21

Re: Schimb.(Ultimul Post)

kazaku A scris:

E liber fiecare sa faca ce vrea cu pesti primiti la donatie, nu ii poti impune ce sa faca cu ei, poti doar sa nu ii mai dai pe viitor si sa il arati cu degetul, sa stie restul userilor ce face el cu donatiile primite.

Ai dreptate, faci ce vrei cu ceea ce primesti ca donatie. Dar sa ceri bani pentru ceva ce tu nu ai imbunatatit, ingrasat, tratat inseamna ca esti pur si simplu NESIMTIT. Cand dai bani unui cersetor ca nu are ce sa manance, faci in gest frumos. Cand el isi ia paine si salam dim banii de la tine e superb, dar daca isi cumpara o sticla de bere (sau vinde puii de sajica primiti donatie pe alt forum) iti provoaca repulsie, scarba.
Intelegi ideea, colegu?

22

xgrec A scris:
kazaku A scris:

E liber fiecare sa faca ce vrea cu pesti primiti la donatie, nu ii poti impune ce sa faca cu ei, poti doar sa nu ii mai dai pe viitor si sa il arati cu degetul, sa stie restul userilor ce face el cu donatiile primite.

Ai dreptate, faci ce vrei cu ceea ce primesti ca donatie. Dar sa ceri bani pentru ceva ce tu nu ai imbunatatit, ingrasat, tratat inseamna ca esti pur si simplu NESIMTIT. Cand dai bani unui cersetor ca nu are ce sa manance, faci in gest frumos. Cand el isi ia paine si salam dim banii de la tine e superb, dar daca isi cumpara o sticla de bere (sau vinde puii de sajica primiti donatie pe alt forum) iti provoaca repulsie, scarba.
Intelegi ideea, colegu?

Despre asta vorbeam!  :apl

23

Pai, Mihai (xgrec) repeta a doua oara "sajica"! Sincer, eu sunt curios la ce se refera el smile

24

Ancistrus A scris:

Pai, Mihai (xgrec) repeta a doua oara "sajica"! Sincer, eu sunt curios la ce se refera el smile

Nu vreau sa aduc discutiile de pe alt forum aici, dar o singura persoana are pui de sajica la donatii. aceeasi pui pe care i-a primit donatie, si i-a pus la vanzare aici ca sa nu afle donatorul.

25

leounltd are anunt cu vanzare si schimb de pesti pe care de asemenea i-a primit donatie, dar e mai usor sa arunce cu piatra in kazaku. urat !

26 Editat de kazaku (2014-07-27 02:26)

xgrec A scris:
Ancistrus A scris:

Nu vreau sa aduc discutiile de pe alt forum aici, dar o singura persoana are pui de sajica la donatii. aceeasi pui pe care i-a primit donatie, si i-a pus la vanzare aici ca sa nu afle donatorul.

Tu la mine faci aluzie cu sajica?  lol . Sa pun problema exact asa cu ai pus-o tu. Al luat 16 pui de 1-2cm la donatie, dar cand i-am scos eu la vanzare aveau 6cm. Si eu i-am dat pt ca am trecut pe africani,  iar pt cultura ta generala, 13 din ei i-am donat si de trei inca nu am reusit sa scap. Si de la 1cm pana la 6cm au mancat. Deci acuzatiile tale la adresa mea sunt stupide. Eu am scos aia la vanzare la cateva luni. Si daca leo de mine zicea cand se referea la bol, atunci abereaza grav. Am facut un schimb cu el, am luat un bol la schimb, recunosc ca schimbul a fost in favoarea mea dar, nu am scos nici un bol la vanzare, am un beta in el si nu am de gand sa il dau. Si spre cultura ta generala xgrec persoana de la care am luat sajica, are cont si aici, si cand eu incercam sa vand sajica aici, el avea la donat. Mai pe intelesul tau, stia ca incerc sa ii dau. User footix, de la el am luat sajica. Esti cam prost informat si aberezi.

0771.496.835 Lucian

27 Editat de xgrec (2014-07-27 11:56)

Niste vorbe mari si un post foarte lung din partea cuiva care pretinde ca nu se poate concentra sa citeasca mai mult de cateva randuri, dar departe de mine sa incep o polemica in sensul asta.

