161 Editat de narcis.b (2010-07-12 23:25)

Re: Plantat 320l

narcis.b A scris:

Treci si ta la ceva mai greu,macar un Sedativ PC,daca nu vreo doua "jointuri"  :stupid  :pp  :noroc

Nu stiu cum poate sa va placa "mizeria' mea....e inca in stadiul de 'Scoala' nici tuns nu e...si un pic tratat cu sictir...
( lol  lol  Am apasat din gresala pe  "citeaza' in loc de "editeaza"  lol ) Admin,Coco? help! lol

162

Chiar mai Narcis nici nu stiu cum poti trai cu un asa acvariu netuns,e de toata mizeria  lol  lol  lol ...deja ma enervezi cu modestia ta pe bune,bine numa bine  lol

Inca odata  ^:)^ ...defapt de doau ori   ^:)^  ^:)^  ... tongue

163

chiar eram curios.. vroiam sa vad cuba la tine in acvariu..
nu sunt mare fan plante stem si olandeze.. dar ale tale imi plac.. si imi mai palce ca inca ti de blyxa..
narcis, ma flatezi.. tongue am 3 pietre cu fissidens dar una sigur iti dau, willow-ul a inceput sa o ia din loc.. din cele 3 fire ramase, probabil ca a fost temperatura mai joasa saptamaniile astea..
monoselenium o sa am.. si cam atat..
eu abia in septembrie o sa pot sa ma apuc de acvariu.. si atunci o sa imi vina stringy si fissidens zippelianus..
feriga eu as zice clar bolbitis si.. hai sa nu sagitaria.. dar un tenellus tot trebuie pt un nature..

164 Editat de narcis.b (2010-07-13 12:53)

merlin,ma bucur ca iti plac plantele mele..chiar ma mir un pic... :apl
Da am dat drumul la covorul de HC ,forma pregatitoare a "nature"ului de mai tarziu ,imi trebuie marfa multa,ca el va fi baza acvariului.Probabil din stemuri nu va ramane decat R.Willichii si Nesea si ,da,intr-un colt un fir de Blixa  lol asa e ,planta asta e "pasarica" mea. Pe vremea cand acvaristica la noi era destul de primitiva am reusit sa o procur cu mare chin,de" afara",si evident ca am pierdut-o...Mi-a parut extrem de rau,aproape ca imi venea sa plang de ciuda,astfel odata cu evolutia sistemelor hard si la noi ,am reusit sa o tin,ba pot spune ca e planta care are o evolutie fulminanta la mine! Pe de alta parte este o planta minunata,cand ii merge bine,este un bun indicator de fier si nitrat in acvariu,iar cand conditiile devin proaste,se inroseste si face tija de floare,astfel natura incearca sa compenseze printr-o perfeta simbioza si adaptare de supravietuire,da,sa observi asa ceva e minunat,natura e perfecta ...noi,oamenii,o distrugem incet dar sigur!Si uite asa Blixa e planta nelipsita in toate setupurile mele :apl
Chiar daca nu ai plante in cantitate mare ,esti un veritabil colectionar de verdeturi marunte! Stiu eu!  :apl  :sok
Nu sunt modest Bogdane,ci chiar asta cred despre acvariu...e drept ...sunt si vesnic nemultumit de el,tot timpul am sentimentul ca ar mai trebui ceva facut si...Dar cred ca va arata bine la maturitate,cu acvariul plin ,si in sus si in lateral  :sok  (sper sa am rabdare pana atunci  lol  :smoke
Interesant este ca nimeni nu a remarcat raritatea din bazin! Si anume Eriocaulonul Cinereum cu tija si pui,lucru dealtfel rar intalnit! :-
Multumesc mult pt vorbele voastre ,pt rabdarea de a-mi urmari posturile...va sunt profund indatorat! :sok  ^:)^  :noroc
p.s merlin Sagitaria NO WAY in vecii vecilor!

