Subiect: Acvariu creveti

Buna! O sa imi fac un acvariu pentru creveti rcs sau red rilli. Am sa cumpar niste radacina decorativa JBL mangrove 15-25 cm, radacina decorativa JBL mopani 26-30cm , substrat negru JBL sansibar 5kg asta o sa comand de la un magazin. Acvariul are 15l aproape. Momentan caut sa cumpar moss, riccia.  Acvariul va fi cu un burete , lumina va fi de 9 w o veioza . Astept pareri, sfaturi vreau sa inmultesc crevetii, astept sfaturi de la cine i-a inmultit. Acvariul va sta o luna la ciclat. :melc  Acvariul nu va avea capac .

Re: Acvariu creveti

Poze acvariu la ciclat . Astept comentarii, parerii si sfaturi multe! In el vreau sa tin creveti rcs si niste creveti cardine.

Re: Acvariu creveti

Acum sper sa mearga

4 Editat de sefer jesirah (2014-10-25 19:01)

Re: Acvariu creveti

Salut! Apa aia e cam tulbure, ridica buretele mai sus, nu-l lasa pe substrat. De ce nu pui apa pana sus? Dupa planta cu frunze gaurite, ai ceva carente. La cat de plantat e, presupun ca nu folosesti fertilizanti. Mai cumpara, ia de la un  prieten...ceva moss, niste riccia...e golas acvariul. Tu ai sta intr-o casa nemobilata?

Re: Acvariu creveti

Buna! Acvariul este in prima saptamana de ciclare. Pai il umplu numai sa mai cumpar niste plante sa bag in el azi l-am plantat iar acvariul are aproape o saptamana de cand este pornit. O sa cumpar moss numai sa gasesc la petshop ca unu are dar nu vrea sa vanda, iar unu ar vinde dar nu are... Plantele sunt din acvariul meu mai mare plantat. O sa merg petshop sa caut plante. Imi poti recomanda ceva specii de creveti cardine? Care sa se poata tine cu rcs dar nu amano vreau cu inmultire in apa dulce. De crevetii Cardinali ce parere aveti are cineva?

Re: Acvariu creveti

Credeti ca se vor inmulti? Le lipseste ceva inafara de moss? In caz ca nu gasesc un pic de moss ii pot tine fara? O sa mai adaug plante.

Re: Acvariu creveti

Noi poze!La pet shop nu avea moss la primu iar la al doilea pet shop nu vrea sa vanda desi am vazut ca avea peste tot moss in acvarii , pana si la pesti de iaz. Creveti sper ca o sa imi vanda vreo 5-10 . Acum ii tine la inmultit... Am luat un melc asasin era ultimul.

Re: Acvariu creveti

Pentru inceput,esti foarte nerabdator......e de inteles !!!  lol
Incearca sa te documentezi mai bine despre speciile de creveti pe care vrei sa ii cresti si sa-i inmultesti,vezi ce parametrii ai apei ai si in primul rand ai rabdare cu ciclarea.....asta pentru a nu porni cu stangul si a fi dezamagit de rezultat !!!
Crevetii in general,sunt niste vietati mai sensibile la parametrii apei,care trebuie aclimatizati cu rabdare,dar care iti ofera o satisfactie maxima in momentul in care ei se simt excelent in acvariul tau !!!
Si ai niste exemple mai mult decat pozitive ale unor acvaristi cu experienta,chiar aici pe forum..... Trebuie doar sa-i descoperi !!!  wink
Spor in continuare !!!  :noroc

marian37

Re: Acvariu creveti

Mersi!

Re: Acvariu creveti

Ce parere aveti despre creveti si plantele gasite la noi in tara? Se poate face un nano?

Re: Acvariu creveti

Am adaugat un crevete rcs momentan, din vechiul acvariu si caut la pet shop 10bucati. Crevetele este mascul . A zis ca saptamana asta aduce pe Joi, Vineri.

Re: Acvariu creveti

Am cumparat moss flame si alt moss cred ca este jawa.

Re: Acvariu creveti

Am cumparat crevetii rcs ,sunt 10 masculi si o femela.

Re: Acvariu creveti

Poze

Re: Acvariu creveti

Se pare ca nu merge, de pe telefon voi face cu aparatul foto. Nu se inmultesc crevetii rcs ce sa le fac? Tot dispar din ei pe zi ce trece...

16 Editat de leounltd (2015-01-31 03:46)

Re: Acvariu creveti

Salut,

  Am avut aceeasi problema. Cumpara o pastila de viagra si le dai cate un sfert pe saptamana, timp de o luna!  smile
Succesul e asigurat! :frogp

Glumesc! Cred ca mai multe femele ar insemna si mai multe sanse. Asta raportat la nr de masculi/ femele din acvariul tau.  :noroc

Multa bafta!

Leo

Re: Acvariu creveti

Multumesc frumos! Aceasta tura nu este prima, prima a murit din cauza sprayului de muste. Atunci a mai ramas un crevete si apoi i-am cumparat pe ceilanti.  Nici de la prima nu am avut pui. Acum cred ca sunt 2 femele la 6 masculi, o sa mai cumpar.

18

Re: Acvariu creveti

Incearca sa cumperi creveti din cat mai multe locuri sa nu fie din aceasi ramura adica inruditi,astfel inmultirea e mai sigura,succes

Sa fii OM ii lucru mare!!!