Cat despre subiectul discutiei:

footix A scris:

Donez pui sajica 1,5-2 cm. Bucuresti s6. Cei interesati sa-mi dea pm.

scris pe 13.03.2014, pe acvariu.ro

kazaku A scris:

Ai mei cresc pe zi ce trece tot mai mari.

post scris pe 20.03.2014 pe acvariu.ro.

kazaku A scris:

Pachet pesti:
5 hoplo 7-12cm
3 gurami 7-10cm
2 terneti 5-6cm
1 molie neagra
1 xipho
1 labeo bicolor
1 scalar argintiu 3-4cm

Toti 25 lei

Ciclide africane

Pereche hemichromis lifalili depunatori 25lei

Ciclide americane

Pui sajica 1, 5- 2cm 3lei buc sau 15lei 6buc.

ACCEPT SI DIVERSE SCHIMBURI

post scris de tine in 04.04.2014, pe acest forum.
Sa inteleg ca astia sunt cei 6 cm pana la care au crescut ??

Ceea ce omiti tu Lucian, e faptul ca peste 90% dintre useri sunt aceeasi pe toate forumurile de acvaristica din tara asta. Si e foarte usor sa faci o corelare intre ce doneaza unu pe un forum si ce vinde altul pe acvariidevis.ro . Sau in cazul de fata, acelasi forum.

Si pentru ca tot vorbim de cultura generala, stii cu ce se mananca P. Nicholsii si kribensis?? Ca ai fost primul care a trimis pm ca vrea pestii astia saptamana trecuta. Sau vroiai sa ii ingrasi si pe astia (imaginar bineinteles, ca doar ai antecedente) si apoi sa ii dai la un pret nesimtit de mare comparativ cu pretul de achizitie????
Repet, faci ce vrei cu pestii primiti donatie, dar asta nu inseamna ca nu esti nesimtit daca ii vinzi(caz ipotetic). In aceeasi oala se regasesc si cei care cersesc o donatie si apoi scot la vanzare niste lucruri, aici in incadrez pe initiatorul topicului.

Din pacate, si imi asum cele scrise in posturile mele, multi dintre utilizatorii acestui forum sunt doar oameni de afaceri, samsari, sau incepatori dornici de afirmare. Asa apar posturile la finalul carora regasim exprimari de genul: "parerea mea de incepator, asteapta parerea celor cu experienta".
Iar forumul se va duce de rapa daca nu se iau masuri urgente in privinta samsarilor.

Unde esti tu Baracuda ?????????

28

Valverde A scris:

leounltd are anunt cu vanzare si schimb de pesti pe care de asemenea i-a primit donatie, dar e mai usor sa arunce cu piatra in kazaku. urat !

Te rugam frumos sa ne dai exemplu concret. Altfel te incadrezi fix in categoria pe care o hulesti.

"Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!"

30 Editat de leounltd (2014-07-27 14:00)

Valverde A scris:

Poti sa imi spui exact despre ce este vorba? Ce pesti am primit eu donatie?
In alta ordine de idei, nu am "aruncat cu piatra" in kazaku..nu am pomenit de el si nu am stiut ca tu esti avocatul lui..in fine!
Nu stau sa iti fac istoricul tranzactiior mele, dar nu m-ai nimerit deloc!  :stupid

31

niste caeruleusi si o femela de maylandia estherae, stiu si cine ti i-a dat dealtfel.

32

Da, am 3 pesti primiti din donatie..2 caeruleus si o femela de maylandia.
I-am luat de la Gongoy, discutasem doar de Caeruleus..si cand ne-am vazut, mi-a zis fix asa:
"Ti-am adus si o femela de Maylandia, daca nu iti trebuie poti sa o arunci!" smile
Iti poate confirma asta..fii sigur ca nu o arunc, de aia ajuns la schimbul meu.
Caeruleus, am vreo 8 in acvariu, iar raportul mascul/ femela nu este ok, motiv pentru care am decis sa schimb mascul/ femela in anunt.
Schimbul, presupune un avantaj reciproc- cand vinzi ce ai primit prin donatie e altceva smile
Toti pestii pe care i-am avut in trecut, i-am donat, nu am vandut niciodata.
Exceptandu-i pe cei de la Gongoi, am pesti doar de la 3 persoane: Relu, MiloAleko si Daniela.
Pe toti i-am CUMPARAT!!!!
In fine..discutia duce in alta directie vad.
Oricum, nu ma astptam ca toata lumea sa inteleaga ideea.. smile

