Popa Cosmin A scris:am si eu cv intrebari....m am gandit sa nu te sun azi..ca este duminica...
..poate ai timp sa imi scrii cateva randuri...deci :
- am multe impuritati in apa...ma gandesc ca o fi din cauza filtrului (AQUA CLEAR 30), care e un filtru de se ataseaza pe exteriorul acvariului...gen cascada...in el am: burete, saculet inele ceramice, si saculet carbuni. Vreau sa te intreb daca imi este de ajuns acest filtru...sau nu?! Ma gandeam sa cumpar un filtru ieftin intern ... poate asa o sa dispara impuritatile...si automat o sa fie ok si cu filtru Aqua Clear 30...deci sa merg cu asta cascada + filtru intern....
:noroc
Salut !
o sa incerc sa-ti raspund la ceea ce te intereseaza.
Este clar ca acel filtru nu se preteaza cum ar trebui la acvariul tau .
in primul rand ca pe viitor iti va trebui un filtru extern pt a putea face fata bazinului tau .
Legat de acele impuritati :
este foarte posibil ca acestea sa se datorize caderii apei din filtrul tau cascada sau daca ai cumva piatra de aer in acvariu .
daca acele impuritati nu sunt cumva mizerie ,ci sunt ca niste mici-mici bule de aer atunci cu siguranta acestea provin datorita caderii apei din filtru)
chiar daca vei suplimenta cu un alt filtru intern ,acesta nu te va ajuta prea mult ( poate doar sa mai traga si el o particica din mizerie ).
Poti proba teoria asta in felul urmator : baga alt filtri intern de proba in acvariu si opreste-l pe cel in cascada maxim 30 min ( ca sa nu risti vreo deciclare )
Vezi ce se intampla .
Dupa parerea mea acele mici particule ar trebui sa dispara cat de cat in 30 min astrfel incat sa-ti dai seama daca este de la filtrul vechi sau nu (cel in cascada)
Parerea mea !
Succes!
---------
0764320771 Lucian