141

Re: Upgrade 300...

Cred ca în cel de-al 2-lea acvariu nu are parte hard deloc! ....doar apa,plante și ceva buturugi,atât. A pus creveții cu peștii la un loc,cel puțin asa am înțeles! :frogp
Este destul de greu sa menții stabil un acvariu fără măcar o pompa, nu?...zic și eu!  :smoke

142 Editat de lup cosmin (2010-06-22 22:11)

La asta mam gindit si eu,ai perfecta dreptate Narcis.Acvariul este full deciclat.Doar simbata am bagat nisip de rau (granulatie 2-3mm)+7+13 jbl in substrat la radacinile plantelor.Am gresit iar acum incerc sa repar gresala facuta de mine.Are si filtru Paul.

143

lup cosmin A scris:

La asta mam gindit si eu,ai perfecta dreptate Narcis.Acvariul este full deciclat.Doar simbata am bagat nisip de rau (granulatie 2-3mm)+7+13 jbl in substrat la radacinile plantelor.Am gresit iar acum incerc sa repar gresala facuta de mine.Are si filtru Paul.

Scuze nu stiam toate amanuntele....cu nisip de rau "foarte bine" spalat am pus si eu un acvariu pe butuci!  :scry

144

Sper sa nu reusesc si eu Paul.Cea ce ma duce in eroare este ca pesti se comporta normal si pe deasupra au mai si puiat 2 femele in acvariu si sunt si citiva prichindei ascunsi in ricia.

145

Buna Cosmin!

Eu cred ca i-ar ajuta daca ai pune niste bacterii bune gen Nitrivec de la Sera.
Stiu ca sunt pe aici persoane "anti solutii" din comert, dar eu am avut intotdeuna incredere in ele si s-au dovedit a fi foarte eficiente.

Numai bine si multe bucurii iti doresc! smile

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

146 Editat de lup cosmin (2010-06-23 18:41)

Multumesc mult Lucia de sfaturi cred ca am sa incerc sa vedem ce iese.Am sa-ti trec un punct la reputatie.Ape limpezi Lucia  :acv

147 Editat de lup cosmin (2010-06-24 00:33)

Am doua problema care stau cam asa:O perche de scalari imi curata filtru pe toate partile si nu mai lasa nici un peste sa se aproprie de iei,iar cealalta problema este urmatoarea o pereche de ramirezi au facut o mica groapa in substrat si nu mai lasa pe nimeni sa se aproprie de iei se bat cu toata lumea oare ce se intimpla.Am sa postez citeva poze.Imi cer scuze de calitatea pozelor.

148 Editat de narcis.b (2010-06-24 02:00)

lol S-au ales perechi! Gata cu linistea din acvariu,vor avea teritoriu,iar ceilalti sector interzis  lol sa vezi belea acum  :stupid iar acvariul cu totul este pentru maxim o pereche de scalari ( cu multa indulgenta) :apl  lol

149 Editat de lup cosmin (2010-06-24 21:08)

Acum chiar ca este problema ce fac cu cealalta pereche de scalari si ramirezi.Astept sfatul tau Narcis si a celorlalti.

150 Editat de lup cosmin (2010-06-24 18:46)

Cam acum aprox o ora uitandu-ma la acvariu,am observat ca femela mea de scalar sa tot fataia pe langa un geam lateral al acvariului.Prima data nu am stiut ce facea dar dupa aceea am vazut ca depunea.Am citit pe net ca ei depun pe frunze si ca trebuie luat frunza dupa aceea,dar ai mei au depus pe tubul de la filtru.Dupa ce termina de depus cum este mai bine sa las acolo ambii paronti sau sa ii scot si sa las doar icrele??Astept sfaturi de la voi !Poate o sa vad si puisorii .Este prima oara cand ii vad ca depun si sunt foarte fericit.Multumesc anticipat.  :apl  :apl  :apl

