Subiect: Acvariu neglijat, nu e al meu
Salutare, vreau sa va prezint un caz putin extrem.
Am o prietena buna, care la serviciu, are in biroul unuia dintre sefi un acvariu mare. Mare dupa standardele mele, are aproximativ 1.20 m lungime, 60 cm latime si 60 inaltime, revin cu detalii putin mai tarziu referitoare la dimensiunile exacte.
In acvariu momentan locuiesc cativa pesti:
ceva ce cred ca e asta
si doua creaturi similare cu asta
mai sunt doi sanitari albi
doi pesti aplatizati pe verticala, alburii, cu tenta metalica albastruie si putin rosu in partea de jos sau spre coada, cumva.
un peste mititel si galben cu totul
si inca ceva de dimensiuni similare cu asa zisul ancistrus (16-17cm), dar gri cu dungi negre. are ochii bulbucati si nu are mustati.
nu am reusit sa ii identific pe nici unul dintre cei fara link.
Are in el si o multime de melci de substrat, am gasit aici ceva care seamana teribil de tare, aici.
Acesti melci se inmultesc uneori atata de mult, incat trebuiesc pescuiti in masa si aruncati pe apa sambetei. De obicei asta se petrece vara.
Momentan sunt foarte multi, dar doar pe fundul apei, si la limita dintre substrat si apa.
Acum aproximativ o luna jumatate, am fost la ea la serviciu, seara, si am schimbat apa, toata. Acvariul nu a fost ciclat, doar a stat cu filtrul in functiune circa o saptamana si jumatate, ca sa se limpezeasca apa, si apoi sa se incalzeasca la 24 de grade.
In clipa in care am facut schimbul de apa, am observat ca filtrul (din poza) era nefunctional, si singura metoda de a curata apa, era, deci sedimentarea.
Aveau doar o piatra de aer, si multe alge peste pietre. AM inteles ca stateau toti inghesuiti in preajma pietrei de aer, ascunsi printre pietre.
Momentan am imprumutat un filtru acestui acvariu, dar e arhi-insuficient, pentru ca am impresia ca are limita de acvariu de 100L de apa, maxim.
P.S. Incerc sa o conving pe prietena mea sa il convinga pe sef sa doneze pestii. E posibil sa dureze.
Cand si daca e posibil, revin cu poze cu pestii propriu-zisi...
Intrebari: cum scapam de melci?
Unde si cum se repara un filtru?
Atat deocamdata.