81 Editat de Avatar (2010-03-22 15:55)

Re: Un nou proiect

Stai sa vezi ca am scos si rotala din coltul dreapta, am inlocuit-o cu o planta care se gaseste destul de greu pe la noi, greu am facut rost de ea, este vorba de eleocharis acicularis big_smile a nu se confunda cu parvula, care nu creste prea mult in inaltime, in schimb acicularisul iti poate acoperi si suprafata apei. Daca o va duce bine planta, voi inlocui toate plantele inalte cu ea, imi place foarte mult si am vazut acvarii cu doar doua plante (una de gazon si alta de background) arata mortal.
Concluzia este ca: NU sunt inca multumit de cum arata roll vorba ta, nu voi fi niciodata multumit...
Pana si acvariul mare a suferit ceva schimbari....majore, am scos buturuga aceea care tinea prea multa umbra plantelor din zona respectiva, am pus in locul ei doua pietre.

P.S: nu te-am uitat cu pietrele, de care vorbisem la tel, dar nu am avut timp sa mai dau o fuga pana acolo...sper sa nu te superi

http://www.neagarden.ro/piatraorn.html da un click pe "Piatra ornamentala" wink

82

Re: Un nou proiect

abia astept sa vad  ce o sa iasa....nu ma supar (ce naiba lol)...nu e graba... frumoase pietrele, am sa ma uit ma atent si am sa-ti spun pe care le-as vrea.... tongue.

poate-mi dai si tu niste idei despre niste plante frumoase care s-ar adapta la tempertura de 28grade....cam complicat cu discusii astia....

thanks

?

83

Re: Un nou proiect

Mie sincer mi-ar placea sa vad o tufa frumoasa rosie la tine in acvariu. Cateva plante ar fi:

Limnophila Aromatica
http://img209.imageshack.us/img209/2735/limnoparomatica.jpg

Ludwigia glandulosa
http://img691.imageshack.us/img691/7275/ludwigiaglandulosa.jpg

Pogostemon stellatus
http://img692.imageshack.us/img692/4521/pogostemonstellatus.jpg

Si nu in ultimul rand Rotala Macandra (dupa parerea mea e cea mai superba planta rosie)
http://img146.imageshack.us/img146/4829/rotalamacrandra.jpg

Toate plantele de mai sus rezista pana in 28grade...cel putin asa scrie pe site'ul de la tropica. Poti incerca oricum.

84

Re: Un nou proiect

merci mult....ma tot chinui de ceva timp cu cele rosi...pacatoase mai sunt.....alternanthera –reineckii – roseafolia si Ludwigia ascendens tot am avut si le tot schimb......lotus-ul in schimb rezista cum trebuie....

am sa incerc sa gasesc ce mi-ai propus......

......oricum cine are astept propuneri in vederea achizitiei..... wink

?

85

Re: Un nou proiect

Daca tot am mai adus niste locatari mici prin acvariu, m-am gandit sa fac si cateva poze. Sunt 5 rasbora arlechin si 2 otocinclus foarte foarte harnici (nu mai am o urma de alga maro)

86

Re: Un nou proiect

Mr. Oto

87

Re: Un nou proiect

Mr. Oto "clambing"

88 Editat de scifficus (2010-03-31 17:58)

Re: Un nou proiect

Avatar A scris:

Stai sa vezi ca am scos si rotala din coltul dreapta, am inlocuit-o cu o planta care se gaseste destul de greu pe la noi, greu am facut rost de ea, este vorba de eleocharis acicularis big_smile a nu se confunda cu parvula, care nu creste prea mult in inaltime, in schimb acicularisul iti poate acoperi si suprafata apei. Daca o va duce bine planta, voi inlocui toate plantele inalte cu ea, imi place foarte mult si am vazut acvarii cu doar doua plante (una de gazon si alta de background) arata mortal.

Mwahahaha!   Nu prea se gaseste ca este toata la mine. Eu arunc odata la 2-3 saptamani din ea destul de mult. Nu prea este planta pentru acvaristi cu program incarcat, lasata de sub control este o adevarata "pain in the ass".

Asta cantitate o smulg ca de tuns nu mai am rabdare si arunc la gunoi. Hai sa zicem ca aici este un pic mai mult decat deobicei.

http://i41.tinypic.com/eio393.jpg

De acvariu nu mai zic nimic, e simplu si placut mai ales buturuga aia, de unde le tot scoateti mai oamenilor ca eu caut si nu gasesc asa ceva niciodata. Diversifica putin plantele verzi, cauta unele ca sagittaria subulata sau echinodorus tenellus.

89

Re: Un nou proiect

Cum tu nu gasesti "buturuga aia" care e un bonsai uscat, asa nu gaseam eu acicularisul mult dorit, iti fac rost de un bonsai relativ uscat daca imi trimiti o mana buna de acicularis asa cum e asta din poza, cum arunci tu lol de preferabil fara firele rupte, ce spui ?

Zi-mi si de unde esti ca nu ai trecuta locatia.

Re: Un nou proiect

Seara buna,

Frumos copacel ai mai crescut aici! cool Arata foarte bine si ca pozitionare si ca incarcare cu verdeata.

