1

Subiect: Instructiuni utilizare jbl permanent co2 test

Va salut, vin si eu cu o problema de incepatori. Am cumparat un test jbl co2 plus ph si nu prea stiu sa il folosesc. Din ce am vazut pe net solutia reactiva e albastra pe cand a mea e galbena ca sucul de portocale si devine albastra doar in contact cu apa.
Va rog care stiti sa imi spuneti daca ce am eu aici face parte din acelasi set sau nu si eventual cum s-ar folosi?
Multumesc.

Re: Instructiuni utilizare jbl permanent co2 test

Probabil este noul produs....
Cel vechi,avea intradevar solutia albastra iar sticl;uta era verzuie.
In principiu ar trebui sa faca aceasi treaba,asa ca foloseste-l cu incredere !!!

marian37

3

Re: Instructiuni utilizare jbl permanent co2 test

Cred ca e invers, asta e cel vechi. Dupa ce l-am cumparat am vazut ca e din 2011.
Am urmat instructiunile de aici:

"Scoateţi capacul transparent din partea de jos şi puneţi 35 de picături de substanţă indicatoare.

Întoarceţi partea neagră a aparatului şi lipiţi de capacul transparent astfel încât panoul alb şi ventuzele sunt pe partea plată cu ramă a capacului transparent.

Întoarceţi aparatul cu grijă în aşa fel încât secţiunea neagră să indice vertical în jos. Aveţi grijă ca niciun fel de lichid să nu se scurgă în spatele panoului alb.

Cu aparatul drept şi cu secţiunea neagră în jos, ataşaţi-l pe o parte a acvariului într-o poziţie vizibilă, ca bula de aer să rămână sub secţiunea neagră. Distanţa dinre aparat şi suprafaţa apei trebuie să fie de aprox. 10 cm."

Conform produsului se poate citi dupa 2-3 ore, eu l-am pus aseara si astazi de dim. solutia e tot galbena, de asta intreb.

Re: Instructiuni utilizare jbl permanent co2 test

E cel vechi intr-adevar, eu le am pe amadoua...la cel nou se pun 35 de picaturi din reactiv, la cel vechi pe care il ai, se pun 4 picaturi din reactiv + 1,5 ml de apa din bazin...amandoua fac acelasi lucru in principiu, dar folosesc reactivi diferiti...

5

Re: Instructiuni utilizare jbl permanent co2 test

Da, greseala mea. In loc sa vad instructiunile din cutie in engleza am cautat pe net si clar ca le-am gasit pe cele cu 35de picaturi. Asteptam eu mult si bine sa se coloreze reactivul meu in verde. De dimineata cand am spalat testul la chiuveta s-a colorat apa, asa ca am presupus ca ar fi reactiv dint-un set din ala cu eprubete care se foloseste periodic.
Acum ca am procedat corect se pare ca functioneaza, sper sa fie si precis deoarece setul e din 2011 adica e cam expirat. Oare mai e bun de ceva sau e inutil?
Multumesc ptr raspunsuri, pana acum credeam ca nu pot folosi setul deloc.

Re: Instructiuni utilizare jbl permanent co2 test

Si al meu tot cam de atunci este si indica bine (am facut compratie acum cateva luni). Problema ca testul asta a fost un pic controversat la vremea lui...respectiv trebuie sa stii KH din bazin ca sa poti corela nivelul de CO2, altfel e bun pentru testul de ph...am impresia ca este acelasi reactiv ca la testul de ph pe picaturi. Eu zic ca este mai degraba un test de ph decat unul de CO2. Cel mai sigur e sa stai pe zona verde daca nu stii ce KH ai in bazin. Ulterior l-au inlocuit cu alt test la care nu mai este nevoie sa stii KH din bazin (cel cu 35 de picaturi).
Acum a aparut alt test tot de CO2 wink ceva mai precis...