Ma bag si eu in discutie, salut!
) Consider ca este un mare dezavantaj sa nu ti mai dea voie sa faci corectie de culoare, etc., in photoshop, deoarece: Daca nu ai un aparat bun... ai mirosit pestele-n clasament! Daca totusi ai un aparat bun dar nu esti dibaci... ai mirosit pestele iar!
Daca ai un acvariu facut sub indrumarea lui amano dar ai telefon mobil si bani de camera nu... (sa zicem prin absurd), iar ai mirosit pestele! Deci cumva este concurs si de fotografie ca fara talentul multiplu, vorba aia (cu pestele
)). La scapers tank s-a vazut ca erau diferente enorme intre acvarii (nu neaparat diferente intre cele de top si cele... clasate), ci la capitolul fotografie gaseai ba unele poze de studio, ba poze la rezolutie de batranica care a lucrat in croitorie.
Asa ca mare fa-caca-tor de minuni, photoshop nu-i, ci doar te ajuta sa-ti reglezi gamele de culoare, temperatura-n caz ca ai becuri calde si defapt verdele merge mai bine pe becuri reci, mici dracovenii care-ti arati acvariul la adevarata lui valoare, nu doar prin aparate de mii de coco, ci cu ajutorul desteptului-telefon.
Bafta participantilor! (eu acum mi-am adus aminte de concurs... deci sunt piua)