Re: Caras cu dropsy
Asa continua sa fii Caposel in toata Mass Media )
Nu o sa uit Caposel!!!!
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Boli si tratamente (apa dulce) » Caras cu dropsy
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Asa continua sa fii Caposel in toata Mass Media )
Nu o sa uit Caposel!!!!
Asa continua sa fii Caposel in toata Mass Media
)
Nu o sa uit Caposel!!!!
Mesajul asta trebuie inteles numai de cineva anume?
Nu! Radu!eu il fac capos,dar asa este si ca atare voi insista ,poza!!!
Nu! Radu!eu il fac capos,dar asa este si ca atare voi insista ,poza!!!
Ma rog, asta inseamna ca ati schimbat mesaje pe PM?
Buna ziua tuturor,
Revin cu cateva poze.Imi pare rau ca nu au iesit prea clare.
Ce mai este nou ,in evolutia lor?
Este tot umflatel...dar mananca cu placere bakto tabs )
Ce am mai observat , ca pe langa rahatelul normal(de la cel sanatos),de cateva zile a aparut si unul mai suntire,dar neintrerupt,si de culoarea bakto tabs-ului...maroniu....banuiesc ca este a celui bolnav....
Ma bucur ca numai este alb si intrerupt.
Se plimba prin acvariu,mai urca si pana la suprafata(mai rar).
interesant topic, am reusit sa-l citesc de la cap la coada..
Sunt tare curios daca pana la urma scapa caraselul ori ba.
referitor la Furanol - pentru ca s-a amintit de acest medicament.
Vedeti ca pentru Europa au schimbat substanta activa din Nifurpirinol - in altceva ce nu am testat inca. practic in germania a fost interzisa substanta asta (nifurpirinol) - a fost considerata prea toxica, asa ca cei de la JBL au cam schimbat formula, pe sestache, practica au mentinut ambalajul initial, nu au schimbast decat .. substanta activa.. Practic eu consider ca e cu totul alt produs, trebuiau sa gaseasca alt ambalaj. Se bazeaza pe faptul ca acvaristii nu prea se pricep ei la produse farmaceutice, ci doar la imaginea si denumirea unui produs folosit de-a lungul timpului. Eu am reusit sa gasesc inca Furanol cu substanta veche..
Imi mentin parerea ca tratamentele NU trebuie facute in acvariu principal - plantat sau neplantat , ci intr-un acvariu separat. sticla galbuie este consecinta directa a folosirii furanolului in acvariu. Ciclare dispare in momentul cand se trateaza direct in acvariu.. Practic mor toate bacteriile denitrificatoare, atentie la valorile nitritului, nitratului si la amoniac pe durata tratamentului.
Despre nifurpirinol - am numai cuvinte bune, mi-a salvat un peste (channa bleheri) care galopa in ritm alert catre nefiinta, datorita conditiilor din timpul transportului Bucuresti-Arad a ajuns la mien mai mult moarta decat vie (apa 8 grade ) apoi am resuscitat-o la propriu.. apoi dupa cateva zile de inot haotic prin acvariu a facut o ciuperca, toate tratamentele obisnuite (bai de sare, bai cu alparex, etc) nu au avut nici un efect.. am scos singurul as pe care il mai aveam in maneca- 2 bai cu furanol pond 2 - la interval de 1 zi - iar dupa trei zile pestele era clar pe drumul cel bun. Dupa o saptamana a inceput sa haleasca, iar acum la maii bne de o luna de la tratament pot spune ca e vindecat complet. Mananca ca spartul, ataca dintre tufe fulgerator, isi etaleaza frumusetea culorilor cand are el chef..
Nifurpirinolul poate fi folosit contra unei game largi de bacterii inclusiv fungi, si se absoarbe foarte bine prin organele interne. Actioneaza nu numai la "suprafata" (ca si majoritatea substantelor dezinfectante) ci mai ales din "interior". Astfel ca daca pestele are o infectie bacteriana care inca nu a distrus frunctiile organelor interne- acel peste s-ar putea sa se vindece.
Bine,acum se misca si din cate stiu mananca,Bakto Tabs si el, este mai vioi ,dar trebuie facut schimbul de apa, ce ai hotarat,in privinta Aquafuran?
Buna ziua,
Stiu ca nu trebuia sa postez aici,dar cautand pe youtube,iata ce am gasit:
http://www.youtube.com/watch?v=C-mBMhhpxTU&feature=related
Se poate asa? Tare as vrea sa stiu daca pune in acvariul acela bacterii,etc!!
Eu am numarat vreo 15.Voi?
Se poate muta daca este necesar,pe alt topic.
