Re: mamica de caras bolnav
Buna Allexia
La multi ani! ce mai face mofturica
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Boli si tratamente (apa dulce) » mamica de caras bolnav
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Buna Allexia
La multi ani! ce mai face mofturica
buna iuliana :kiss la multi ani tie si lui sifonel
mofturosul meu este un nebunatic, adora fructele le-ar manca pe toate, detesta legumele mananca frigarui cu placere si am impresia ca a mai crescut
cosita este in recuperare, dorsala inca nici un semn
astept pana se vindeca cu totul si apoi ii pregatesc un acvariul de 60 litri, cu amenajare grozava, plantute, lemne, ce mai, un biotop numai pentru el o sa ma interesez cum arata mediul carasilor si poate reusesc sa il reproduc
de la fostul stapan al lui voi mai salva 1 hoplo cu aripioare si burta inflamate, 2 cory albino si un pomaceea imens, cat pumnul meu, cu care va imparti acvariul de 60 litri vor trece si ei prin tratamente ca sa fiu sigura ca sunt sanatosi inainte, dar pana acolo mai e ceva timp.
as fi vrut sa ii iau un cap oranda ca prieten dar din pacate spatiul si banii nu imi permit un acvariul de 100litri.
aa am si uitat sa va spun, fostul stapan mi l-a cerut inapoi. am refuzat vehement sa il dau.. ce crede ca e aici, spitalizare? dupa ce era sa il omoare in chinuri sa il ia inapoi sa ii redea viata groaznica de inainte
nu pot sa cred,chiar are tupeu,cred ca i-ai zis tu doua asa cum numai tu sti
:sok
i-am zis vreo doua de am reusit sa mai scap 3 pesti din mainile lui pacat ca acum nu am unde sa ii tin dar cum se vindeca asta micu' se muta definitiv la mine
Buna ce mai faceti voi doi,ce-i mai face codita,cum se mai simte puiutu?
Super ma bucur, ca este bine si ca papa, sper sa revina si sa inoate si el asa cum trebuie.
buna iuliana copilu' mic si portocaliu e bine, vioi, adora mancarea de la tetra care i-am luat-o si care o serveste doar inmuiata si pe bat de frigaruie, detesta legumele, mananca doar de foame si ar manca non stop fructe
este vesel, nu i-a mai aparut nimic pe cap, ar manca toata ziua este haios si dulce, cu un ciot de codita si fara dorsala
nu da semne ca i-ar creste dorsala iar codita avanseaza in ritm foarte lent, dar am sperante
ce imi ridica putine semne de intrebare este faptul ca excreta mult mai putin (ma tot gandesc poate trage filtrul si eu nu vad?) desi o data pe saptamana ii dau mazare urmata de ziua pauza. si excrementele (parti din ele) plutesc, nu se duc deloc la fund si sunt discontinue, parti maro si parti albe subtiri.
el e veselia intruchipata mai ales de cand cu granulele tetra, mananca granule cu foarte multa placere, nu se innebuneste deloc dupa legume, ia 1-2 guri si gata i se ia
Buna
dar in rest este ok?Am trimis ceva sper ca l-ai primit!
Buna iuliana, am primit ce mi-ai trimis si am facut si eu mici cercetari. Intre timp am schimbat putin dieta lui Fishie John, nu i-am mai dat legume deloc inafara de mazare, l-am tinut doar pe boabe din comert si spirulina.
Sambata 2 boabe de mazare, duminica pauza, luni bobite Tetra dimineata si spirulina Sera seara, astazi bobite Sera dimineata. Ideea este ca de cand nu i-am dat legume parca excreta mai bine si mai..complet. Am oricum impresia ca legumele il cam constipa si nici nu ii plac cine stie ce.
Pentru ca e prea vioi si nu sta la poza, astazi am facut un filmulet inainte sa fac curatenie De fiecare daca cand excreta aspir mizeriile(cam o data pe zi, sa nu se inteleaga ca stau non stop la schimburi de apa), e doar 1l de apa, dar e bun si ala, ii pun proaspata. Saptamanal schimb de 50%.
Se vede si din filmare ca este vesel, topaie pe acolo, tot in cap sta (vorba cezarei, breakdancer il fac ). Nu il voi muta intr-un acvariu mai mare pana nu se reface complet.
Se fac 2 luni jumate de cand este la mine, la 3 luni ii fac tortulet
Si nu pot sa cred ca o luna jumate a stat non stop in tratament. Mi se pare ca arata grozav fata de cum era pana acum
Ce vedeti pe geamuri este la exteriorul geamului si este datorat faptului ca este foarte zgariat si amarat acvariul
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fkcs4scY8JM[/youtube]
Ai un suflet mare Alexandra! :sok :apl :apl :apl :kiss
mersi tare mult paul :kiss abia astept sa ii amenajez casuta, vrand nevrand am mai creat si al doilea acvariu din casa
Allexya, ma bucur tare mult sa-l vad pe John.