33

leounltd A scris:
Valverde A scris:

Poti sa imi spui exact despre ce este vorba? Ce pesti am primit eu donatie?
In alta ordine de idei, nu am "aruncat cu piatra" in kazaku..nu am pomenit de el si nu am stiut ca tu esti avocatul lui..in fine!
Nu stau sa iti fac istoricul tranzactiior mele, dar nu m-ai nimerit deloc!  :stupid

Arata-mi si mie un post al meu unde am vandut pesti!!!!!!!
Se pare ca logica, nu este punctul tau forte! :stupid

34

Ii dai la schimb, deci tot te alegi cu ceva. De ce nu-i donezi, la fel cum i-ai primit si tu ? OK,l-ai dat exemplu de practici urate pe kazaku, e fapt confirmat, urat din partea lui, dar de ce tocmai tu care ai aceeasi ocupatie cu el ai luat cuvantul impotriva lui, asta depaseste logica. Reducand un pic proportiile e ca in proverbul cu hotul care striga hotii smile

35

Valverde A scris:

Ii dai la schimb, deci tot te alegi cu ceva. De ce nu-i donezi, la fel cum i-ai primit si tu ? OK,l-ai dat exemplu de practici urate pe kazaku, e fapt confirmat, urat din partea lui, dar de ce tocmai tu care ai aceeasi ocupatie cu el ai luat cuvantul impotriva lui, asta depaseste logica. Reducand un pic proportiile e ca in proverbul cu hotul care striga hotii smile

Inca o data..nu l-am pomenit pe Lucian in discutie.
Spre deosebire de "samsari", eu nu am ideea de profit in ceea ce priveste acvariul.
Ti-am atasat o poza cu o discutie de ieri pe PM, din care poti deduce ce fel vad lucrurile.
Altceva, in urma cu ceva timp, am CUMPARAT" 6 Lifallili. Nu mi-au placut...i-am DONAT- puteam sa ii vand probabil.
Ca sa fii tu multuimit, cu celebra femela de Maylandia, ieri am discutat cu Magicianul pentru un schimb(nu presupunea pesti) si i-am spus si de femela asta- de unde o am, cum a ajuns la mine, etc.
I-am spus ca i-o pot da/ dona, daca are nevoie de ea (poate confirma)
Sa iti mai spun ceva..mergeam intr-o zi cu un taximetrist si am ajuns la discutii despre acvarii. Mi-a zis ca are un acvariu(80L) cu 4 pesti dar vrea sa isi mai cumpere- l-am luat la mine acsa si i-am dat 10 pesti- fara sa cer ceva la schimb.
Probabil v-am plictisit, dar ma cunosc destul de bine si stiu despe ce vorbesc.
Ma retrag din discutie, ca am umplut forumul..
Cum am scris in prima postare, cand am donat cei 12 gurami si scalarii...fiecare avand cel putin 8cm, chiar cred ca nu am dat dovada de samsareala. Ii puteam vinde lejer pe bani frumosi...

36

Prietene, inainte sa acuzi ar fi bine sa si fi sigur pe ce zici. Intreaba-l pe footix daca stia ca ii scot la vanzare sau nu. Am malawi in acvariu, pachetul de pesti pe care il dai tu exemplu a fost donat, inclusiv sajica. I-am scos la vanzare cu acordul fostului proprieta. Nu stau sa ma justific in fata ta, dar bati campi prietene, arunci cu pietre in speranta ca poate nimeresti ceva. Aberzi ca i-am luat de la un user de pe alt forum si ii vand aici, cand userul respectiv are cont si aici si eu pastram legatura cu el la telefon. De cand i-am luat de la el a zis ca pot sa ii vand sau sa ii donez daca vreau, doar sa nu ii folosesc pe post de hrana pt alti pesti. Eu nu inteleg care e problema ta vizavi de mine.