165

am gasit o denumire interesanta.. Tonina Obsession Syndrome (TOS)

"I have yet to see a single example of top-tier Aquascaping that used Toninas or Eriocaulons, much less used them in a way that the Aquascape wouldn’t be better off without them. In the entire history of the ADA International Aquatic Plant Layout Contest, there has not been a single winning tank that used Toninas or Eriocaulons. Looking through the 2005 and 2006 contest books, they start to disappear as one gets into the top 100, and are non-existent in the top 50."

quote steven chong.. tongue

166

Eh,cum nu am mai postat de mult...si acvariul a evoluat un pic,am mai facut mici modificari...astfel se apropie un pic de un "olandez" desi mai are de evoluat o luna pana sa inchei acest capitol.Si cam asa se prezinta:
http://img694.imageshack.us/img694/204/picture124d.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/2237/picture131u.jpg

http://img237.imageshack.us/img237/2222/picture132a.jpg

http://img517.imageshack.us/img517/5172/picture181q.jpg

http://img24.imageshack.us/img24/7962/picture155k.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/7756/picture141f.jpg

http://img295.imageshack.us/img295/1267/picture152.jpg

http://img375.imageshack.us/img375/45/picture167c.jpg

http://img194.imageshack.us/img194/5582/picture174w.jpg

Pai cam atat  :hug  ...Multa rusine pe mine  :stupid  ca nu am reusit sa inrosesc o parte din plante ce se  ambitioneaza sa stea verzi sau galbene dar asta e  :omfg  :smoke
Realitatea e ca a cam crescut singurel acvariul ...deci ...de ce oare sa am atatea pretentii lol  :sok
P.S. din nou....sa traiesti Paul,salut  :noroc

167

:sok  :sok  :sok ne vedem la o cafea :smoke

nu profitati de naivitatea incepatorilor pentru ca si voi ati fost ca noi.    http://profile.imageshack.us/user/ignatcostel41/

168

Cuvintele sunt de prisos  ^:)^  ...am ramas din nou gura casca  yikes 

P.S.sper ca peste cativa ani sa ajung si eu la un asemenea nivel  :pls

169 Editat de Lucia (2010-07-26 15:00)

narcis.b A scris:

Eh,cum nu am mai postat de mult...si acvariul a evoluat un pic,am mai facut mici modificari...astfel se apropie un pic de un "olandez" desi mai are de evoluat o luna pana sa inchei acest capitol.Si cam asa se prezinta:
[url=
Pai cam atat  :hug  ...Multa rusine pe mine  :stupid  ca nu am reusit sa inrosesc o parte din plante ce se  ambitioneaza sa stea verzi sau galbene dar asta e  :omfg  :smoke
Realitatea e ca a cam crescut singurel acvariul ...deci ...de ce oare sa am atatea pretentii lol  :sok
P.S. din nou....sa traiesti Paul,salut  :noroc

Daca asta a fost neglijat...
Modestia demonstreaza si accentueaza ca esti un artist complet, desavarsit.
Eu te vad mai mult decat un pictor, un sculptor sau un muzician.
Esti toti trei la un loc.
Culorile plantelor in armonie cu arhitectura peisajului si muzica produsa de vietuitoarele in miscare, creeaza ceea ce pana la urma ne dorim cu totii sa reproducem in locuintele noastre: un tablou natural unic, si mai ales plin de viata.

Sincere felicitari!

P.S. Cu acesta vei participa la urmatorul concurs?

P.S.2. Tu n-ai melci comunitari in acvariu?
Eu am un amarat de lotus... si mi-l distrug astia sistematic.

L.E. Imi place mai ales muntele, care daca ar avea pe culmi niste zapada ar fi si mai deosebit

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

170

Coco ,no problem...cand ai drum in oras ,bip ,si ma infatisez! :noroc

Multumesc Bogdane! In mod sigur ma vei depasi,esti mult prea istet pentru a te complace in mediocritate!Sa dea Domnu` sa poti sustine financiar aceasta arta! :apl  :noroc

Eh...Lucia...tu esti atat de...n-am superlative pentru tine...deosebita! ^:)^  este o mare incantare pentru oricine iti citeste cuvintele....probabil marii poeti ai vremurilor de odinioara au intalnit femei ca tine(sau macar au visat) si astfel au reusit ,exteriorizand gandurile si simtamintele, sa lase pentru posteritate minunate versuri ,drept omagii femeii iubite,dorite...visate...Sunt sigur,sau macar sper, ca barbatul ce iti este in preajma,sa se simta langa tine  cel putin ca Nabucodonosor alII-lea cand a reusit pentru incantarea minunatei sotii Amytea construirea Gradinilor Suspendate ale Semiramidei!
...si ar putea fi totusi putin! ^:)^
Nu Lucia ,asta nu e acvariu dae concurs,sau nu dupa tiparul si cerintele celor de la AAC.
Dupa ce il termin ...probabil la inceputul lui septembrie,am sa-l demontez si nu va mai ramane mai nimic din plantele de aici,probabil doar Hemianthus Cuba,Rotala Willichii,Eriocaulon Setaceum si Ericocaulon Cinnereum....poate si Neseea...Va fi super golas! lol .Nu nu tin melci ,duritatea apei mele lasa de dorit pt necesitatile melcilor...abia gasesc saraci creveti calciul necesar...

