Subiect: pietris

Am o intrebarr este bun acest pietris pt acvariu

Re: pietris

Nu stiu ce marime e

3

Re: pietris

Mie mi se pare cam mare in granulatie......

Re: pietris

si daca il trec prin sita sa ramana numai cei mai mic ar fi ok? am vreo 50 de kg sigur imi ramane de cat am eu nevoie. intrebarea este sub asta ce mai trebe sa pun ca sa ma apuc de plantat.

Re: pietris

substrat fertil, gen jbl aquabasis sau dennerle proffesional mix (in functie de pret, jbl este mai ieftin, insa este bun).

incearca sa alegi totusi cele mai mici pietricele posibile, insa oricat te-ai chinui cu acel pietris, tot nu vei avea substratul perfect, mai ales daca vrei sa ai un acvariu plantat.

daca ai ocazia si posibilitatea sa vezi cum arata un jbl manado sau un substrat de granulatie mica, vei intelege ce inseamna pietris intre 2-4 mm.

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.

Re: pietris

pai asta cam ce granulatie are?

Re: pietris

??

Re: pietris

merge gaca fac asa?? am gasit undeva:


1. primul strat format din nisip udat si luata spuma de deasupra pe care o face cu un burete // amestecat cu cativa pumni de turba pentru flori.
2. strat din nisp udat si tot asa curatat de spuma.
3. pietris  spalat foarte foarte foarte bine.

Re: pietris

sau 1. JBL AquabasisPlus
2. pietris

Re: pietris

robi_rapid1923 A scris:

Nu stiu ce marime e

Pai nu ai o ruleta/rigla la indemana? mad In cel mai rau caz raportezi la diametrul tigarii(7,62 mm) parca asa retin din armata (cica are diametrul cat glontul de AKM).  In sportul asta trebuie sa te orientezi de multe ori cu ce gasesti la fata locului sau in cel mai apropiat magazin... Pietris din ala am folosit in cateva setari in trecut si poate fi folosit (inclusiv pentru gazoane)
fara substrat fertil. Eu l-am trecut prin plasa pentru placat polistiren ca sa scap de pietrele mai  mari wink Uite aici cateva poze cu plante crescute in pietris din ala...piatra seaca cica lol.
Poti pune si fertil dedesupt ca nu te opreste nimeni, este alegerea ta smile Uite setare cu pietris din ala:
http://www.acvariidevis.ro/apa-dulce/ac … ng-12/581/

Re: pietris

Wow ce  :acv  pai o sa incerc atunci cu acest pietris dupa ce il trec prin sita azi.

Re: pietris

Pietrisul nu e totul smile ...mai iti trebuie lumina, CO2, fertilizare, filtrare......Dar pentru moment pune pietrisul, cicleaza bine acvariul si pe urma restul...

13

Re: pietris

MariusMinu A scris:

cicleaza bine acvariul

   Eu zic sa-i explici si faza asta daca tot te-ai pornit big_smile

Re: pietris

La cati pesti a avut cu siguranta NO2 este mare, ar fi bine ca de la introducerea noului substrat sa astepte macar o saptamana sa mai scada valoarea acestuia (mergand pe varianta ca o parte din pesti vor fi donati, asa cum spune in celalalt topic), iar bacteriile sa aiba timp sa colonizeze noul substrat... smile