1 Editat de pajeroking (2010-11-08 02:18)

Subiect: Salutare

Salutare tuturor,

    Ma numesc Andrei, 20 de ani, sunt din Bucuresti si sunt boboc in ale acvaristicii.Acvariu inca nu am urmeaza sa imi iau dupa ce termin sesiunea.
    M-am hotarat asupra unui juwel Rio de 180 litri(cu cat mai mare cu atat mai bine nu?).
    Am o intrebare  nu stiu daca fac bine sa o postez aici insa ca sa nu  fac alt "subiect":
      -Distanta intre acvariu(180l) si usa din camera este de vreo 10 cm (o pot mari la 15 cm daca il voi misca nitel).Este de ajuns ? Nu stresez pestii cand intru si ies din camera?Eventual ma pot rezuma la unu acvariu mai mic(125 liti).
   
    Cat despre echipamente ma gandeam la un filtru extern Eheim( acvariu vine cu un filtru intern de 600l/h)si sa renunt la cel intern sau de ce nu sa le las pe amandoua.
     Pesti.... hmm ... de incepator :zebre guppy neoni sau in genul asta.
     Astept cu nerabdare pareri sfaturi si de ce nu critici.    O seara buna tuturor.

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, il contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister!    (Jean Luc Godard)

2 Editat de Lucia (2010-07-13 11:50)

Re: Salutare

Buna Andrei!

Bine ai venit! smile

Cu privire la pozitionarea acvariului langa usa..
Parerea mea este ca pestisorii se vor bucura de intrarea ta in camera.
S-ar stresa in momentul in care ai tranti usa din 2 in 2 minute... Ceea ce nu cred ca e cazul. smile
Sau poti opta pentru mascarea peretelui acvariului care se afla inspre usa, il umpli cu plante. In mod normal eu stiu ca pestisorii ne recunosc dupa voce, chip si vibratiile care le produc pasii nostri, si se transmit in apa.
Insa pana sa ajungi sa te bucuri de prezenta pestisorilor, va trebui sa treci prin niste etape. Odata incheiata achizitia echipamentului necesar, trebuie sa te documentezi despre ciclarea acvariului (sau ciclul azotului). Abia dupa ce vei trece de etapa ciclatului, vei putea introduce pestisorii. Pana atunci vei avea timp sa cauti si ce specii ti-ar place.
Sau poate vrei sa realizezi un acvariu plantat?

Sunt aici niste maestrii in ale acvaristicii, care te pot indruma, si vei avea rezultate 101% satisfacatoare.

Eu iti doresc numai bine si multe bucurii, si sa ajungi sa ai acvariul tau de vis.. smile

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

3 Editat de narcis.b (2010-06-24 22:29)

Re: Salutare

Bun venit!Frumoasa intrare,se simte mult bun simt!
Da eu votez cu 2 maini filtrul extern ,Eheim bun!Ar fi prea mult sa il ti si pe cel intern ,care mai ocupa si spatiu.Cu usa pestii se vo obisnui,mai trist va fi daca vrei discusii,astia cand dau sa adoarma si apare un zgomot brusc zici ca sare crapu pe balta! lol
Probabil vrei si plante,si atunci sa te orientezi de a inceput si spre un substrat fertilizant si nisip peste 2-3mm granulatie...deocamdata atat restul vorbim cu acvariul in casa! :sok
Pana atunci citeste tot ce gasesti pe forum pentru incepatori si mai ales ciclul azotului este conditia esentiala pentru a intelege ce anume se petrece in micutul tau colt de natura
Scuze Lucia ,ai fost mai rapida ca mine...

4 Editat de pelly67 (2010-06-24 22:32)

Re: Salutare

Salutare si bine ai venit!
Mai intai de toate bafta cu finalizarea sesiunii! Ma gandesc ca Juwelu il vei primi in urma rezultatelor super de la examene, nu?  wink
Da ,te-ai orientat spre un acvariu deosebit pentru ati incepe viata de acvarist. Are cam tot ce trebuie si daca vei lectura cateva articole de pe forum si urma unele sfaturi vei reusi din prima fara sincope prea mari!Pestii nu ii vei stresa daca vei pune acvariul langa usa, insa grija mare sa nu il lovesti involuntar la intrarea sau la iesirea din camera. Daca ai posibilitati ia-l din prima pe cel de 180 fiindca dupa cei vei prinde gustul "muzicii" vei vrea si mai mare si tot asa! Despre pesti indiferent ca esti incepator sau nu daca vei reusi o ciclare buna si un aranjament corect vis a vis de plante/decor poti incepe si cu scalari, neoni,rasbora etc...oricum altceva decat zebre si guppy. Trebuie sa ai putin curaj si sa respecti niste reguli elementare...asa ca dupa sesiune...baga o sesiune de lecturat si vei porni cum trebuie la drum!
Bafta!  :sok
PS. Scuze Narcis ai fost mai rapid...au si Lucia!

