa-ti mearga, zic eu. Osmoza e singura varianta pe care am auzit-o la altii. Despre rasini nu zic nimic, nu cunosc. smile

Si eu cred ca are sanse mici dar sunt nevoit sa incerc.

visiniu A scris:

Marius, mai joaca-te putin cu fertilizarea (macro in special)... macrandra nu e asa pretentioasa cum se crede. Poate fi crescuta chiar si fara CO2 si sa aiba o culoare foarte frumoasa, cu frunze mari (mai mari decat am vazut in acvariile care dispuneau de CO2 gazos).  wink

Macro am redus doza la 2ml PPS zilnic ca la ultimul test aveam no3-20 ( cam mult). Am si heteranthera zosterifolia in acvariu si banuiesc ca-mi va semnala o valoare prea mica a azotului. Am inteles ca macrandrei ii merge bine cu azotul la 10 ppm si fosforul la 1 ppm dar nu am testul de fosfor (po4) vad ca fac ceva gsa pe sticla si probabil voi pune si niste po4 separat (0,1ppm zilnic).  Aditie de CO2 am 3 bps (1,5 bps in reactorul extern, 1,5 bps in difuzorul de co2 DIY ) plus carbon lichid 4 ml de easycarbo zilnic.
Poate o pacalesc de data asta. big_smile

Multumesc pentru sfaturi!

414

Marius, ieri am achizitionat cateva fire de rotala macranda si la mine NO3 este intre 5 si 10 deci cam mic ... acum arata ca dupa razboi, pipernicita si vestejita (am cam plimbat-o ieri prin oras si nu cred ca i-a placut)
O sa le suprveghez  ca sa vad ce se intampla si cum se va adapta/ daca se va adapta.

415

MariusMinu A scris:

Macro am redus doza la 2ml PPS zilnic...

La 160 litri brut ?

416

Technics A scris:

Marius, ieri am achizitionat cateva fire de rotala macranda si la mine NO3 este intre 5 si 10 deci cam mic ... acum arata ca dupa razboi, pipernicita si vestejita (am cam plimbat-o ieri prin oras si nu cred ca i-a placut)
O sa le suprveghez  ca sa vad ce se intampla si cum se va adapta/ daca se va adapta.

Starea in care se afla este din cauza plimbarii prin oras mai degraba decat din lipsa nitratilor, a trecut prea putin timp ca planta sa aiba reactie la conditiile din acvariul tau, peste cateva zile poti spune ca s-a acomodat cu conditiile pe care le ai in bazin. Ai sanse mari sa creasca mare si frumoasa.
Si eu am sanse mari ... sa raman iar cu ochii in soare lol

visiniu A scris:

La 160 litri brut ?

Da. Apa am cam 120 litri, chiar azi am refacut testul si no3 este cam 15-20.

417

Plantele au prins curaj si cresc binisor avand in vedere conditiile pe care le ofer. Mai am de lucru la fertilizare dar sunt bucuros ca nu s-au blocat din cauza duritatii cam mari. Deocamdata sunt pus pe inmultit si apoi o sa-i dau forma cat de cat acvariului. Cateva poze:

418

Parca esti un pic mai relaxat acum, sau mi se pare mie?  big_smile

419

Adevarul este ca nu ma asteptam sa imi creasca prea bine plantele (in special astea rosii), acum mi-a mai venit inima la loc. big_smile

420

Ma bucur sa vad ca plantele arata promitator.