171

Frumos remake, cam neglijent.... lol si sa-ti fie rusine ca nu inrosesti plantele... lol

PS: nu mai lasa singurel acvariu, ca uite ce se-ntampla daca e de capul lui.
      Modest ca intodeauna si sper ca sti de gluma, felicitari e ceva deosebit.

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

172

narcis.b A scris:

.Nu nu tin melci ,duritatea apei mele lasa de dorit pt necesitatile melcilor...abia gasesc saraci creveti calciul necesar...

baga apa de la robinet tongue
uite ca si tu ai pogostemon.. banuiesc ca o sa il ti in combinatie cu HC.

173

Sigur ca stiu de gluma Andi...probabil asa sunt eu oarecum vesnic nemultumit in legatura cu evolutia acvariilor mele sad Multumesc.

Da am si eu dar nu tin mai mult de o 'tufa" niciodata,asa imi pare mie ca arata bine. Uf...mi-ar place mie sa bag apa de la robinet,da,nu merge! si sti tu bine!
Aaaaaa...mai ramane sa le scot...si sa le vopsesc! :apl  lol

174

de obicei, nu imi plac pietrisurile amestecate..deloc.. al tau in schimb are ceva care ma atrage..
de care e? nu vorbesc de cel fertilizant..

apropo de nemultumirea ta.. si la mine dureaza maxim 2 zile..
ziceam ceva de plante mai de mult.. acum iar am inceput sa caut.. si prin tarii f indepartate, ca la noi m-am lamurit..

175 Editat de Lucia (2010-07-26 18:47)

Eu as fi vrut sa stiu daca ai melci comunitari cum scapi de ei... lol  lol  lol
Mi-am imaginat ca poate detii vreun secret...

Nu-mi ramane decat sa-mi confectionez cursa pentru prinderea melcilor. lol

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

176

m-am intrebat tot timpul ce bazin ai. acum il descopar si asteptarile nu-mi sunt inselate. esti primul caruia ii marturisesc asta in public: am in plan ceva mutari prin casa si confectionarea unui stand+bazin de 350 litri. mi-am comandat azi tuburi giessmann wink

iti doresc sa te bucuri de el precum meriti!

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

177

Superb !  :sok  Muntele cu HC printre pietre este mortal !

178 Editat de narcis.b (2010-07-27 00:22)

Lucia chiar si printre randuri am dat raspunsul,duritatea mica a apei din acvariu,respectiv lipsa de calciu in cantitati suficiente,nu reprezinta mediul ideal pt dezvoltarea melcilor,pe de alta parte sunt zgarcit cu hranirea pestisorilor,maxim o data pe zi si atunci le dau de genul"un sandwich"  lol
Merlin , nisip de substrat am incercat o singura data unul negru....m-am suit pe pereti de tristete!!Dupa nici o luna l-am scos si am revenit la nisipul meu alb galbui,nimic deosebit...la un moment dat a inceput sa ma ia de cap albul,datorita 865urilor ma stresa si imi lua placerea de a ma uita in acvariu...asa ca am recurs la vreo 2-3kg de JBL manado,pe care e drept nu l-am folosit chiar pe tot,am incercat sa estompez albul brut,amestecand usor manado pana am crezut ca arata bine...nimic compicat! :sok
Sa inteleg Bobi ca tu nu  mi-ai azut pana acum acvariul? desi am destule foto pe acest forum? mMacar la galerie...sau in topicul asta ca eu nu obisnuiesc sa deschid prea multe threaduri (poate pentru a nu ma incurca in ele :pp  ) Succes cu acvariul, bravo pentru alegerea tuburilor!
Ma bucur ca iti place Dane! :noroc

179

sincer narcis....? nu .. spre rusinea mea, dar niciodata nu e prea tirziu :noroc

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

180

Man,esti o figura!! lol  :smoke  :noroc