Nu-mi vine sa cred!
Dragul de el.... :hug
Se pare ca pana la urma codita se va reface.
Cat despre alimentatia cu legume.
Imi pare rau daca m-am exprimat si s-a inteles gresit. :fcry
Legumele se intercaleaza cu dieta normala, nu trebuie sa devina hrana de baza. Practic din cand in cand, nu in exclusivitate.
(Am tinut sa mentionez acest lucru in eventualitatea in care cineva citeste tot topicul si este interesat).
Oricum, important este faptul ca el este bine, si tu ai ajuns sa-i cunosti gusturile in materie culinara :fp
Abia astept sa vad ce ii pregatesti, cum va arata casuta lui.:)
Buna Allexya
arata super si are solzisori noi si frumosi,cu siguranta cand isi va reface codita, va inota asa cum trebuie. :acv
Ma bucur ca ati vazut si voi cum inoata zici ca naucel saracul
Dar e un pofticios doamneeee
Cerseste, da din gurita, sa din coada
Cred ca pana nu ajungi sa ai un carasel, nu poti spune ca ai avut un peste
Eu tot sper dorsala sa inceapa sa ii creasca ca aia nu da nici un semn
Lucia eu ii dadeam de 2-3 ori pe saptamana (ori dimineata ori seara, nu toata ziua) legume (salata, ardei gras, castravete, ridichie) si o data pe saptamana legume (o data pe zi). Manca in scarba..2 guri le flencanea si le scuipa. Asa ca am cam renuntat cu totul. Am sa mai incerc, dar mai incolo. Momentan in sfarsit digera corect si este vesel si activ.
Casuta lui noua va fi un acvariu de 60L, pietris granulatie hmm maricica undeva la 6-7mm, va avea niste anubiasi, poate un echinodorul cu frunze tari (incerc si eu ceva mai nepretentios si rezistent daca merge bine daca nu..va fi o masa delicioasa
) niste lemne ca doar trebuie sa amenajam frumos casa.
Si va avea ca prieteni 2 cory albino, 1 thoracatum amarat, cu burtica si aripioarele inflamate si 1 pomaceea imens De asemenea salvati de la .. hai sa nu vorbesc urat, care l-a chinuit pe John.
Pacat ca nu pot inca il mut in cel mare, mi-ar fi imposibil sa il hranesc Mai astept 1 luna 2 pana isi revine
Ce mai face micutul?
Buna Cezara, pai..numai micut nu mai e, am impresia ca s-a ingrasat purcelul este un rasfatat, pofticios si mofturos, vesel toata ziua, da din ciotul lui de coada ca un catel, mananca tot ce ii dau, nu mai face nazuri (decat la legume
)
Tot astept vreun semn ca ar incepe sa creasca dorsala, dar nimic insa coada usor usor se face mare
Este un carasel mare si voios sper zilele astea sa va mai pun niste poze sau un filmulet
Fotomodel il face mama :flove grasunul meu blondin :flove :flove chiar mi se pare ca s-a mai marit normal, m-a vazut ca fac poze si a inceput sa cerseasca
acvariu zgariat, nu bagati in seama
Recuperarea este grea, dar nu imposibila, si aici este exemplul cel mai bun. Felicitari pentru reusita, eu nu stiu daca m`as fi descurcat, sau daca as fi plecat macar cu o mica speranta la drum. Bravo Alexya! Sa fie sanatos asta mic! La dorsala se vede vre`un ciot? Poate n`o fi avut de la bun inceput, am vazut cateva exemplare carora le lipsea :fp
Din saga "am intalnit si carasei fericiti" urmeaza vestile de seara. Ne-am mutat, avem casuta noua 72L brut, undeva la 65l net
cu pietris desigur, amenajarile interioare lasa de dorit, dar avem decorator bun, nu ne plangem, suntem siguri ca in cateva zile casuta va prinde viata cu totul
inoata zanatecul meu incontinuu, face tumbe, merge la suprafata, alearga dintr-un capa in altul e prima data in vietisoara lui de 2-3 ani cand vede un acvariu mai mare de 20L. nu l-am vazut niciodata atat de activ, in cel mic era mai potolit, ma gandeam ca il mut in cel mare si va sta intr-un colt. dar nici vorba
dupa ce iau autocolant, mai aranjez una doua plante si lemne vom face si poza, sa ne laudam cu penthouse-ul nostru
am o intrebare: de ce unele excremente plutesc? pana la el n-am mai vazut asa ceva, stau la suprafata apei si pot sa le adun cu minciogul. de la ce?
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Boli si tratamente (apa dulce) » mamica de caras bolnav