121

Re: mamica de caras bolnav

Mi se face rău doar când privesc pozele :scry  :scry  :scry ...nu cred ca trebuie sa-i mai prelungești agonia, oricum este de lăudat ce ai făcut pana acum :apl  :apl  :apl

122

Asa ceva n-am vazut in nicio poza de la JBL-online hospital  neutral  ma mir cum de mai traieste ...

Oricum laudabil efortul si intentia ta de a-i salva viata !

123

acum arata mult mai bine ca inainte.. de facut se face bine dar cum are atatia solzi lipsa, saracul nu este deloc frumos la privire.
insa este foarte vioi fata de pana acum, mananca, sistemul digestiv in sfarsit isi face treaba, mai ii trebuie o perioada lunga de recuperare sa isi refaca coada si pielea

Under the sea, under the sea
Darling it's better down where it's wetter
Take it from me
Out in the sun they slave away
While we're devoting full time to floating
Under the sea....

124 Editat de Lucia (2010-11-09 13:12)

Ma bucur enorm....

Nu am cuvinte!....

Mi s-a luat un bolovan de pe suflet....

Continua hrana in exclusivitate cu Bakto tabs, pana vei termina, cele 60 de bucati.

Daca ti le-a dat intr-o punguta transparenta, tine-le inchise intr-un sertar, sau cutie, fiindca antibioticul (nifurpirinol) in prezenta luminii isi pierde din proprietati.
Atat mai ai de facut.
Inchei tratamentul cu fungol si ektol, ii dai Bakto Tabs, si .... Multa sanatate si fericire sa aveti!

P.S. Sa stii ca in cautarile mele, am descoperit mai multe persoane care spuneau ca pestisorii nu vor sa-si arate partea bolnava. Si eu m-am chinuit cu Siri sa-i fac poze.
In cazul tau, iarasi se confirma acest lucru.... Poate ca au un dram de constiinta, si le este jena sa-si arate suferinta. N-as fi crezut nici eu niciodata ca pestisorii pot fi atat de complecsi... Interesant.

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

125 Editat de allexya (2010-11-09 13:18)

Lucia, de cate ori ar trebui sa fac curat? ca la jumatate de ora de la curatenie trebuia curatat fundul acvariului tongue
le tin intr-un dulapior, le scot doar cand ii dau lui. astazi si maine ii dau cate o jumatate de tableta si apoi ii dau una intreaga?

Cred ca va urma o perioada lunga de recuperare, pana va redeveni frumusetea de odinioara dar nu-i problema tongue
Iti multumesc din suflet Lucia pentru ajutorul dat, nu cred ca mai ajungea sa traiasca daca nu erai tu   :kiss  si Marian desigur tongue
Sa iti pupi din partea mea frumosii :kiss

LE: asa este! vai cat se rasuceste si se ascunde sa nu ii fac poze acum ca e sanatos, inainte nu prea misca amaratul. ca si noi probabil ca isi ascuns uratenia si boala. oricum sunt extraordinari toti pestisorii, asta micu' cand ma apropii de el da din ciotul de coada care il mai are, parca este un catel care desi are un ciot de coada, da din fund lol si nu fuge de mine, a luat pastiluta din mana. cred ca sunt capabili de afectiune pana si animalutele astea despre care multi cred ca sunt proaste si lipsite de memorie si iubire

Take it from me
Under the sea....

126

Nefiind ciclat acvariul cred ca, daca scoti putina apa ca sa scoti depunerile acelea, nu-i fac niciun rau, doar bine.
Asa ca.. eventual, cand ai tu timp, seara sau dimineata, daca scoti cativa litri, ca sa elimini acele impuritati, il vor ajuta sa se refaca si mai bine.

Cat despre Fishtamin... Acum cand il hranesti cu Bakto tabs, iar tratamentul nu este gata, nu e necesar.
Ar fi doar o risipa. (ieri, ti l-am recomandat in cazul in care nu ai fi luat Bakto tabs)

Dupa ce va ramane doar in apa curata fara medicamente, si doar hrana aceasta, atunci eventual sa adaugi in apa niste picaturi. ( de 2 ori pe saptamana, dupa stingerea luminii, fiindca in general si vitaminele sunt foto sensibile)

E foarte bine cum ai procedat pana acum... smile Esti o mamica de carasel desavarsita!

