Re: Acvariu 500 plantat
Staurogyne se numeste.
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Acvarii mari (apa dulce) » Acvariu 500 plantat
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Staurogyne se numeste.
Ultima infatisare, inainte de... schimbare:
Frumosi foc :apl Schimbare :- Iar ?! :smoke
Foarte frumos si elegant. :apl :apl :apl
Radule! Esti dresor de Staurogyne! Le-ai facut sa mearga pe bat :melc
Ne tii in suspans sau divulgi ce ai de gand sa schimbi pe acolo?
Multumesc pentru aprecierile facute si... inca nefacute! Nu vor fi schimbari esentiale, pestii ramin aceeasi (sunt exemplare de mare valoare), decorul se va schimba pe ici pe colo, prin... partile esentiale. Cam intr-o luna de zile voi pune poze cu ce a iesit (sper sa nu-mi iasa pe nas!
)
P.S. "Dresura" Staurogyne-lor nu cere decit rabdare, pina cind plantele iau forma dorita. "Montate pe o creanga, tind sa ia forma unei sfere, radacinile raminind suspendate, iar ancorate pe un lemn, se intind speculind cea mai mica gaurica existenta, unde isi introduc radacinile.
Felicitari!!!! Un acvariu de vis!!!
Cind am citit postul anterior, aveam emotii ca renunti la discusi. Ar fi fost mare pacat. Bafta cu noul proiect si astept sa vad finalizarea
Foarte frumos :apl :apl
Asteptam poze cu noul aranjament....
fara cuvinte
Foarte tare!
Felicitari !
Daca v-a placut atit de mult, am mai facut citeva poze, sper de calitate superioara celor anterioare, facute cu un telefon.
Frumos dl Radu.
Am o mica curiozitate, ce este pe lemn?
Frumos dl Radu.
Am o mica curiozitate, ce este pe lemn?
Nu stiu, tu ce crezi? Alge sunt, evident! Aparitia lor pe lemn, nu am putut-o evita, bine ca nu apar deloc pe plante...
Prietena mea, BBA-ul
Le priviti ca facand parte din ecosistem, sau nu le-ati dat de cap? :-
Le priviti ca facand parte din ecosistem, sau nu le-ati dat de cap? :-
Cred ca ceva pe la mijloc. Un acvariu de genul caruia pe care il prezint eu, se deosebeste major de acvariile amenajate pentru sedintele foto. Eu il numesc "acvariu viabil", set-up-ul sau fiind destinat sa reziste in timp si sa supravietuiasca si dupa fotografiere. Este un acvariu foarte bine plantat si populat (as zice la greu, tinind cont de dimensiunea pestilor), cu exemplare de Discus, care necesita un sistem de hranire deosebit de al altor pesti (cantitate, frecventa, natura, calitate, etc.).
Daca adaugam si celelate vietuitoare (pesti utilitari, melci de dimensiuni mari), avem tabloul complet, a ceea ce inseamna substantele cu rol fertilizant, rezultate din metabolismul locatarilor acvariului. La asta se adauga sistemul de fertilizare la care nu pot renunta, din cauza densitatii plantelor si a pretentiilor ridicate de majoritatea speciilor acestora (unele foarte rare).
La final, tragem linie si constatam ca:
Aparitia algelor este in mare masura inevitabila si atita timp cit nu colonizeaza frunzele plantelor, nu exista (cel putin pentru pentru mine) niciun motiv de ingrijorare.
Scepticii vor spune ca se poate mai mult, posibil sa aiba dreptate si astept cu interes sa-mi ofere solutii, pentru ca set-up-ul meu sa devina perfect sau macar sa cistige in valoare.
NOTA: am pomenit o singura cauza a aparitiei algelor pe decorul lemnos, exista inca una, la care va las pe voi, sa va ginditi: compromisul in ceea ce priveste cantitatea de lumina necesara plantelor si lumina suportata de Discusi...
Pana si algele de pe buturugi arata bestial... fara cuvinte!
Parerea mea personala este ca un acvariu "perfect" nu este cel fara nici o urma de alga, perfectiunea ... cam ciudat cuvantul asta, nu stiu daca se poate vorbi despre ea in cea ce priveste un acvariu.
Lipsa oricarei urme de alga dintr-un acvariu o pot traduce printr-un mediu creat artificial, algele facand parte din mediul pe care noi incercam sa-l reproducem in acvariul nostru, asta referitor la ultima fraza spusa de dv.
Parerea mea personala este ca un acvariu "perfect" nu este cel fara nici o urma de alga, perfectiunea ... cam ciudat cuvantul asta, nu stiu daca se poate vorbi despre ea in cea ce priveste un acvariu.
Lipsa oricarei urme de alga dintr-un acvariu o pot traduce printr-un mediu creat artificial, algele facand parte din mediul pe care noi incercam sa-l reproducem in acvariul nostru, asta referitor la ultima fraza spusa de dv.
Vrind-nevrind sint de acord cu tine dar stai putin, se vor gasi baieti care sa te contrazica, te vor trimite la acvariile lui Amano sau Knott, sa numeri algele din ele!
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Acvarii mari (apa dulce) » Acvariu 500 plantat