1

Subiect: Probleme cu algele

Salutare, am un acvariu de 30 de litrii populat cu 5 neoni,3 rasbora,un corydoras,2 neritine zebra.Substrat JBL Manado,plantat cu Anubias Nana,Valisneria,Echinodorus tenellus si inca o planta careia nu ii tin minte numele,ce-a infestata de alge.
Algele apar doar pe plante, au aspect de vata.
Iluminatul merge 8-9 ore pe zi,fertilizare cu Tropica plant grow premium,odata la 2 zile ,easy carbo in fiecare zi,schimburi de apa 30% odata pe saptamana.Alga asta tot reapare, o mai curat mecanic,dar revine.
Imi cer scuze de pozele nereusite.

2

Re: Probleme cu algele

http://i58.tinypic.com/rvbqbq.jpg
http://i58.tinypic.com/34ijxc1.jpg
http://i60.tinypic.com/w0p84p.jpg
http://i58.tinypic.com/kc0xhs.jpg
http://i61.tinypic.com/21cz1qp.jpg

Pozele(hostingul de poze pe forum nu imi merge)

3 Editat de sefer jesirah (2014-07-24 23:53)

Re: Probleme cu algele

Cabomba, prima  planta.A 3-a, cred ca e sagittaria, ma corecteaza colegii mai experimentati daca  gresesc .Cred ca ai un pic cam mare fauna. Ce lumina ai?

4

Re: Probleme cu algele

Uitasem,11W.E becul si vine standard cu acvariul.

5 Editat de sefer jesirah (2014-07-24 23:59)

Re: Probleme cu algele

E cumva aquael shrimp set 30? Cantitatea de fertilizant? Descrie cat mai exact, tot ce poti, n-ai zis nimic de filtrare. Cu cat dai mai multe detalii, cu atat mai repede primesti ajutor de la colegii e pe forum.

6 Editat de Dacian (2014-07-25 06:53)

Re: Probleme cu algele

Acvariul e Hailea A30,vine in pachet cu becul de 11W,filtru intern cu burete+ceva pelete de carbune.
Incalzitor Resun,tin acvariul la 24 de grade.
Fertilizant,doza e un jet la doua zile.Are o pompa recipientul.dar,nu stiu exact cati ml de lichid dozeaza.Asa mi-a fost recomandat de catre vanzatorul de unde am cumparat fertilizantul.
Easy carbo,pun cate 10 picaturi/zi.

Planta "bantuita"de alge se numeste :Hottonia palustris sau Limnophila sessiflora,mai am etichetele de la tropica.

Re: Probleme cu algele

Nu te contrazic, din poza asa parea. Iar cu dozarea, vanzatorul din petshop stie cel mai bine  wink . Cauta pe eticheta doza indicata de producator.

8

Re: Probleme cu algele

http://tropica.com/en/plant-care/liquid-fertilisers/premium-fertiliser/

acesta e feritilizantul ,la 50 de litrii ,5 jeturi pe saptamana,eu la 30 de litrii ii dau 4 jeturi pe saptamana.
Nu scrie nimic de compozitie.
Ar mai trebui adaugata ceva fertilizare?
Sau recomandati sa schimb fertilizantul?
As mari si becul,dar nu stiu daca nu se topeste capacul de plastic la un bec mai puternic(pe langa asta trebuie sa schimb si alimentarea pentru bec.

Re: Probleme cu algele

Conform tabelului, vine un jet per 10 l, de ce pui 4? Mergi o perioada pe jumatate din doza indicata de producator si schimba apa de 2 ori pe saptamana, cantitate mai mica. Daca e prea mult fertilizant, ramane de papa la alge. Dar nu se remediaza peste noapte, trebuie sa ai si putina rabdare. Peste noapte, remediezi din foarfeca!  lol

10 Editat de Dacian (2014-07-25 14:13)

Re: Probleme cu algele

ok,iti multumes,revin dupa vreo 2 saptamani cu feedback despre progresul sau regresul algelor.
Poti sa mai imi recomanzi niste specii de plante easy care ar potrivi in acvariu?
Eventual si ceva tip gazon(daca o fi easy).
Ceva ingrasamant sa pun sub Manado ar fi indicat ,pentru o crestere mai rapida a plantelor?(eventual o recomandare)

Re: Probleme cu algele

Pe rand!
1- Sunt colegi mai in masura sa-ti recomande plante, ai putina rabdare si primesti sfaturi.
2- Gazon, la lumina ta, nu cred.
3- Cum te gandesti sa-l pui? Refaci tot acvariul?

