Re: Acvariul meu
parerea mea (de incepator): ai inceput cu prea mult substrat in partea din fata si a trebuit sa pui extrem de mult si in spate pentru a crea acea panta.
Am observat ca in acest tip de substrat (foarte usor) ca sa pot planta linistit (opusul nervosului ), am nevoie de circa 5 cm, asadar in partea din fata am 5 cm
Merg pe aproape 3 ani de cand folosesc acest tip de substrat...stiu ce-i poate pielea
Intr-adevar in pietrisul de rau, plantam bine si in 3 cm...chit ca uneori loveam cu penseta fundul acvariului.
Cred ca ar trebui sa te gandesti ca e manado si este cam usurel, nu are o greutate prea mare si prin urmare cam "fuge la vale"...
Ai punctat bine ca substratul asta e usor si tinde sa vina la vale, doar ca eu sunt cel care determina grosimea in partea din fata si nicidecum fenomenul de alunecare a substratului. Ca sa fiu sigur ca nu depasesc grosimea propusa, incep plantatul de la deal, iar ce cade spre vale (sa zicem 0,5 l in tot bazinul) il aspir si il "cocot" iarasi in deal, abia dupa aia plantez zona din fata/vale.
Marius, nu ai folosit corespunzator grosimea substratului! E prea gros in spate
Eu ma gandeam sa mai iau vreo 5 litri sa fie acolo, parca am si un pic de gol intre doua pietre
Lasand gluma la o parte, panta este asa de mare, incat daca privesc bazinul din lateral-spate ma ia cu ameteala
..........
In caz ca se intreaba cineva: De ce am facut panta sa mare ? ii dau raspunsul acum: Pentru ca pot! :sevil
Ahhh ca era sa uit: S-a deschis un concurs international , premiul cel mare 10.000de $ eu intru cu cel putin doua setari, daca nu chiar 3... Ne vedem acolo, o sa revin cu link-ul.