101

Re: salutare

remus242004 A scris:

sa fie cum zici u dane...dar capacul acvariului nu va fi niciodata etans....si daca-l vei ridica este de ajuns ca, gazele sa se evapore....dar daca zici ca te-ai documentat e ok....sa fie ca tine...vb mele sa ramana in aer!!!!(mai bine sa-l scoti...crede-ma ca stiu fff bine ce zic...macar ptr 6 luni)

Remus, nu pot sa nu recunosc ca ai dreptate in proportie de cel putin 75%. Rezerva de 25% am pastrat-o din trei motive:
1. Eu mi-am crescut copilul intr-o casa plina de acvarii - 15 la numar, totalizind aprox. 2.000 litri de apa. (pe vremea aceea realizam venituri din acvaristica) si nu a avut nicio problema.
2. Nu sint de acord cu aceasta adevarata psihoza, in urma careia un nou nascut trebuie sa beneficieze de un mediu asemanator cu cel din incubator. Daca este sanatos, cred ca tocmai micile agresiuni firesti ale mediului ii intaresc sistemul imunitar.
3. Cel mai important motiv care genereaza rezervele mele: nu sint medic, nu am cunostinte medicale, deci ma bazez in exclusivitate pe experienta cresterii unui copil, motiv pentru care imi asum greselile de rationament. Respect orice opinie dar asta nu inseamna ca mi le insusesc pe toate. Stima!!! smile

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

102

Sunt intru-totul deacord cu Domnul Radu deoarece parerea mea este  ca , cu cat este mai ferit un copil  cu atat devine mai sensibil , deoarece sistemul sau imunitar neintrand in contact cu nici un fel de factor de risc  din partea mediului inconjurator  este logic si normal la primul contact cu  un virus sa fie mai afectat decat un alt copil care isi desfasoara cursul vieti  intr-un mediu normal si nu intr-unul extra steril .
Si ca sa vin si cu un exemplu destul de plauzibil zic eu  ar fi acela ca acei  copii defavorizati de  soarta care sunt obligati sa cerceasca iarna in picioarele goale sau dezbracati  par destul de sanatosi pe cand daca pui un copil crescut intr-o casa de oameni normali 5 minutele in asemenea conditi imediat te trezesti ca are viroza sau mai stiu eu ce minune.   :fok

Un geniu nu este niciodata inteles ..dar nu te gandi ca daca nu esti inteles  ... esti un geniu

103

si eu sunt de acord cu voi....asa este...dar cred ca ori eu nu m-am facut inteles ori.....in fine nu conteaza....mai dau o explicatie la ce am scris...in definitiv fiecare este liber sa faca ce crede de cuviinta...
de la inceput am specificat ca acvariul nu are ce cauta in camera micutului in primele 6 luni...asa deci asta este perioada cand organismul incepe sa-si faca anticorpi....nu poti sa-l intaresti pe copil daca nu are anticorpi....ptr ca nici nu i-a produsmediul de care vb eu nu vreau sa sune f exagerat dar organismul se chinuie sa-i produca si sa-i inmagazineze ptr cand va avea nevoie ...dar asta inseamna sa-l lasi sa-i faca (o cantitate indestulatoare)...deja din primele zile organismul prin ceea ce ia prin lapte lupta cu mediul inconjurator, asta ptr ca el in burtica mamei a fost ferit de orice...asa este...cei de care vb sunt mai rezistenti la conditiile vitrege ale vremii...dar uiti un lucru......fff important..speranta lor de viata este f scazuta si se poate vedea ca in general nu depasesc 55 de ani si daca o fac arata ca cei de 70...plin de boli...ptr ca intr-un final organismul cedeazaasta ca prima idee...in al doilea rand ei sunt mai rezistenti...dar la boli ca virusi slabi...dar la infectii mai puternice organismul lor este ffff daramat ptr ca anticorpii ce ar trebui sa lupte cu boli puternice sunt decimati zi de zi ptr a supravietui.....
    sunt de acord si cu dl radu...nici eu nu am fost crescut intr-un mediu steril si nici la randul meu pe copilul meu nu l-am inchis de mediu tocmai ptr asi intari imunitatea....dar.....eu nu vb de 6 luni in sus....vb de pana in 6 luni...dar inca o data...cel mai bine este sa contati pe sfatul doctorului neonatolog(pana la 6 luni)si doctorul pediatru....nu mai este ce a fost....mediu, clima, apa, virusii,bacteriile s-au modificat asa de mult ca nici unele antibiotice f puternice nu mai fac fata....cand eram copil imi aduc aminte ca iarna cel putin stateam toata ziua in zapada de vb aia aveam mucii pana la piept si eram ud leoarca si nu aveam nk a dua zi o luam de la capat...poate cine stie cum imi dadea mama un biseptol(jumatate) si o frectie cu carmol sau spirt, sosetele cu otet si eram ca nou a doua zi...dar credeti-ma ca vremurile alea s-au dus...de mult....inclusiv faptul ca anotimpurile nu mai au perioada calendaristica din copilaria noastra ...face ca alti virusi sa apara mult mai puternici....asa ca in final fiecare isi creste copilul dupa cum crede mai bine de cuviinta...va salut si va respect ! :noroc  :noroc  :noroc