Am sa-i pup din partea ta, iar Jim va primi bonus diseara, niste mar razuit si am sa-i spun ca este de la tine... smile

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

127

allexya A scris:

cred ca sunt capabili de afectiune pana si animalutele astea despre care multi cred ca sunt proaste si lipsite de memorie si iubire

Si eu! .. smile

Pur si simplu se ataseaza de noi, ca si orice alt animalut... smile

128

Jimmy  :kiss Micutul meu Botezatu cu cipilica lui big_smile 

dupa tratamente am sa ii fac curatenie seara, si bakto tabs lasa ca praf in apa asa ca dupa ultima masa merge o curatenie, ca un dus de dupa amiaza lol

wow sunt mamica de carasel big_smile acum am constientizat bine situatia lol saracii mei scalari au fost neglijati in perioada asta, cred ca ma duc sa le dau niste larve rosii ca sa ma ierte tongue

dupa ce se va termina cura de Bakto Tabs o sa te rog sa imi spui ce pot sa ii dau de mancare, as vrea sa ii dau mai mult pastilute de spirulina, mazare, salata, in mare cam orice nu este graunta mica sau fulgi (aia clar nu). pana acum avea doar un soi de mancare, granutele acelea mici si rosii. asa ca vreau sa nu ii bag in meniu asa ceva tongue dar ne auzim pentru situatia asta intr-o luna big_smile

Take it from me
Under the sea....

129

Bine-nteles ca o sa mai discutam despre meniul lui.
Numai sa treaca si de ultimul hop pe care il mai are... Adica sa fie in totalitate sanatos.

smile John o sa fie o frumusete de carasel! smile

130

Lucia A scris:

Cat despre Fishtamin... Acum cand il hranesti cu Bakto tabs, iar tratamentul nu este gata, nu e necesar.
Ar fi doar o risipa. (ieri, ti l-am recomandat in cazul in care nu ai fi luat Bakto tabs)

Buna smile

Nu vreau sa te contrazic dar, parerea mea este o alta. Vitaminele ajuta si inca cum! De multe ori am pus in apa picaturi chiar daca pestii nu se hraneau.

P.S. stiti B-Total in sirop? E ok si pentru pesti  wink .

Allexya... ai toata sustinerea mea si tu, ar trebui sa fi un exemplu pentru multi! E mai usor sa "tragi apa la toaleta" decat sa speri si sa lupti. Felicitarile mele  :apl ! Inca o data, am dovada ca acvaristii romani EXISTA! Indiferent daca v-a supravietui sau nu, tu esti un exemplu per care f. multi ar trebui sa-l urmeze. Bravo  :sok !

Asociatia italiana betta

http://www.aibetta.it/

131 Editat de Lucia (2010-11-09 17:52)

Axa_io A scris:
Lucia A scris:

Buna smile

Nu vreau sa te contrazic dar, parerea mea este o alta. Vitaminele ajuta si inca cum! De multe ori am pus in apa picaturi chiar daca pestii nu se hraneau.

P.S. stiti B-Total in sirop? E ok si pentru pesti  wink .

Allexya... ai toata sustinerea mea si tu, ar trebui sa fi un exemplu pentru multi! E mai usor sa "tragi apa la toaleta" decat sa speri si sa lupti. Felicitarile mele  :apl ! Inca o data, am dovada ca acvaristii romani EXISTA! Indiferent daca v-a supravietui sau nu, tu esti un exemplu per care f. multi ar trebui sa-l urmeze. Bravo  :sok !

Fara nicio suparare: Mare atentie!
Ma refeream strict la faptul ca va urma un schimb de apa zilnic.
Si apoi, de ce sa nu recunoastem ca Fishtamin nu este tocmai un produs ieftin.
Daca ai fi citit toate posturile de mai sus, ai fi observat ca le-am recomandat cu mult timp inainte.

132

Intr-adevar este scump dar daca pestele se hraneste n-au nimic de-a face schimburile de apa si vitaminele. Ii vor face bine. Fulgi imbibati cu vitamine. Nu stau deasupra apei (evita sa se baloneze si alte probleme) si-l ajuta cu sistemul imunitar care a luptat pana acum si cu digestia.

Asociatia italiana betta

133 Editat de Lucia (2010-11-09 18:08)

Axa_io A scris:

Intr-adevar este scump dar daca pestele se hraneste n-au nimic de-a face schimburile de apa si vitaminele. Ii vor face bine. Fulgi imbibati cu vitamine. Nu stau deasupra apei (evita sa se baloneze si alte probleme) si-l ajuta cu sistemul imunitar care a luptat pana acum si cu digestia.

In primul rand vorbim despre un carasel.. deci acei fulgi pe care ii pomenesti tu, ies din start din discutie....

L.E. Nu inteleg ce te-a deranjat la postul meu.

L.L.E. De fapt .. nu are importanta. Nu ma intereseaza.

Fiecare e liber sa aiba parerile lui

134

Probabil avem un fel de-a vedea lucrurile dintr-un alt unghi. Indiferent de varsta carasului (si da, am citit toate paginile inainte de-a-mi spune parerea wink ) imi poti spune de ce zici "nu" fulgilor imbibati cu sau fara vitamine. Multumesc.