151

Ohohooo...deci iti doresti puisori...da...esti pregatit pentru alevini? :-O
In mod natural ar trebui sa mai lasi vreo 2-3 ponte sa se piarda in apa,se vor maturiza si scalarii,vor fi si mai multe icre.Daca au inceput sa depuna pe filtru,acea pereche va incerca sa depuna tot acolo,asa ca daca vrei sa depuna pe frunzeva trebui sa le deranjezi locul si sa montezi poate un echinodorus amazonicus,le plac mult frunzele lanciolate.Variante de tinut icrele ar fi doua: una salasi icrele cu parintii pana ce pui eclozeaza si isi i-au "zborul",dar e cea mai dificila ,din cauza de calitate a apei si a celorlati pesti din acvariu,mai ales ceilalti scalari,care vor incepe incet incet sa atenteze la icre ,la un momentdat vor reusi sa deranjeze coibul si enervati parintii se vor apuca si ei sa manance ce a ramas.Doi  ar fi varianta cu scosul icrelor....si da asa e ,pregatesti un vas de 1 litru de apa de osmozacu o duritate de cca 3-5dGh,Ph usor acid adica 6,5 sau neutru 7,temperatura 26-28Cpui cateva picaturi de albastru de metil,pana ce apa se face usor albastra,nu mai mult caci se vor dezlipi icrele,o piatra de aerat ,ce va bolborosi usor cu bule mai rare si mari,rupi frunza cu ponta si o introduci in vascu icrele in jos nu spre lumina,piatra sa nu bata bule direct pe ei.Si gata in 2 zile incep sa eclozeze.Problema abia acum incepe  lol am sa mai scriu diseara daca vrei...

152 Editat de lup cosmin (2010-06-24 20:50)

Sper sa am noroc.Este prima depunere la iei.Oricum nu mai misca nimeni in acvariu toti stau pititi.Si am observat ca si cealalta perche curata de zor o frunza Echinodorus impaii.Astept cu drag toate parerile voastre.

153

Vad ca te-ai trezit si parinte de scalarei.. smile Ce frumos!

Tin sa iti multumesc frumos, pentru punctul in plus la reputatie, desi eu ceea ce fac, fac doar de dragul de a ajuta pe cineva. Eu ma simt foarte bine, daca reusesc sa ajut pe cineva, si daca acel ajutor consta intr-o vorba buna.. mi se pare ca am facut putin.. aproape nimic.

Acum am vazut ca se va mari numarul de pestisori, si cum discutam la un moment dat cu Bogdan (bogdivaio) mi-a dat prin minte ca poate si pe tine te vor ajuta niste frunze speciale.
Am sa pun un link, sa vezi despre ce este vorba.
Au foarte multe proprietati curative pentru pestisori.
Frunzele minune, sunt frunze de migdal indian.

http://www.nevertebrate.ro/Fertilizare-conditionare-Conditioneri-pentru-apa/c46_48/p1056/Frunze-Terminalia-Catappa/product_info.html

Sanatate si multe bucurii! smile

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

154

Si cind ma gindes ce acvariu am avut la inceput imi vine sa pling.Acum incet,incet am inceput si eu sa revin cu piceoarele pe pamint.Ape limpezi tuturor acvaristilor  :acv

155 Editat de lup cosmin (2010-06-27 00:49)

Paul ce se intimpla cu punctele de la reputatie.Vad ca se duc in jos.

156

Cer un mic ajutor tuturor de pe acest forum.Ce peste este acesta ca nu stiu.

157

nu stiu ce peste e dar iti zic ca are mouth root

Unfortunetaly ,most of the times,The ignorants stand out more than the wise

158

aqua A scris:

nu stiu ce peste e dar iti zic ca are mouth root

ce are mai Radule????  lol  lol  lol

159 Editat de lup cosmin (2010-07-01 23:35)

Nici eu nu prea inteleg.Caut pe net si gasesc cu totul si cu totul altceva.Ce zici ca are ca nu inteleg. yikes

160

este o boala ,mai exact o infectie bacteriana !
mouthrot si poti observa ca are gura alba !
este o boala ca finrot
si scuze am scris gresit
decat cu un o
nu stiu din pacate cum se trateaza dar iti spun sigur ca e bolnav !

Unfortunetaly ,most of the times,The ignorants stand out more than the wise