12

Re: Probleme cu algele

Scot apa din acvariu in galeti, las filtrul mergand intr-una dintre galeti.Scot Manado,pun ingrasamant,adaug Manado,replantez,adauga filtru,incalzitor,apa.
Nu cred ca deciclez,eventual pierd o parte din bacteriile din substrat,cele din filtru raman in viata.
Merge sau e cu deciclare?  :smoke

13

Re: Probleme cu algele

Pentru ce ai nevoie de fertilizant in substrat?

14 Editat de bebe panait (2014-07-25 16:04)

Re: Probleme cu algele

Salut! La plantele pe care le ai intreb si eu la fel ca @ Ancistrus, ce nevoie ai de fertilizant in substrat. Limnophila si cabomba sunt plante nepretentioase care cresc si in borcan pe balcon fara fertilizanti. Eu cred ca algele pe care le ai sunt datorate fertilizarii si dezechilibrului din acvariu, nu ai spus ce iluminat ai. Eu recomand sa nu mai pui fertilizant. Plantele le poti curata de alge  separat, intr-un lighean de 5L in care pui la 2-3 L apa o sticluta  de apa oxigenata. Dupa o zi se clatesc cu apa si se introduc in acvariu, dar daca nu rezolvi dezechilibrul din acvariu o sa ai in continuare alge si probleme.
Esti sigur ca ai un acvariu ciclat si stabil? Aceasta intrebare cred ca si-o pune orice acvarist, dar raspunsul trebuie sa fie sincer. Din experienta, multi sar peste etape si triseaza in diferite moduri ca sa ajunga rapid la final dar din pacate se reintorc la primele etape si descopera ca acvaristica se face in primul rand cu rabdare.  :noroc

15

Re: Probleme cu algele

@bebe.panait, esti sigur ca pui o sticla de apa oxigenata la 2-3litri de apa? eu am turnat 4-5 capacele intr-un bidon de 5litri si am scos plantele terci.

Re: Probleme cu algele

Eu am pus asa la cryptocoryne pontederiifolia si hygrophila corymbosa angustifolia si le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata si am scapat de algele depuse pe frunze. Acum nu stiu ce concentratie avea apa oxigenata  si la ce SRL a fost produsa. Stiu ca am dat 2,5 lei pe ea la farmacie. Plantele le am si acum in acvariu.

17 Editat de Dacian (2014-07-25 20:51)

Re: Probleme cu algele

http://iluminat-special.ro/product_info.php?cPath=&info=p752_MASTER-PL-S-11W-840-4P.html&XTCsid=8248e973c06855a79448875b9c74dc5a

http://www.happypets.ro/hailea-bec-neon-acvariu-11w-p-5548.html

asta e becul din acvariu

http://www.happypets.ro/hailea-rp-200-p-2753.html

asta e filtrul din acvariu

Re: Probleme cu algele

Am consultat linkurile date si am observat ca ai un bec cu lumina alb - albastra, (rece) care a venit in dotarea standard a acvariului - Hailea banuiesc. Acvariile stoc vin cu iluminat general cu un spectru larg si minimal. Pentru un acvariu plantat este bine sa schimbi becul cu un OSRAM de exemplu 11W/827 230V 2G7 sau mai bine 11W/840 230V 2G7 care au un spectru de lumina mai cald preferat de plante. Lumina albastra se poate sa fie cea in cauza care este preferata de alge si favorizeaza dezvoltarea lor. Iluminatul este suficient pentru un acvariu plantat11W/ 900 lumeni / 30 L, dar filtrul este cam mic si ai cam multi pesti  in acvariu. Ai un link cu becul care trebuie schimbat fara sa mai modifici instalatia de iluminat costa 11 lei si o sa te scape de batai de cap cu algele : http://www.bizoo.ro/firma/marbotrade/vanzare/4616253/bec-dulux-s-e-11w-840-230v-2g7-cool-white-osram  :noroc

19 Editat de Dacian (2014-07-28 00:59)

Re: Probleme cu algele

Becul l-am gasit in Cluj, luni il achizitionez.
Filtrul de cati L/h sa cumpar?(eventual niste recomandari)
Pestii o sa ii donez,si cumpar vreo 4-5 microrasbora galaxi.


Va multumesc de raspunsuri!

20

Re: Probleme cu algele

Filtru am luat azi,Aquael de 360L/h.Cat timp sa las filtrele sa mearga in tandem ca sa mi se formeze bacteriile si in filtrul nou?