Asociatia italiana betta

135 Editat de Lucia (2010-11-09 18:41)

Motivul cel mai intalnit pt. a nu se hrani caraseii cu hrana de tip fulgi, este faptul ca acestia plutesc.
Hrana de tip fulgi este de cele mai multe ori asociata cu problemele vezicii inotatoare. (Caraseii stau in cap, sau plutesc la suprafata apei, chinuindu-se sa-si mentina un echilibru)

Apoi, daca acesti fulgi vin ambalati in ambalaje transparente, devin o hrana, care din punct de vedere nutritiv este foarte susceptibila de a fi .. degeaba. (adica acele vitamine, dupa cum stii si tu sunt distruse).

Un alt motiv este faptul ca in acvariile cu carasi, sistemul de filtrare este in general unul mai puternic (sau ar trebui sa fie).
Acesti fulgi de multe ori contribuie la incarcatura de materii poluante din filtru.

Posibil ca cei imbibati cu vitamine, sa ajunga fix unde trebuie (adica in gurita pestisorului), dar dupa cum bine stim, fulgii vor fi dispersati oricum in tot acvariul, fie ca au fost inmuiati inainte sau nu.

Evident, fiecare persoana este libera sa decida cu ce se hraneste, si cu ce isi hraneste animalutele de pe langa casa.

L.E. De asemenea, din pacate, nu trebuie uitat faptul ca marea majoritate a pestisorilor din acvariile noastre, sunt de zeci de generatii crescuti in captivitate. Evident ca si asta contribuie la un sistem imunitar deficitar. Unii provin din parinti cosangvini, altii mostenesc anumite boli, ereditar, sau au predispozitii spre anumite boli.

136

Da Lucia, de accord cu tine smile. Dar e vorba de hranire temporara pentru ai administra vitamine si felul cel mai "hot" e îmbibarea fulgilor. Absorb si cad la fund.
Si in dieta/meniul lor ar fi bine de 2 ori pe saptamana fulgi imbibati cu vitamine.

O zi buna.

Asociatia italiana betta

137

Am uitat sa adaug ca totusi John (caraselul din povestea Allexiei) precum si toti caraseii, chiar au un meniu foarte bogat. Putem sa alegem dintr-o mare varietate de tipuri de hrana.

Dupa ce isi va reveni John, am sa-ti dau Allexya, o reteta de hrana, care se poate prepara in casa si care are un extra aport de Vitamina C si alicina. (usturoi)

Chiar zilele acestea sunt ai mei la o cura de detoxifiere cu alicina+intarirea sistemului imunitar... smile
Initial am crezut ca o vor refuza... dar sunt niste draguti... se intrec care sa manance mai mult.

138 Editat de Lucia (2010-11-09 18:56)

Axa_io A scris:

Da Lucia, de accord cu tine smile. Dar e vorba de hranire temporara pentru ai administra vitamine si felul cel mai "hot" e îmbibarea fulgilor. Absorb si cad la fund.
Si in dieta/meniul lor ar fi bine de 2 ori pe saptamana fulgi imbibati cu vitamine.

O zi buna.

Asa este!
Bine-nteles ca vitaminele sunt bune, doar ca nu doar fulgii se pot imbiba.
Sunt granule pt. carasei, pelete, pastile  si... orice altfel de mancare din comert care se scufunda.

De fapt orice tip de hrana, pentru orice fel de pestisor poate fi inbibata cu vitamine.
(daca stau sa ma gandesc bine, cred ca nici plantelor acvatice nu le face rau smile )

L.E. Nicio clipa nu am contestat, aportul benefic de vitamine in hrana. (si nici nu o voi face vreodata)

139

sa mai dau un mic raport despre starea caraselului, este bine, as spune "sanatos" dar ar fi cam mult, tot jupuit de piele, dar vesel si cu apetit. a infulecat pofticios atat dimineata cat si seara portia de bakto tabs si tot incearca sa inoate.
maine, schimb de apa  si hranire cu cate o granula intreaga smile

Take it from me
Under the sea....

140

Eram sigura ca Bakto Tabs isi vor face efectul...
Citind ceea ce contin in afara de antibiotic.. sunt numai ingrediente delicioase... (pt. pesti desigur smile )

Jim a fost in stare sa i-o scoata din gurita lui Nemo s-o pape el, desi el nu era bolnav... lol lol lol Sirena la fel...

Abia astept sa-l vad refacut.. smile

De siguranta, te intreb, ai mai avea suficiente medicamente in casa (toate 3) in cazul in care ar trebui puse inca o data?

Desi pare ca este pe drumul cel bun, este bine de avut in casa cate-o "doftoreala".