Re: Nano cube 20l
Unde este Radu cand avem nevoie de el, el este batranul satului, inteleptul inteleptilor, sigur avea o explicatie plauzibila.
M-ati pus rau pe ganduri, mi-am zis ca poate o fi si sticla acvariului un impediment, daca e prea groasa, gen 10mm, bine si tuburile clar......dar cer o explicatie va rog, ma chinuie tare misterul asta cu temperatura din camera vs cea din acvariu.Narcis, temperatura asta de 26-27 grade exista si pe timp de iarna ?
Iacata-ma! :hug Imi este greu sa urmaresc toate subiectele Dane, mi-au distras atentia useri noi cu probleme vechi. Parerea mea in cazul supraincalzirii apei din acvariu este ca sistemul de iluminat, in special cel format din tuburi T5, da de furca atita timp cit diferenta de temperatura dintre aerul camerei si perna de aer formata la suprafata apei nu este mai mare de 10 grade. Adica: in camera (aer conditionat) sunt 25 grade, aproape sigur in acvariu vor fi in jur de 28-29 grade. In schimb, daca in camera sunt 20-22 grade, in acvariu vor fi 25-26 grade. Inertia apei este mai mare, in consecinta racirea si incalzirea apei se face mai greu decit in cazul aerului. Sistemul ideal este cel pomenit de Narcis, grup de coolere montate in tandem, unul sau mai multe sufla aer pe tuburi, unul sau mai multe scot aerul cald de sub capacul acvariului. De fapt am mai discutat acum citeva luni despre fenomen, ocazie cu care iti spuneam ca orientarea unui singur cooler este ideala dinspre exteriorul acvariului spre tuburi. In cazul mai multor coolere, formula "Narcis" este ideala, reproduce sistemul de racire al calculatoarelor. Daca te refereai la celalalt Radu (aqua), ii cer scuze si il rog in numele tau sa raspunda acestei probleme