Eu n-as folosi la acvariul meu apa dedurizata...de ce ?Prin dedurizare se înlocuiesc ionii de calciu şi magneziu cu ioni de sodiu. Deoarece sodiul nu se depune şi nu are reacţie cu agenţii de curăţare, problemele generate de apa dură sunt rezolvate.
Deci in principiu se foloseste pentru a scapa de depunerile de calciu pe tevi, in masinile de spalat, etc,,,apa dedurizata este pentru uz casnic-gospodaresc, nu acvaristic (oare ce vor spune algele de atat sodiu
). Posibil ca apa dupa ce iese din dedurizator sa aiba un KH la fel de mare ca inainte (din moment ce ionii de calciu si magneziu sunt inlocuiti cu ioni de sodiu pentru ca sodiul nu se depune (dar poate creste duritatea in aceeasi masura ca si calciul spre exemplu, el nu este pomenit in general in cresterea duritatii pentru ca se afla in valori mici in apa...dar la valori mari este posibil ca numai sodiul, fara calciu si magneziu sa ridice KH la 10 sau mai mult....Am tot spus ca este posibil pentru ca nu stiu sigur...ce stiu sigur este ca prezenta sodiului in valori mari va duce la explozia algelor. La osmoza altfel sta treaba, calciul si magneziul (si alte balarii din apa) sunt indepartate de membrana osmotica.