Re: Plante terestre
:lol::lol: esti cel mai simpatic
..... muscatele merg?
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Plante si alge (apa dulce) » Plante terestre
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
:lol::lol: esti cel mai simpatic
..... muscatele merg?
poate ai citit despre Aponogetoni printre care sunt si specii care trebuiesc tinute si in repaus scosi din apa. dezaprob modul cum au abordat unii acest subiect. nu ne-am nascut toti atotstiutori.
tibi59...noi am glumit mai mult pe modalitatea deschidere/abordare a temei..... in rest aqua chiar e simpatic si vrea sa imparta cu noi rele si bune......si noi la fel cu restul....
noi glumim, noi nu jignim.....tam-tam
poate ai citit despre Aponogetoni printre care sunt si specii care trebuiesc tinute si in repaus scosi din apa. dezaprob modul cum au abordat unii acest subiect. nu ne-am nascut toti atotstiutori.
Ma intereseaza f. tare sursa care spune ca trebuie scosi din apa in perioada de repaus. Am si eu Aponogeton si as vrea sa-i tratez corect. Multumesc!
http://www.acvariidevis.ro/plante/lomar … lbitis/517
ce ziceti de asta !!
ferigi care traiesc sub apa ?
Lipsesc ghilimelele ..... Acea planta nu este o feriga.....
Lipsesc ghilimelele
..... Acea planta nu este o feriga.....
Bolbitis-ul face parte din familia Lomariopsidaceae, adica a ferigilor!....numai ca este de prin Africa si nu este cea de la noi.
Asa o fi nu zic nu, dar nu mi s-a parut a fi o feriga.....
forma lasa putin de dorit...principiul de functionare este indentic!
tibi59 A scris:poate ai citit despre Aponogetoni printre care sunt si specii care trebuiesc tinute si in repaus scosi din apa. dezaprob modul cum au abordat unii acest subiect. nu ne-am nascut toti atotstiutori.
Ma intereseaza f. tare sursa care spune ca trebuie scosi din apa in perioada de repaus. Am si eu Aponogeton si as vrea sa-i tratez corect. Multumesc!
am citit pe un site de limba maghiara ca Aponogetonii cu bulbi se scot pt. repaus fiind plante din zone inundabile. Informatia este de pe o pagina a unei societati din Ungaria care se ocupa cu cresterea plantelor pt acvarii si iazuri. www.pruitt.hu
pot sa vin si eu cu teoria chibritului pe aici ??
deci treaba este cam asa sunt plante emerse si submerse.
-plantele emerse pot creste in apa( radacina + tulpina sau o parte din ea) dar pentru a realiza fotosinteza au nevoie de lumina directa si oxigenul direct din aer.acestea vor face floarea si fructul la suprafata apei.
-plantele submerse cresc in totalitate in mediul acvatic si nu au nevoie ''de razele soarelui direct pe frunza''. floarea si fructul acestora este acoperit in totalitate acoperit de apa.
acum plantele tereste care sunt ''de apa'' majoritatea sunt emerse. deci nu stiu la ce capacitate se pot folosi in acvarii dar nu cred ca sunt prea indicate.
http://www.acvariidevis.ro/plante/lomar … lbitis/517
ce ziceti de asta !!
ferigi care traiesc sub apa ?
aqua ia uite aici bolbitis-ul de la mine din bazin. ti se pare cumva ca o va duce mai bine in ghiveci la fereastra ?
bradraqua A scris:tibi59 A scris:poate ai citit despre Aponogetoni printre care sunt si specii care trebuiesc tinute si in repaus scosi din apa. dezaprob modul cum au abordat unii acest subiect. nu ne-am nascut toti atotstiutori.
am citit pe un site de limba maghiara ca Aponogetonii cu bulbi se scot pt. repaus fiind plante din zone inundabile. Informatia este de pe o pagina a unei societati din Ungaria care se ocupa cu cresterea plantelor pt acvarii si iazuri. www.pruitt.hu
Multumesc, am sa apelez la cineva care stie maghiara!
aqua A scris:http://www.acvariidevis.ro/plante/lomar … lbitis/517
ce ziceti de asta !!
ferigi care traiesc sub apa ?aqua ia uite aici bolbitis-ul de la mine din bazin. ti se pare cumva ca o va duce mai bine in ghiveci la fereastra ?
Super frumos! Dupa cite stiu eu, Bolbitis este printre foarte putinele plante emerse, care s-au aclimatizat aproape perfect la traiul submers.
hai ca va mai pun decat o poza cu planta aia pe care nu o cumosc
bradraqua A scris:tibi59 A scris:poate ai citit despre Aponogetoni printre care sunt si specii care trebuiesc tinute si in repaus scosi din apa. dezaprob modul cum au abordat unii acest subiect. nu ne-am nascut toti atotstiutori.
Cred ca mi-am lamurit probema. Unele specii de Aponogeton, intr-adevar intra in peroade de repaus, isi inceteaza dezvoltarea, dar nu trebuie scoase din apa ci mutate in alt acvariu cu temperatura de max 15 grade.
subiect nou !!
draceana si ophiopogonul sunt plante terestre care s-au adaptat la mediul subacvatic
subiect nou !!
draceana si ophiopogonul sunt plante terestre care s-au adaptat la mediul subacvatic
Cine spune ca s-au adaptat?
aqua A scris:subiect nou !!
draceana si ophiopogonul sunt plante terestre care s-au adaptat la mediul subacvaticCine spune ca s-au adaptat?
aceleasi plante se gasesc si pe pamant
nu schimbi tu poza aia din avatar cu ceva mai frumos? imi vine sa vars cand il vad pe tiganul ala gretos!
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Plante si alge (apa dulce) » Plante terestre