Re: echinodorus
Mai precis tu de unde ai luat priza programabila? Pfuuu...mi se pare super pret la 8,50 lei. Vreau si eu. Sper ca si in hornbach sa aiba la acelasi pret.
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Plante si alge (apa dulce) » echinodorus
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Mai precis tu de unde ai luat priza programabila? Pfuuu...mi se pare super pret la 8,50 lei. Vreau si eu. Sper ca si in hornbach sa aiba la acelasi pret.
asa ieftin? super tare! si stau si aproape de mr bricolage. obi se deschide chiar langa A2.. ce bine e sa stai in sectorul 3, ai tot ce iti trebuie la o aruncatura de bat daca langa metro A2 deschid si Hornbach eu ma izolez
o sa fug sa imi cumpar una, mersi mult Andi, dar abia astept sa treaca perioada asta calda a acvariului, plantele sunt molesite si pestii...mai ales ramirezii, nici nu mai discut. cred ca daca le iau si lumina ma apuc de un nou setup
Priza e luata din Mr. Bricolage (intersectia Mihai Bravu cu Calea Vitan) sau mai au in Hornbach si Obi din Berceni cu 9,50 lei, daca stai in zona e Ok, diferenta o regasesti in transport, adica dai mai mult pe un bilet RATB.
pai eu stau in Salajan, am vreo 5-6 statii pana la Mall Vitan langa Mr Bricolage. si am prieten cu masina deci transportul da in 0
Berceni e mica excursie pana acolo
pai eu stau in Salajan, am vreo 5-6 statii pana la Mall Vitan langa Mr Bricolage. si am prieten cu masina deci transportul da in 0
![]()
Berceni e mica excursie pana acolo
Remarcile erau pentru "catalin818"....dar cate o mica excursie nu strica niciodata, mereu inveti cate ceva.
allexya A scris:pai eu stau in Salajan, am vreo 5-6 statii pana la Mall Vitan langa Mr Bricolage. si am prieten cu masina deci transportul da in 0
![]()
Berceni e mica excursie pana acoloRemarcile erau pentru "catalin818"....dar cate o mica excursie nu strica niciodata, mereu inveti cate ceva.
Unde dai si unde crapa dar se aplica si in cazul meu
ultima mea excursie in berceni s-a terminat cu caratul a 15kg de pietris in brate vreo 2 statii de autobuz de nu imi mai simteam mainile. ce am invatat din asta? ca acvaristica e noua varianta de fitness
Unde dai si unde crapa
dar se aplica si in cazul meu
![]()
ultima mea excursie in berceni s-a terminat cu caratul a 15kg de pietris in brate vreo 2 statii de autobuz de nu imi mai simteam mainile. ce am invatat din asta? ca acvaristica e noua varianta de fitness
Cand spuneam de excursie ma gandeam cu masina.....nu antrenament ca la Marines Corps.....:lol:
Depinde ce vrei, sau ce intelegi prin a invata ceva. Poti alege si variante sau combinatii.....impaci si capra si varza.....:lol:
Lipsa unor elemente iti poate cauza acea carenta si ma gandesc la K. Carenta de potasiu – provoaca scurtarea tulpinilor intre noduri, reducrea taliei plantelor si ingalbenirea marginilor frunzelor, cele tinere fiind atacate primele.
Ingalbenirea ajunge in interiorul limbului care se necrozeaza. Exista un contrast evident intre zonele decolorate ale limbului si verdele puternic ale zonelor nedecolorate. Carenta poate fi primara prin lipsa potasiului din mediul nutritiv sau indusa, prin eliminarea potasiului de catre calciu sau excesul de azot.
Excesul de potasiu – dezechilibrele mari de potasiu vor duce in prima faza la carente de magneziu si apoi de calciu.
In reactie cu fierul rezulta fosfatul de fier, un precipitat, care cauzeaza carente de fier.
pun poze facute astazi. sa fie mai recente. fir-ar sa fie totul se reduce la teste..de nu ar fi atat de scumpe. si daca ar fi aceste lipsuri/excesuri poate fi afectata doar aceasta planta? pentru ca restul nu au probleme
alta poza
poza proasta calitativ - mai am ech ozelot care a renuntat la frunzele vechi dar cele noi cresc incredibil de greu, aproape ca nici nu evolueaza. poate fi din aceeasi cauza cu lipsa/excesul?
eu numai cu aceste 2 ech am probleme, restul plantelor se dezvolta extraordinar, fara probleme
Lipsa unor elemente iti poate cauza acea carenta si ma gandesc la K. Carenta de potasiu – provoaca scurtarea tulpinilor intre noduri, reducrea taliei plantelor si ingalbenirea marginilor frunzelor, cele tinere fiind atacate primele.
