101

Re: Buna! Ana-Maria sunt

Pare ok , cum ai aranjat pietrele in partea stanga.
Lemnele din partea stanga intr-adevar sunt putin cam grose pentru acvariul tau,dar daca nu vrei sa renunti la ele  poate o sa arate mai bine imbracate in moss si aranjate in alt mod.  big_smile

Daca tot vrei neaprat sa bagi lemn in acvariu , eu m-as orienta spre o cioata cu mai multe crengute. Pote gasesti crengute de salcie ondulata sau vita de vie , le fierbi si nu mai dai banii pe ele.
Sunt atatea acvarii frumoase pe forumul asta , sa nu mai zic pe Google din care te poti inspira , in prima faza incerca sa le reproduci/copiezi (aici ma refer la partea de hardscape).

Bafta!  :fok

102

lemnele sunt plate.. Groase de 3 degete si late de un deget. Am sa incerc sa le pun pe latime. Sa vad cum se aseaza! Caut moss in disperare! Nu gasesc nimic.  Am luat azi Egeria Densa.. Trebuie sa ma documentez cum sa le plantez. Sunt foarte lungi firele, vreo 10 15 cm...

Cand puterea de iubire va depasi iubirea de putere, in lume va fi pace!

103 Editat de anamaria (2014-12-07 18:57)

Buna! Am atasat doua poze cu cei 4 neoni ai mei. Doi dintre ei sunt subtirei iar doi au niste burti rotunde (in prima poza - cei din dreapta) de parca au mancat doar la KFC  lol . Ma intreb daca nu au vreo problema... de icre nu cred ca poate fi vb. Nu au avut conditii atat de bune (au fost si bolnavi, gris). Mentionez ca mancare le dau de doua ori pe zi cate putin (7 pesti in total = 4neoni si 3 guppy). Aveti idee? Multumesc!

104

Neonul singur din inaginea 2 e cel mai rotofei  big_smile

105 Editat de anamaria (2014-12-08 01:19)

Vad ca mai nou se "alearga" si se harjonesc incontunuu.. Sunt haiosi smile
Ma gandesc totusi sa nu fie constipati... sau altceva, caci si una din gupyy a stat azi toata ziua in pozitie verticala cu capul in jos pe substrat. Se hraneste normal, inotatoarele sunt normale insa pare ca inoata cu dificultate uneori. Se lasa moale si purtata de curentul de la filtru. Daca se sperie reactioneaza (inoata normal si cu viteza) insa in rest sta parca in agonie. Nu are burta umflata deloc.

106

Astazi e si mai rau, nu-si mai poate pastra deloc echilibrul. Inotatoarea stanga o misca aiurea. Cred ca de acolo vine problema.

107

https://www.youtube.com/watch?v=VOzK2AUbJv4&feature=youtu.be   Am incarcat un film. Stie cineva ce are? sad ma doare sufletul pentru ea caci se vede ca se chinuie!  :pls

108

Pare sa aiba probleme cu vezica inotatoare. Tine-o nemancata vreo 2 zile, dupa care da-i niste mazare fiarta, decorticata si maruntita. Merge schema la alte specii, dar nu stiu daca guppy mananca mazare. Poti incerca totusi.

109

nu stiu ce sanse voi avea sa o fac sa manance. Azi dimineata cand a simtit ca le dau de mancare s-a agitat dar nu s-a putut directiona spre mancare. Nu a mancat de ieri dimineata. Am sa incerc cu mazare fiarta.  azi am pus-o pe uscat sa se zbata, dar nici asta nu prea a vrut sa faca. Multumesc pentru sfat.

110

dar de neoni ce parere aveti? Sunt cam rotofei cei doi din dreapta?  big_smile

111 Editat de MariusMinu (2014-12-09 12:35)

Degeaba ti-am scris ditamai pomelnicu' ca vad ca le dai de mancare tot de doua ori pe zi smile Cei 2 neoni nu sunt grasi/umfalati de la atata mancare, au doar o problema cu glanda, asimileaza si o codita de daphnia daca o mananca big_smile Cineva trebuie sa-ti piteasca punga cu mancare pentru pesti...o sa-i nenorocesti si pe astia tongue
hooopaa ...venit unul la sticla, cred ca-i e foame... da-i cateva graunte, ba mai bine da-i toata punga sa-i ajunga pana diseara. tongue
Pana la urma sunt pestii tai, macar sa moara satui (daca asta vrei).
Sper sa te trezesti si sa asculti de sfaturile celor care au trecut prin asta...vrei pesti sanatosi , mancare la 3 zile , la 4 zile nu de doua ori pe zi. Puietul il tii separat (daca mai ai).