5

Re: Salutare

Ce forum saritor avem! Bravo!
:apl

6

Re: Salutare

Salut Andrei si bine ai venit !

Au spus colegii cam tot ce era de zis, nu-mi ramane decat sa-ti spun: tine aproape !  :sok

7 Editat de pelly67 (2010-06-24 22:42)

Re: Salutare

narcis.b A scris:

Ce forum saritor avem! Bravo!
:apl

Doamne ajuta    ^:)^

8 Editat de lup cosmin (2010-06-24 23:11)

Re: Salutare

Buna Andrei si bine ai venit! :acv

Re: Salutare

Multumesc pentru gramada de raspunsuri si sfaturi.Am inteles , voi opta pt cel de 180 l si voi scoate filtru intern.Ma lovesc insa de o problema: sunt din bucuresti dar nu gasesc pana acuma nici un magazin care distribuie acvarii juwel.Sa comand de pe internet?

                                                                                  Multumesc anticipat

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, il contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister!    (Jean Luc Godard)

Re: Salutare

Gata am gasit la pet center (pet centar) in militari langa auchan si media galaxy cica...au si acvarii juwel.

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, il contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister!    (Jean Luc Godard)

11

Re: Salutare

Pe el! nu-l rata!Eu zic ca sa nu faci 2 drumuri,cumpara si substrat fertil si nisip si autocolant ,negru poate si...ar mai fi da mi-e ca te sperii si...las-o asa momentan! wink  :sok

12 Editat de Baracuda (2010-07-06 10:47)

Re: Salutare

pajeroking A scris:

Gata am gasit la pet center (pet centar) in militari langa auchan si media galaxy cica...au si acvarii juwel.

Bine ne-ai gasit si bine ai venit! In cazul in care nu gasesti acvariu Juwel, adreseaza-te la www.pepika.ro sau 0722.215.761 - Daniel Balan (proprietarul firmei).
Parerea mea este sa nu renunti de la inceput la filtrul intern care intra in dotarea acvariului. Pina vei deslusi si stapini principiile de baza ale acvaristicii, va trece ceva timp si te sfatuiesc sa-l folosesti in paralel cu filtrul extern. Pe durata folosirii ambelor filtre, le vei intretine (curata) pe rind, la interval de 2-3 saptamini, astfel vei evita in urma vreunei greseli, deciclarea acvariului. Eu am un Juwel de 240 l, la care am pastrat si filtrul intern, pe care l-am mascat cu plante. Te pot ajuta cu orice consideri ca ar fi oportun, inclusiv cu niste pietre decorative, elemente de decor, melci Pomacea. Tel. 0722.612.280
P.S. In privinta amplasarii acvariului nu-ti face griji, pestii se vor obisnui, si asa cum spune si Lucia, vor fi chiar interesati sa te vada (simta) in apropiere. La urma urmei banuiesc ca nu vor fi supusi unui trafic gen Gara de Nord.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

13

Re: Salutare

pajeroking A scris:

Gata am gasit la pet center (pet centar) in militari langa auchan si media galaxy cica...au si acvarii juwel.

Au acvarii juwel si la Pet Center din Stefan cel Mare (vis-a-vis de Circ).  :sok

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

14

Re: Salutare

Si uite asa, s-a lasat tacerea.... !

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

15 Editat de pajeroking (2010-11-08 02:24)

Re: Salutare

Tacerea nu s-a lasat pentru mult timp, bradraqua.   Salutare tuturor...Din nou.
     Avand in vedere ca am terminat sesiunea, Mi-am  cumparat  acvariul(Juwel Rio 180).Spatiul ocupat este dupa cum ma si asteptam ok.Acum sa va povestesc ce as vrea sa fac in continuare:

                             -Pesti: 1)6-7 Cory Panda(Nu m-am interesat de raport M:F, banuiesc ca nu pot evita reproducerea...numai masculi sau numai femele de ex)
                                         2)un banc de neoni roz(Hemigrammus erythrozonus).Iau atat cat sa se simta e bine(7-10 indivizi)  Iarasi raport M:F nu am idee (astept sa imi spuneti voi).
                                  Pesti eu zic ca ajunge nu imi place sa suprapopulez acvariu prefer mai putini da sa se simta cat mai bine...
                              -Echipament :
                                                          1) Raman la aceeasi optiune..Filtru extern Eheim.
                                                          2)Incalzitor substrat Dupla.     
                                                          3) Incalzitor extern hydor (daca gasesc pe undeva...)
                                                          4)Neoane raman la cele din acvariu Juwel(Ma gandeam la Dennerle dar iarasi cand intreb se uita vanzatorii la mine ca la felul 14).
                                                           5)Substrat si nisip as opta pe Ada; acuma nu stiu daca nu ar fi mai bine sa merg pe dupla avand in vedere ca optez pe incalzitor Dupla.
                                                           6)Filtru UV : Cred ca o sa imi iau unul de la jbl; acuma nu stiu exact daca chiar merita banii (daca face o diferenta serioasa impotriva algelor si altor daunatori)
                                                           7) "Consumabile": instrumente de curatat, medii , Test lab JBL+ toate nebuniile necesare :d
                                   Deocamdata atat. In viitorul apropiat as dori sa achizitionez si un sistem co 2(dupla), un chiller, si eventual un T- control de la Dupla Pt incalzitoare, co 2  chillere etc [ multicontrol Dupla mi se pare extraordinar acela cu priza programabila- ai control foarte foarte mare  contraziceti-ma daca gresesc]Dar  toate astea mai incolo cand imi "refreshuiesc" bugetul.