Ingalbenirea ajunge in interiorul limbului care se necrozeaza. Exista un contrast evident intre zonele decolorate ale limbului si verdele puternic ale zonelor nedecolorate. Carenta poate fi primara prin lipsa potasiului din mediul nutritiv sau indusa, prin eliminarea potasiului de catre calciu sau excesul de azot.
Excesul de potasiu – dezechilibrele mari de potasiu vor duce in prima faza la carente de magneziu si apoi de calciu.
In reactie cu fierul rezulta fosfatul de fier, un precipitat, care cauzeaza carente de fier.
Ai perfecta dreptate in ceea ce spui dar interesant ar fi de stiut care sunt cauzele care creeaza efectul....si ma refer la carenta de K, crezi ca poate fi provocata numai de excezul de azot sau o prezenta excesiva de calciu ? Ce poate determina aceste fenomene nedorite ?
Poate,deaceea spun ca acvariul inca nu e echilibra biologic,mai degraba presupun,iar de aici intrevad greutati in asimilarea de Fe,adica stiti bine ca e o relatie bine definita in asimilarea de micro si macro,unde mai adaug ,foarte important lumina si CO2-ul.
Pe langa astea ar mai putea fi afectat sistemul radicular al plantei,prin plantarea gresita,netaierea corespunzatoare a partii de radacina nefolositoare,care poate intra in putrefactie,deci gaze nedoite
Eu unul vad din foto carente la mudul general in acvariul ei,mai vizibil la Ech. dar si celelalte sunt pe langa
Mersul salb al acvariului se datoreaza si excesului de plante mai toate mici,care in lupta pt supravietuire,datorata si mediului ostil,incearca sa le faulteze pe celelate in orice fel,fenomen denumit antibioza prin coline,de care sigur stiti...
Dar tot nu mai lamurit cu carenta de K. De unde rezulta, adica ce poate cauza asta...?
aa nu stiu, desi vreau sa iau teste nu am bani de ele...
Apropos de teste, vezi la anunturi de vanzari, "gaby_po23" (caruia i sa spart acvariul) vinde teste ieftin.
Nu sunt atat de erudit in chimia organica Fac niste supozitii trag dunga si le iau pe rand.Datele problemei pot fi lamurite un pic de teste(multe
) dar si de aici mai e destul subiectivism pana la solutionare.
Amoniacul este un bun fertilizant dar intr-un sistem foarte bine echilibrat....
Dupa parerea mea ea nu ar fi trebit sa fertilizeze cu macro,abia dupa evolutia plantelor
Na,ca tot nu ti-am raspuns la intrebare
Nu sunt atat de erudit in chimia organica
Fac niste supozitii trag dunga si le iau pe rand.Datele problemei pot fi lamurite un pic de teste(multe
) dar si de aici mai e destul subiectivism pana la solutionare.
Amoniacul este un bun fertilizant dar intr-un sistem foarte bine echilibrat....
Dupa parerea mea ea nu ar fi trebit sa fertilizeze cu macro,abia dupa evolutia plantelor
Na,ca tot nu ti-am raspuns la intrebare
Sefu' am inteles.....nici eu nu sunt mare chimist, eram doar curios de rationament. Binenteles ca testele sunt elocvente numai ca nu toti si le pot permite si mai e si alta treaba acvarii au existat si inainte de explozia asta de aparatura si chimicale, ma gandeam ca se poate si batraneste.
Zic si eu....un acvarist mai modest.
Da Andy cunoscand efectele aumitor carente,nevoile plantelor si luand toate problemele din schema imaginarala rand! Sti bine ca acvaristica se face cu rabdare! Si inca ceva nici cu testele nu ai siguranta ca ai lamurit problema
Nici nu era vorba de vreo graba, stiu ca testele te pot pacali cateodata, tocmai cu rabdare se pot face lucruri mari, asa ca ideea ta cu schema e buna dar trebuie sa sti sa elimini elementele care fac ca sistemul sa nu functioneze sau sa functioneze prost. Intradevar cresterea planteror in acvariu si mai ales intretinerea lor e un lucru delicat si nu e la indemana oricui, tocmai de aceea am insistat cu intrebarile pentru a ma lamuri....:|
Acelasi acvarist modest
No problem Andi, oricand iti raspund cu placere,atat cat stiu...
(mai scrie cineva pe forum in afara de noi? )
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Plante si alge (apa dulce) » echinodorus