112

normal ca mai am puii. chiar sunt sanatosi cu totii. nu am pierdut nici unul.  Spre surprinderea ta.  wink  wink Ii tin in acvariu separat si le dau de 2 ori pe zi fulgi f bn maruntiti. 
Si cat au fost bolnavi neonii nu au mancat o saptamana si tot asa erau. Ma rog. Oricum nu am auzit pana acum ca trebuie sa le dai mancare din 3 in 3 zile. DA stiu ca rezista si o saptamana fara mancare, da nu credeam ca asa trebuie facut. Mereu le-am dat de doua ori sau o data pe zi nu "hooopaa ...venit unul la sticla, cred ca-i e foame... da-i cateva graunte, ba mai bine da-i toata punga sa-i ajunga pana diseara".  big_smile Mie mi s-a parut interesant ca 2 sunt mai grasi si 2 sunt normali, cu toate ca am vazut ca fiecare mananca cate un fulg (sau ma rog, o bucata, ca nu pot inghiti unul intreg). Am sa ii las fara mancare cateva zile.

113

Multumesc pt raspuns!

114

Oricum nici acvariul nu  e ciclat asa ca trebuie sa ii hranesc si mai rar.

115 Editat de MariusMinu (2014-12-09 15:41)

ai doua femele (mai rotunde) si doi masculi (cei slabi). Am facut eu o gluma acolo cu glanda :of

anamaria A scris:

Oricum nu am auzit pana acum ca trebuie sa le dai mancare din 3 in 3 zile.

Probabil n-ai vorbit cu cine trebuia...crezi ca pestii mananca numai granulele alea? sau fulgii aia? big_smile Sa vezi ce mancau neonii mei alge dupa doua saptamani fara mancare  lol Pestii care ii tin acum primesc mancare de doua ori pe saptamana...uneori o data pe saptamana, depinde cum imi aduc aminte. In rest se descurca cu ce gasesc prin bazin, mereu este cate ceva de mancat acolo, mai o alga, mai o taratoare. smile Cu timpul poate o sa intelegi, acum esti la inceput...

anamaria A scris:

normal ca mai am puii. chiar sunt sanatosi cu totii. nu am pierdut nici unul.  Spre surprinderea ta.  wink  wink Ii tin in acvariu separat si le dau de 2 ori pe zi fulgi f bn maruntiti.

In sfarsit o veste buna! :fok

Si ca sa fiu inteles, problema nu este mancarea multa in sine, ci nivelul mare al amoniacului ca rezultat al cantitatii mari de resturi din bazin.

116

De ce nu incerci sa grabesti ciclarea prin adaugarea de bacterii?
Eu ti-as recomanda Prodibio Bio Digest ...au cei de la Nevertebrate.ro parca si la bucata (5 lei/bucata )si daca nu ma insel si tucradio.ro are la fel.
Iarasi un produs bun de adugat frecvent , cu precadere la schimbul de apa esteEasy Life Fluid Filter Medium
Am folosit si folosesc ambele produse de cel putin un an jumate si pot sa-ti spun cu mana pe inima ca o sa vezi diferenta intr-un timp relativ scurt si nici nu este un efort financiar prea mare.

Bafta cu pestisorii!  :hug

117

"ai doua femele (mai rotunde) si doi masculi (cei slabi). Am facut eu o gluma acolo cu glanda :of "

Asa ma gandeam si eu...dar cum nu ma pricep sa fac diferenta, am intrebat aici. Apropo de alge... Ma descurc bine cu ele si plantele mele au crescut bine intr-o saptamana. Sunt verzi si frumoase si chiar se vede diferenta, au inceput sa se bifurce. Le ajut doar cu Planta Mini de la Tetra Plant si lumina. Inseamna ca pestisorii au ce manca, alge se formeaza pe sticla (maronii). Iar sanitarul meu e cel mai fericit din punctul asta de vedere  :apl . Apa o schimb la 2 zile (15-20 %). Am considerat ca e suficient tinand cont ca am 8 pesti in 60 l, iar mancare nu cade pe joj (supraveghez fiecare granula  lol  lol ). Femela de Guppy cu probleme tot in starea de ieri e. Mai devreme cand am schimbat apa a inotat putin. Parea ca inoata bine. Sper sa se faca bine si sa o pot face sa manance mazare.
Cat despre bacteriile adaugata nu am incercat. O sa incerc. Multumesc pentru sfat!
  Pun niste poze cu pestisorii cei mici. In jur de 30 sunt. Imi cer scuze pentru ultimele 3 poze, sunt facute cu telefonul si sticla acvariului era nestearsa.

118

anamaria A scris:

alge se formeaza pe sticla (maronii)

Asta nu e bine!

119

Pai care ar fi problema? Nu am plante in descompunere. Sa fie de la cioate? Si apa e f putin maronie. Foarte putin. Presupun ca pana se cicleaza acvariul asa va fi. La o saptamana am sters sticla cu un disc de vata si era putina "mizeie" maro. Nu s-a facut discul maro cu totul, sa nu interpretati gresit.

120 Editat de anamaria (2014-12-10 21:44)

puii de Guppy sunt cam mici pentru 2 saptamani?