Buna ziua,
Stiu ca nu trebuia sa postez aici,dar cautand pe youtube,iata ce am gasit:
http://www.youtube.com/watch?v=C-mBMhhpxTU&feature=related
Se poate asa? Tare as vrea sa stiu daca pune in acvariul acela bacterii,etc!!
Eu am numarat vreo 15.Voi?Se poate muta daca este necesar,pe alt topic.
Daca respectivul este nesimtit se poate si asa! Obligatoriu cu substrat albastru!
Sper sa nu cazi pe spate, impresionat de fenomenul You Tube, si aici se posteaza tot felul de imbecilitati!
Salut,
Nu stiu daca ai ramas socat...cred ca ai vazut multe la viata ta......dar pt mine e prima data !!...Si nu se pune ceea ce am vazut in petshop.
Tot acolo mai era unul cu acvariu 60 L si 6 carasi destul de mari....nu am mai pus linkul,unul cred ca era destul.
salut! mai si zice ca e un super acvariu de 80L.....una lume e cu capul...rau de tot,pacat de pestisori ca ii chinuie....
ce-ti mai face luptatorul? din cate am mai citit,se vede treaba ca ii merge inspre bine,contrar celor care credeau ca eutanasierea este singura cale...
numai bine si multa sanatate!
Da,i-am curatat tot acvariul,spalat tot...adaugat apoi bacterii.
Ii dau numai bakto tabs...pe care le mananca cu deosebita placere....inoata prin tot acvariul...ajunge si la suprafata.
Cand ma vede vine iute la mine )...poate poate ii dau ceva haleala
Apa este clara. Sper sa fie totul ok acum,mai ales ca le schmb apa de 2 ori pe saptamana .
Dragii mei,
Azi de dimineata s-a intamplat imprevizibilul: Lucky zburda prin tot acvariul asa cum nu l-am mai vazut de luni de zile,mananca ca un fomist.......numai are deloc burta,solzii sunt normali scurma ca un adevarat carasel (porcusor) prin pietris )
Stiu ca mai are de luptat,inca nu este complet refacut,de aceea voi continua cu Bakto Tabs!
Vreau sa multumesc lui Iuliana,Luciei,lui Olika,lui Bradraqua si tuturor,pt toate sfaturile,rugile si ajutorul vostru!!
Am invatat multe (din pacate din propriile greseli),acum stiu ceva mai mult decat inainte.
Privesc acum din cu totul alt unghi ingrijirea lor.
SANATATE TUTUROR SUFLETELOR SI STAPANILOR LOR!!!!!
Buna Mihai!
ma bucur enorm sa aud ca-i este bine,sa pui o poza cu el(ei),sa-i mai vedem si noi ,vreau sa te mai rog, sa nu te grabesti cu alta hrana, sa-i dai in continuare,ca si pana acum doar Bakto Tabs si sa pui vitaminele,sa ai grija si la apa ca si pana acum.Mai trebuie ,sa gasesti un nume si pentru prietenul lui.Va urez multa sanatate!
din suflet ma bucur pentru pestisor si pentru tine.
sa aveti multa sanatate de aici inainte si sa auzim numai de bine.
Buna ziua,
O intrebare.........sa ma continui cu Furanol 2?
Oricum continui cu Bakto Tabs.
Dragii mei,
Azi de dimineata s-a intamplat imprevizibilul: Lucky zburda prin tot acvariul asa cum nu l-am mai vazut de luni de zile,mananca ca un fomist.......numai are deloc burta,solzii sunt normali scurma ca un adevarat carasel (porcusor) prin pietris
)
Stiu ca mai are de luptat,inca nu este complet refacut,de aceea voi continua cu Bakto Tabs!Vreau sa multumesc lui Iuliana,Luciei,lui Olika,lui Bradraqua si tuturor,pt toate sfaturile,rugile si ajutorul vostru!!
Am invatat multe (din pacate din propriile greseli),acum stiu ceva mai mult decat inainte.
Privesc acum din cu totul alt unghi ingrijirea lor.SANATATE TUTUROR SUFLETELOR SI STAPANILOR LOR!!!!!
Si eu iti multumesc frumos!
Ma bucur sincer din toata inima, si cand ai putin timp pune si o poza.
Chiar as vrea sa-l vad pe "noul" Lucky.
Multa sanatate si bucurii sa aveti!
Buna seara,
Asa cum am promis,poze cu noul Lucky si prietenul lui Sufletel(multumesc lui Iuliana pt nume)
Pietrisul care se vede este ff putin,jumatate de kg,cat sa acopere sticla de pe fundul acvariului.
O seara buna!!!
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Boli si tratamente (apa dulce) » Caras cu dropsy