141

Re: salutare incepatarilor...respect consacratilor!

frumos :sok

142

si eu va multumesc tuturor ptr ca fara voi ar fi aratat ca la inceput...si poate in 2, 3 luni probabil pasiunea asta ar fi disparut, sunteti oameni de toata increderea!!!

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

143

:sok  Un + si din partea mea.
Frumoasa evolutie . Ce a fost la inceput , ce este acuma , dar cum va arata in viitorul apropiat  :apl

rabdare si tutun :smoke    0722.731.565 "Cosmote"

:hug  :sok Un "bun venit pe forum" intarziat iti urez si eu  :sok  :hug
Am citit topicul tau in intregime, sincer sunt foarte uimit de ambitia si hotararea ta de a deveni un acvarist priceput.
^:)^  Stima si Respect  ^:)^
Deci se poate oameni buni, inca se mai poate :sok
Bravo Remus ...  :sok tine-o tot asa si dupa parerea mea ai sa ajungi departe ...

145

multumesc frumos....si inca o data o spun...daca nu erati voi....nu era nk...decat un vas cu apa , si niste pesti chinuiti!!!!!!!!

Emil Cioran

146

am sa va prezint un nou proiect ....sau cel putin asa vreau sa fac....am gasit niste roci la un depozit de materiale de constructii si le-am luat....au o textura usor poroasa si o culuare verzulie, de acolo mi s-a zis ca este piatra de munte, am incercat-o cu otet si n-a avut nici o reactie dar sincer nu stiu ce sa zic ca din greseala am scapat una pe jos si s-a spart f repede....in fine le-am asezat intr-un acvariu mai mic de 15l si astept cateva sfaturi de la dvs ....acest proiect il fac mai mult sa-mi mai dau mana in asezarea rocilor si de ce nu  si ochiul in ale esteticii...acum ce fel de plante sa bag in acvariu...nu stiu dar dastept si parerile dvs!

Emil Cioran

147

Pana la plante permite`mi sa`ti dau un sfat pur estetic. Intr`un acvariu mic, pentru a fi armonie, totul trebuie sa aiba dimensiuni in concordanta cu marimea acvariului. Pietrele acelea sunt mult mult prea mari, si ocupa loc mult, aratand nelalocul lor. Parerea mea, e sa folosesti unele mai mici.

Etiamsi omnes, sed non ego.

148

linia aranjamentului e buna, vad ca e amplasat intre doua incaperi
moss, riccia+ ceva pt mascarea filtrului
ce vietati vrei sa tii in ea?

149 Editat de orly (2010-08-22 22:48)

Eu as merge pe urmatoarea varianta :
- Stancile   :ang  le-as acoperii pe ici pe colo cu ceva Moss
- La baza stancilor ceva Blixa Japonica
- Iar in fata cateva poienite de glossostigma
Zic si eu , nu dati cu parul  :stupid   :-

150 Editat de pelly67 (2010-08-22 22:50)

Remuse mie chiar imi place ce ai gandit si ai transpus in practica pana acum :sok
La un acvariu de 15l sau mai mic, cum ai spus tu ,sticla este suficienta sa fie de 4mm, insa fundul acvariului ,in cazul tau trebuie sa il ai de min.6mm sau dublu, fiindca ai o incarcatura deosebita care lucreaza pe partea de jos! Se mai putea folosii o bucata de spuma extrudata asezata direct pe sticla, inainte de a pune nisipul, asta pentru a repartiza si atenua greutatea pietrelor.
Referitor la filtrare era mai de efect daca te gandeai la o solutie externa, cu cat mai putine chestii tehnice introduse in aquascape, sau un filtru mult mai mic asezat cat mai mascat.
Ca si plante ar merge un gazon de riccia (dar daca nu bagi CO2 si lumina de calitate renunta!) sau Marsilea Hirsuta care este o planta de gazon foarte populara in lumea aquascapingului. Lipsa pretentiilor deosebite in materie de lumina si fertilizare, si obtinerea unui gazon compact si scund fara efort iti este facila.
Ar mai merge si Staurogyne repens care este o plantă de culoare "verde proaspăt", compactă şi rezistentă, pentru prim-planul acvariului.
Obligatoriu backgroundul trebuie asezat pentru a scoate in relif peisajul "montan" si mai ales plantele.
Pe spate ,asta daca mai ai loc, oferta de plante este destul de mare, iti las tie placerea sa le alegi! Printre pietre poti introduce ceva moss care va creste si va da excelent.
Sunt multe de spus însă cauta si pe net si vei găsi o grămadă de exemple !
Bafta :sok
PS. uite cauta si aici...http://www.pbase.com/plantella/nano_tank

