merlin,ma bucur ca iti plac plantele mele..chiar ma mir un pic... :apl
Da am dat drumul la covorul de HC ,forma pregatitoare a "nature"ului de mai tarziu ,imi trebuie marfa multa,ca el va fi baza acvariului.Probabil din stemuri nu va ramane decat R.Willichii si Nesea si ,da,intr-un colt un fir de Blixa
asa e ,planta asta e "pasarica" mea. Pe vremea cand acvaristica la noi era destul de primitiva am reusit sa o procur cu mare chin,de" afara",si evident ca am pierdut-o...Mi-a parut extrem de rau,aproape ca imi venea sa plang de ciuda,astfel odata cu evolutia sistemelor hard si la noi ,am reusit sa o tin,ba pot spune ca e planta care are o evolutie fulminanta la mine! Pe de alta parte este o planta minunata,cand ii merge bine,este un bun indicator de fier si nitrat in acvariu,iar cand conditiile devin proaste,se inroseste si face tija de floare,astfel natura incearca sa compenseze printr-o perfeta simbioza si adaptare de supravietuire,da,sa observi asa ceva e minunat,natura e perfecta ...noi,oamenii,o distrugem incet dar sigur!Si uite asa Blixa e planta nelipsita in toate setupurile mele :apl
Chiar daca nu ai plante in cantitate mare ,esti un veritabil colectionar de verdeturi marunte! Stiu eu! :apl :sok
Nu sunt modest Bogdane,ci chiar asta cred despre acvariu...e drept ...sunt si vesnic nemultumit de el,tot timpul am sentimentul ca ar mai trebui ceva facut si...Dar cred ca va arata bine la maturitate,cu acvariul plin ,si in sus si in lateral :sok (sper sa am rabdare pana atunci
:smoke
Interesant este ca nimeni nu a remarcat raritatea din bazin! Si anume Eriocaulonul Cinereum cu tija si pui,lucru dealtfel rar intalnit! :-
Multumesc mult pt vorbele voastre ,pt rabdarea de a-mi urmari posturile...va sunt profund indatorat! :sok ^:)^ :noroc
p.s merlin Sagitaria NO WAY in vecii vecilor!