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

104

Remus cat m-am documentat parerile sunt pro si contra acum pe cine sa mai crezi.
O sa o pun pe nevastamea sa vorbeasca si cu medicu ei sa vedem ce zici.
Ape limpezi :noroc

105

cel mai bine asa!!!!...e cam ca la acvariu mai dane...:))...macroelementele sunt bune..(ca tot veni vb intr-un subiect al unui coleg)dar pot face foarte mult rau acvariului daca nu lasi o perioada de 6 saptamani sa-si faca cat de cat ciclarea....:P....ape limpezi si sa ne vedem la o cafea toti 3

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

106

Scuze pentru off topic dar ca sa va spun eu parerea mea despre noi virusi  care apar cum ca ar fi tunati asta este o mare prostie repet este doar o opinie.
Eu unul cred ca   nu sunt domne nici mai inteligenti nici mai tunati astea sunt simple aberati ca sa  se faca teste pentru noile vaccinuri care trebuiesc aparute si testate pentru a fi puse spre vanzare .  Si cum poti face asta decat dand sfoara in tara la prostime cum ca a aparut un nou virus gripal care  ar face mii de victime. Si vezi  situatia de anul trecut de la Victor Babes cand mii de pensionari au luat cu  asalt Institutul pentru a fi cobaii sistemului
Eu cred ca ceea mai mare vina pentru ca vechiile remedi (un biseptol si o frectie cu carmol sau spirt, sosetele cu otet) nu mai au acelasi efect este  pur si simplu stresul zilei de maine la care suntem supusi  de mai mari nostri conducatori .
Cat despre cum si in ce fel trebuie crescut  copilasul ce ii va veni  colegului Dan  cred ca cel mai bine este sa asculte de  sfatul medicului neonatolog. :hug
O zi buna si multa stima tuturor

Un geniu nu este niciodata inteles ..dar nu te gandi ca daca nu esti inteles  ... esti un geniu

107

Se lucreaza tongue

108

am un baietel de 1an si 6 luni
pina la virsta de 1 an am avut in camera 4 acvarii fara capac si filtre bolborositoare
nu a avut nicio problema cu gazele si altele
mai rau e atunci cind incepe sa mearga incit sa bage mina in apa din acvariu
se stie bine ca in apa sunt fel si fel de bacterii de la care se trage si zicala
sa nu bagi mina in acvariu daca ai rana  :fok
acum are 1 an si 6 luni si toata ziulica se invirte pe linga acvarii  ^:)^
ai de grija pe viitor ca au obiceiu sa loveasca tot.. pereti acvarii ce prind si cu ce prind
eu stau cu frica pentru ca acum am 2 acvarii in casa
unul de 50L in dormitor si unul de 250L in sufragerie
am eu colac dar nu vreau sa schimb parchetul clasic  big_smile  rupe la buzunar
acvarile fac condens mult atunci cind in camera temperatura e sub cea din acvariu
pot dovedii cu poze celor care cred ca de la acvarii nu poti face egrasie si pneumonie treptat  :-  am avut o discutie mai veche  big_smile

109

Asta e cu dus intors Mihai. Eu o stiu pe piele mea, depinde de copil, cat de sensibil este. Eu am facut o forma usoara de astm cand era mica, umiditate mare in aer, chiar daca n`o simtea mama, exista. Si acum trag cu o rinita alergica, care din pacate s`a cronicizat, deci, macar un dezumidifcator bun sa existe in camerele respective.

Etiamsi omnes, sed non ego.

110

Sa va traiasca si sa va bucurati de el,am vorbit cu pediatra si a zis ca nu e nici o problema.
De bagat mana in el e foarte greu capacul e undeva la 1.50m.  :sok

111

:apl

112

.

frumos, domnule, frumos

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

114

Iti multumesc  :noroc

Cat despre fetita si umiditatea din casa nu ar trebui sa iti faci foarte mari griji.
Eu am crescut intr-o umiditate destul de mare, iar acum nu mai zic.
Daca iti doresti sa diminuezi umiditatea ai mai multe variante.
1 sa pui capac la acvariu si atunci condensul se va intoarce in acvariu
2 sa iti cumperi un dezumificator electric si te scapa de mama umiditatii.
Iat de fetita sa nu iti faci griji, sanatoasa sa fie si sa tina cu Rapiduletul. big_smile

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

116

Nu imi fac probleme florine,cat despre fata e injectata de la masa din burta cu virusul DINAMO a inghitit nevastamea o esarfa cu Dinamo inainte de nastere si sa nascut cu ia la gat fata. lol

117

Ia vezi florine :noroc

ai grija sa nu se isi doreasca ceva mai concentrat decat rosul, sa apeleze la visiniu ^:)^  ^:)^

119

Nu se mai suceste :sok

120

Felicitări pentru fetita este foarte frumoasa  :sok .Speram săi placa și ei acvaristica  :acv