Intervin si eu.... fiindca am carasei... si iubesc toate vietatile posibile...
In primul rand daca vrei sa-ti supravietuiasca acesti carasei, din fotografia postata de tine am vazut ca ai o varietate de caras auriu voalat.
Voalatii au fost obtinuti din incrucisari, pe parcursul mai multor ani.
Ei n-au vazut iazul de generatii intregi. Acuma ca sa ma intelegi.
Acest fel de caras are nevoie de incalzitor.
Eu ii tin la 23 grade de exemplu. La temperaturi mai scazute, nu se pune problema ca nu rezista, ci exista o problema a incetinirii metabolismului si implicit a digestiei. La o temperatura mai scazuta se hranesc mai rar, nu de 3 ori pe zi.
Eu de cand ii am (imediat de 2 ani) ii hranesc o singura data pe zi (mancam impreuna
), iar vinerea le-am ales-o ca zi de post. Postul ajuta la relaxarea sistemului digestiv.
De asemenea mazarea fiarta decorticata (cu miezul zdrobit) o adora. Eu le-am dat si salata verde si spanac. Verdeturi au macar o data pe saptamana. In felul asta nu se ating de plantele din acvariu! In cazul tau au mancat planta fiindca le era dor de o "salata" buna.. 
Hrana trebuie sa fie calitate (exact cum alegem noi hrana noastra). In cazul in care nu gasesti, poti sa adaugi niste vitamine care se cumpara separat (sera fishtamin, Jbl Atvitol etc).
Se pun cateva picaturi pe portia de hrana, si apoi se administreaza pestilor.
Apoi, hrana pt carasi musai trebuie inmuiata. Se ia apa din acvariu cu un pahar de unica folosinta, si intr-altul se lasa hrana la inmuiat minimum 5 min.
Ei sunt predispusi la constipatie si boala vezicii inotatoare. Adica datorita constipatiei pot sa faca septicemie, datorita vezicii inotatoare plutesc la suprafata apei, sau raman pe fundul bazinului... pur si simplu nu-si pot controla miscarea in apa.
Te voi ajuta, cu mult drag!
Nici eu nu sunt experta, gresesc, dar am ambitie sa ma corectez si sa "bag la cutie".
Din cate stiu eu... impart cu placere.
Trebuie doar sa intrebi, si sa faci pasul urmator... pt doi carasei minim 100 l... (Se calculeaza marimea pestelui matur, nu cat timp este puiut.. )
La 4 carasei, eu am 258 litri brut. Sunt mancaciosi din fire si atunci realizezi singur ca sunt si c...ciosi...
Asta e.. Mie-mi plac asa cum sunt.
(Sper sa ai rabdare sa citesti pana la capat, numai ca sunt atat de multe lucruri de zis...)
@merlin21 Multumesc din tot sufletul pentru aprecieri! 
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.