151

am sa incerc sa raspund pe rand , asa deci cezara...stancile nu sunt mari...devina este telefonul meu....acum sincer sa fiu am mai umblat in el si i-am dat alta forma...s-a tulburat apa si nu se vede bine , am facut eu o poza dar inca o data nu se vad "finisajele"...am facut eu si o carare asa...ppfff am impresia ca intru pe un taram care nu este de nasul meu...aici au voie doar cei experimentati...nu stiu dar parca imi vine sa dau putin inapoi ptr ca din ce am citit trebuie sa ai o vasta experienta cu plantele, algele, si de ce nu "aranjatul in pagina"..dar daca tot am inceput hai sa nu zic ca nu am incercat...pana la urma este un motiv sa-mi dau seama de cat de mult am invatat din cele scrise de voi....si eventualul esec ma va face sa-mi vad lungul nasului....am sa pun o poza asa orientativa si maine cand va fi apa limpede voi mai face....ca vietuitoare nu's ce sa zic ....poate cativa creveti si 5 neoni....sau ...pppfff e greu...din ce discut cu voi mai mult imi dau seama ca sunt varza....acvariu este din geam de 4 si fund dublu o foaie de 6 si una de 4.....

Emil Cioran

152

Hey, de ce sa crezi ca esti varza?! Chiar ai avansat, si de ce n`ai reusi si cu acest acvariu?
Curaj si ai incredere in tine! Eu din saptamana in saptamana am impresia ca`mi moara o planta si tot trag de ea, poate poate se prinde, asa ca incercarea moarte n`are.

153

Remusica tata sa sti ca-mi place ce vrei tu sa incerci. Nu-i rau, numai ca la fel cum spune si Nea Paul sa-r putea sa ai o problema tehnica cu stancile. Sa nu fie prea grele si sa cedeze fundu'....acvariului. In rest, sincer primul aranjament era mai frumos. Cat despre plante ai o gramada de variante, conditiile sunt aceleasi: lumina, fertilizare, CO2, restul ramane la latitudinea ta si simtul tau estetic.
Am o singura observatie, filtrul (din pacate) strica tot peisajul, incearca sa gasesti o alta solutie, eventual un hang-on. In rest ape limpezi si sa auzim numai de bine !!!  :noroc

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

154

e...s-a mai limpezit apa si am sa mai pun o poza finala zic eu...cam asa va ramane...i-am pus si autocolant negru pe spate...( nu stiu daca ar fi aratat mai bine un albastru intens)...si mai ramane sa cumpar luminile....nici nu stiu de care sa-i pun....sa iau o lampa.....sau sa pun un bec osram 865??...sau merge si un 827??...bomba sa o fac..., si sa cumpar niscaiva plantutzeeee...ia sa vedem cine se ofera cu plante la vanzare???....

Emil Cioran

155

am uitat sa pun pozele...:))))))....si totusi nu am descoperit ce pietre sunt astea...am mai zis...reactie cu otetul nu au facut dar se sparg usor...si nici grele nu sunt...adica nu-mi fac probleme sa cedeze fundul acvariului ...adica tot ce se vede in imagini nu au mai mult de 1,5...2 kg

Emil Cioran

156

Becuri economice 827 am avut eu, dau o lumina calda dar le`am schimbat cu 865 la sfatul unora mai experimentati, asa ca te sfatuiesc si pe tine sa dai doar odata banii, direct pe 865.

157

asa ma gandeam si eu cezara dar am descoperit ca sotia mea in camera unde am florile a pus becuri osram 827 zice ea ca sunt bune pet cresterea plantelor si ma gandeam sa fur unul..:))) si sa-i zic ca s-a ars....

Emil Cioran

158

Eu nu-ti vand  :pp . Te astept pe la Bucuresti si te asteapta o portie consistenta de Riccia , asta numai daca doresti aceasta plantuta :noroc

159

oooo multumesc frumoas...chiar maine o sa fiu in bucuresti....dar la munca in baneasa...dar da-mi un nr de tel...si sa sti ca la mine este o vb...lucru neplatit nu tine mult asa ca trebuie sa dau macar un brifcor..:))

Emil Cioran

160

remus242004 A scris:

chiar maine o sa fiu in bucuresti....dar la munca in baneasa...

Cumva la jandarmi ???

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771