Re: Acvariu 500 plantat
Lansez o provocare, puteti identifica plantele mai rare, care apar in pozele puse de mine? Provocarea nu i se adreseaza domnului Victor Zaharia - o adevarata eciclopedie ambulanta a plantelor de acvariu...!
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Acvarii mari (apa dulce) » Acvariu 500 plantat
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Lansez o provocare, puteti identifica plantele mai rare, care apar in pozele puse de mine? Provocarea nu i se adreseaza domnului Victor Zaharia - o adevarata eciclopedie ambulanta a plantelor de acvariu...!
Hydrocotyle leucocephala
Hydrocotyle leucocephala
Da, da! Mai taie din ele, Cristi!
Cu acvariile domnilor mentionati mai sus este alta poveste, riscam sa intram in polemici cu fanii lor.
Pe unde era topicul ala cu micul comerciant din Hong Kong... ca sa ma inspire la ce plante rare sunt pe acolo
Eu am alta idee, ce ar fi daca ne-ati spune dv. cum se numesc?
Sau nu le stiti pe toate si vreti sa aflati acum? :-
Pentru ca imi esti vecin, cedez rugamintii tale
- Bacopa Salzmannii (Bacopa sp. "Araguaia")
- Bacopa sp. "Colorata"
- Cuphea Anagalloidea (gresit: Bacopa sp. "Red"; Rotala sp. "Araguaia")
- Eichhornia Diversifolia
- Limnophila sp. "Belem"
- Persicaria sp. "Kawagoeanum" [Polygonum (sp. "Kawagoeanum"; sp. "Pink")]
- Persicaria sp. "Sao Paulo" (Polygonum sp. "Sao Paulo")
- Potamogeton Perfoliatus
- Potamogeton Octandrus
Eu vad asa, din crestetul mintii, fara sa trisez de pe net:
- Eichornia Diversifolia (tufa mare din stanga)
- Ammannia Bonsai (in spatele grupului de 5 discusi) sau Bacopa rosie?
- Proserpinaca Palustris
- Rotala Macrandra Green (cred ca-i Macrandra sau o Rotala mai ciudata)
- Ammannia Gracilis? (tufa mare verde din partea stanga)
- Utricularia Gibba (se pare ca pesta asta i-a lovit pe toti care au luat plante de la Cristi sau Victor )
- Persicaria? (asta o stiu de la Victor dar n-am facut cunostinta cu ea)
Nu sunt sigur daca le-am nimerit corect. Unele seamana putin cu ce sunt eu obisnuit
Aaaah deci Ammannia Gracillis aia e de fapt Limnophila
Eu vad asa, din crestetul mintii, fara sa trisez de pe net:
- Eichornia Diversifolia (tufa mare din stanga)
- Ammannia Bonsai (in spatele grupului de 5 discusi) sau Bacopa rosie?
- Proserpinaca Palustris
- Rotala Macrandra Green (cred ca-i Macrandra sau o Rotala mai ciudata)
- Ammannia Gracilis? (tufa mare verde din partea stanga)
- Utricularia Gibba (se pare ca pesta asta i-a lovit pe toti care au luat plante de la Cristi sau Victor)
- Persicaria? (asta o stiu de la Victor dar n-am facut cunostinta cu ea)Nu sunt sigur daca le-am nimerit corect. Unele seamana putin cu ce sunt eu obisnuit
Nu exista: Ammannia Bonsai; Rotala Macrandra Green; Ammannia Gracilis; Utricularia Gibba.
Daca tot le-am dat in vileag, intrati pe "aquaticplantcentral", acolo le puteti identifica, cu exceptia Limnophila sp. "Belem".
Cum sa nu ai Gibba. Vezi in tufa de Staurogyne din stanga. Firicele cu basici pe ele.
Cum sa nu ai Gibba. Vezi in tufa de Staurogyne din stanga. Firicele cu basici pe ele.
Alea se pare ca le am de la tine si nu vreau sa le mentionez, le consider plante parazite (nedorite)!
De la mine? Nunu! De la Victor!
Nu-mi asum nicio vina cu "ciuma" asta. Inca o mai am dupa ce am resetat acvariul. A stat ascunsa in Riccia si tot mai trimite cate o bucatica sa se agate in Macrandra ca sa-mi aduca aminte ca nu a disparut
De la mine? Nunu! De la Victor!
Nu-mi asum nicio vina cu "ciuma" asta. Inca o mai am dupa ce am resetat acvariul. A stat ascunsa in Riccia si tot mai trimite cate o bucatica sa se agate in Macrandra ca sa-mi aduca aminte ca nu a disparut
Lasa, ca nu te dau in judecata, numai ca mi-a scos peri albi (daca mai aveam nevoie), chiar ca este "ciuma"!
- Asta este discriminare.
- Atunci lansez si eu o provocare in topicul domnului Radu (daca se considera ca nu este aleasa bine sectiunea rog sa fie mutata).
- Ce planta este asta? (Domnul Radu nu are voie sa raspunda)
Uploaded with ImageShack.us
eichhornia diversifolia la suferinta
eichhornia diversifolia la suferinta
- Tradu ce vrei sa spui prin suferinta.
am trecut si eu prin stadiul asta cu ea in urma cu ceva vreme, si chiar nu mai stiu exact care a fost buba la vremea aceea, si din pacate nici cum am dres problema
catalos A scris:eichhornia diversifolia la suferinta
- Tradu ce vrei sa spui prin suferinta.
- Nu stiu daca se vede in poza dar culoarea ei (E. diversifolia este ai ghicit) este mov inchis, este singura cu aceasta culoare din 30 de fire pe care le am, o tin singura de ceva timp, moarta nu este pentru ca a facut cativa pui (cel de sus mai vizibil).
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Acvarii mari (apa dulce) » Acvariu 500 plantat