Sustin cele spuse de @scifficus legat de subulata/tenellus, ar merge brici exact langa sticla din spate! Ai putea scoate din planul frontal acele fire de tenellus si sa le bagi in spate alaturi de inca cateva, iar in fata sa pui glosso, ca se inmulteste rapid. Cred ca ar da bine, pentru ca acel micranthemum din dreapta se face mai inaltut si ies niste diferente de nivel destul de estetice (separat desigur, nu sa le amesteci).

In alta ordine de idei: @scifficus daca vrei pot sa te ajut cu un bonsai.. sau doi lol uscati bine de tot, ii am de ceva vreme (primiti tot uscati) si nu planuiesc sa ii folosesc tare curand (1-2 ani), deci pot sa ma lipsesc de ei. Daca gasesti o solutie sa ajunga la tine, dai de stire. Uite-i:

http://i83.photobucket.com/albums/j304/radu_luchian/DSC00967.jpg

91

Re: Un nou proiect

In planul frontal este sagittaria subulata cu cateva fire de parvula pe ici colo, iar cu acel HM o sa-l pastrez la acelasi nivel cu sagittaria, usor, prin tundere(incerc, sa vad efectul).
Daca gasesc tenelus prin zona o sa i-au cateva fire, dar cel mai important este acicularisul care vreau sa ajunga in colturi, tufe sanatoase si chiar in partea din spate, mai putin in spatele copacului...nu sunt fan glossostigma si/sau marsilea hirsuta. Daca gaseam la timp HC mergeam pe HC...dar cum n-am gasit, am improvizat roll
Merci de aprecieri ! Copacul asta v-a arata mortal peste inca o luna, are fire de riccia prin el, nu stiu cum au ajuns pe acolo lol dar au crescut acum chiar bine si le mai aranjez eu cu penseta.

92

Re: Un nou proiect

Daca imi permiteti vreau sa ma dau mare lol cu o noua planta in acvariul acesta. La aproximativ o ora-doua dupa ce am pus-o in acvariu a inceput sa scoata cateva bule big_smile am legat-o cu ata de o piatra.

93

Re: Un nou proiect

Si una de ansamblu...a crescut muschiul impreuna cu riccia in copac atat de mult incat face umbra.

94 Editat de bogdivaio (2010-04-14 18:52)

Re: Un nou proiect

mai,Dane mai,nu te deranjeaza la ochi uratenia asta de acvariu lol:lol::lol:...baga mare la crescut si imultit plantele big_smile

95

Re: Un nou proiect

Ma deranjeaza filtrul si incalzitorul, astept sa creasca acicularisul din dreapta, care de fapt este vivipara, ulterior am aflat (apropo de asta, sunt in jur de 100 specii de eleocharis si greu se deosebesc intre ele). Am si acicularis dar este sub filtru, in partea stanga, care sper sa creasca desi e oarecum intr-o zona putin umbrita de copac, iar in fata parvula care iar, astept sa se extinda, de cuba ce sa mai zic, visez noaptea cum perleaza lol lol lol

96

Re: Un nou proiect

http://img256.imageshack.us/img256/9378/bundo.jpg

http://img704.imageshack.us/img704/5857/dscn1949c.jpg

http://img255.imageshack.us/img255/1954/dscn1952l.jpg

http://img341.imageshack.us/img341/1768/dscn1950.jpg

http://img263.imageshack.us/img263/5724/plantele.jpg

97 Editat de miruna (2010-04-27 20:51)

Re: Un nou proiect

avatar chear esti maistru in plante suces in continuare. cu respect

nu profitati de naivitatea incepatorilor pentru ca si voi ati fost ca noi.    http://profile.imageshack.us/user/ignatcostel41/

98

Re: Un nou proiect

Din nou,imi place pomul tau,are efect maxim.HM -ul nu mi se pare in cea mai buna pozitie,va creste,mai bine arata in spate si in locul ei sa pui Parvula.Abia astept sa se inmulteasca si Vivipara.
Imi place layoutul tau,bravo!

99

Re: Un nou proiect

eu nu as fi pus subulata acolo.. uneori are tendinta de a creste cat valisneria..
parvula ar fi mai potrivita pt tine..

100 Editat de Avatar (2010-05-09 03:47)

Re: Un nou proiect

Nu am vazut mesajele voastre decat acum, intamplator.
De cand am pus pozele am modificat mult layout'ul, am renuntat la riccia din copac, crestea foarte repede si moss'ul de sub ea stagna, in plus riccia daca nu e tunsa putrezeste in partea de jos, iar daca apuci sa tunzi riccia va dati seama ce haos rezulta in acvariu...
Am renuntat la blyxa, la HM, la sagittaria. Ramane "doar" christmass moss, parvula, acicularis, vivipara si evident HC'ul care sper sa isi dea drumul odata (creste dar cam incet).
O sa revin si cu poze, dar sa mai creasca parvula, care creste destul de repede se pare big_smile si vivipara (mai incet putin).
Va multumesc pentru aprecieri si sfaturi.