                                                Vreau sa imi cer scuze lui Bradraqua, am citit tarziu postarile lui si deja scosesem filtru intern din acvariu.
                                                  Cam atat.... astept propuneri, corectari, reprosuri.

                                                                                       O zi buna tuturor

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, il contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister!    (Jean Luc Godard)

16 Editat de Baracuda (2010-07-13 18:30)

Re: Salutare

Asta se intimpla cind nu ai timp sa urmaresti propriul subiect. tongue In locul filtrului UV, care mai poate astepta, te sfatuiesc sa te concentrezi pe sistemul pentru CO2 (si cele de la JBL sunt excelente). Cred ca te complici cu incalzitor de substrat. E adevarat, la inceput toti suntem tentati sa achizitionam obiectele cele mai sofisticate, dar care in scurt timp se dovedesc cam... inutile. La fel si cu chiller-ul, este extrem de scump, cu banii cheltuiti pe el, poti achizitiona alte lucruri mult mai importante. Ma rog, vad ca esti cuprins de un entuziasm debordant in privinta achizitiilor, dupa ce-si vor spune si altii parerile, ramine sa hotarasti ce te va face fericit. Sigur ca toate marfurile isi asteapta cumparatorii, ramine sa vezi in ce categorie te incadrezi: prada usoara sau cumparator selectiv. Bafta!
P.S. Daca starea materiala iti permite, poti cumpara tot ce ai enumerat, in cazul asta comentariile mele isi pierd sensul smile

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

17

Re: Salutare

Felicitări!  :sok ...nu te joci, din lista ta urmează sa spargi câteva zeci de milioane,dar mai devreme sau mai târziu ...vei ajunge la părerea lui Radu B.

Re: Salutare

Nu vreau sa te contrazic  Radu dar din ce am citit pe internet( si cam sunt doua luni de cand ma tot documentez) peste tot zice ca incalzitorul de substrat e un lucru benefic.Si pana la urma e o pasiune si sunt sigur ca nu o sa-mi para deloc rau de investitia facuta.Cu chiller-ul ai dreptate e cam scump si mai poate astepta. Am vazut sisteme co 2  dupla ( am si eu fixurile mele  :stupid ) dar nu au inclus in pachet butelie .Cica exista un centru pe  bd. Pieptanari.Acum imi cumpar butelie in functie de ce volum sunt dispusi sa reincarce...

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, il contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister!    (Jean Luc Godard)

19 Editat de Baracuda (2010-07-14 10:40)

Re: Salutare

pajeroking A scris:

Nu vreau sa te contrazic  Radu dar din ce am citit pe internet( si cam sunt doua luni de cand ma tot documentez) peste tot zice ca incalzitorul de substrat e un lucru benefic.Si pana la urma e o pasiune si sunt sigur ca nu o sa-mi para deloc rau de investitia facuta.Cu chiller-ul ai dreptate e cam scump si mai poate astepta. Am vazut sisteme co 2  dupla ( am si eu fixurile mele  :stupid ) dar nu au inclus in pachet butelie .Cica exista un centru pe  bd. Pieptanari.Acum imi cumpar butelie in functie de ce volum sunt dispusi sa reincarce...

Nu am spus ca vreunul din obiectele din lista ta ar fi lipsit de utilitate. Cred insa ca la fel de important ar fi sa stabilesti o lista de prioritati. In privinta incalzitorului de substrat documenteaza-te si referitor la implicatiile folosirii lui, la dezavantaje. Crede-ma ca lucrind in publicitate, cunosc toate tertipurile producatorilor, cind este vorba de reclama la produsele lor. Iti respect "fixatiile" am si eu, in masura in care sunt benefice... sunt si utile. Daca vrei butelie pt. CO2 (indiferent de capacitate), spune-mi. Problema cu incarcarea se rezolva si ea foarte simplu. Marimea unei butelii nu ar fi o problema decit cind este vorba de spatiul in care o amplasezi, cu cit este mai mare, cu atit este mai buna (se umple mai rar).

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!