0771.496.835 Lucian

37

Offfffffffffff, ce am facut  :scry

38

kazaku A scris:

Prietene, inainte sa acuzi ar fi bine sa si fi sigur pe ce zici. Intreaba-l pe footix daca stia ca ii scot la vanzare sau nu. Am malawi in acvariu, pachetul de pesti pe care il dai tu exemplu a fost donat, inclusiv sajica. I-am scos la vanzare cu acordul fostului proprieta. Nu stau sa ma justific in fata ta, dar bati campi prietene, arunci cu pietre in speranta ca poate nimeresti ceva. Aberzi ca i-am luat de la un user de pe alt forum si ii vand aici, cand userul respectiv are cont si aici si eu pastram legatura cu el la telefon. De cand i-am luat de la el a zis ca pot sa ii vand sau sa ii donez daca vreau, doar sa nu ii folosesc pe post de hrana pt alti pesti. Eu nu inteleg care e problema ta vizavi de mine.

ai dreptate, arunc cu pietre ca sunt frustrat. mi-am recunoscut vina, acum te poti intoarce linistit la samsareala ta. mare om mai esti, mare....

39 Editat de kazaku (2014-07-27 17:33)

@xgrec
Te inteleg ca esti frustrat, dar nu ma acuza pe mine ca sunt samsar. Daca ai nevoie de ceva donatie zi, iti pot da niste red zebre (metraclima estherae) plus 3 juvenili sajica si niste pui de pomacea, poate iti mai trece frustrarea si incetezi cu acuzele astea stupide la adresa mea.

@rider
Nu este vina ta. Este adevarat ca sunt multi care primesc la donatii si dupa scot la vanzare, dar eu nu ma apuc sa ii acuz daca donatorii nu au nimic de zis la adresa lor. Nu am eu de unde sa stiu ce au vorbit ei.

0771.496.835 Lucian

40 Editat de xgrec (2014-07-27 18:46)

kazaku A scris:

@xgrec
Te inteleg ca esti frustrat, dar nu ma acuza pe mine ca sunt samsar. Daca ai nevoie de ceva donatie zi, iti pot da niste red zebre (metraclima estherae) plus 3 juvenili sajica si niste pui de pomacea, poate iti mai trece frustrarea si incetezi cu acuzele astea stupide la adresa mea.

Serios ca ma faci sa regret ironia folosita in postul anterior.
Mare crescator de ciclide de malawi, ai uitat ca ai vrut acum o saptamana si putin sa adopti o pereche de P. Nicholsii si cativa pui de kribensis?? Astea "ie" ciclide de malaui???? Eu zic sa o lasi asa cum a picat (ca oricum macane) si sa nu mai aduci scuze si justificari stupide, nu suntem copii de clasa a 2-a sa punem botul. Daca erai barbat si recunosteai: "Da dom`le, am luat pesti moca si am vrut sa fac un profit", altfel statea treaba.
Poftim, ca tot ai adus aminte de cultura generala, citeste asta... e inca unu ca tine: http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/18562/danydanut/.
Pentru restul colegilor, situatia e urmatoarea: cineva a donat o testoasa cu buna inima, respectivul care a luat-o a constatat ca e alergic la testoare (WTF!!!!!, o scuza de 2 bani mizerabili ca si a colegului) si in loc sa o doneze mai departe vroia sa o vanda cu 15 ron ca atat a dat el pe cartela de metrou.

@valverde: eu l-am acuzat pe @kazaku de samsarie, nu leo, si am adus dovezi care demonstreaza clar ca a mintit. Sincer sa fiu eu nu vad nicio diferenta intre acest coleg al nostru si mescherii care aduc masini din Germania si le parcheaza in intersectie la D-na Ghica, Obor si alte intersectii mari. Cat despre acuzele pe care i le aduci tu, nu stiu nu ma pronunt.

@rider, stai linistit, nu e vina ta ca avem astfel de colegi. Imi pare rau ca avem colegi de teapa aceasta pe forum, mai intai cersesc lucruri/vietati/ajutor apoi vand si cand sunt prinsi cu samsareala o dau cotita ca e dreptul lor sa faca ce doresc cu pestii primiti donatie si tot ei se simt lezati.