21 Editat de Ancistrus (2011-04-22 02:37)

Re: Primul meu acvariu

mirceajifcu A scris:

Hai ma Cristi cat de greu sa fie. 500l apa , 5 kile de sare, niste usturoi, condimente, niste pesti si uite ai acvariu smile) si muuuult vin.

Dar galustile? unde sunt galustile?

mirceajifcu A scris:

In alta ordine de idei, ai vazut pesti care inoata cu burta in sus? Azi m-am facut de ras cu ei ... L-am chemat pe angajat sa ii zic ca are doi pesti care se curata si sa ii scoata de acolo.

Unii somni africanii inoate cu burta in sus - Synodontis nigriventris :noroc

mirceajifcu A scris:

Ai idee sa imi zici cum imi dau seama daca racul meu e mascul sau femela? Ca am vazut altu la 18 euro albastru, senzatie! Dar nu vreau batalie, vreau sex.

La raci nu ma pricep, dar in schimb fraza ta de mai sus e tare smile

smile) Pai nu e asa? Mai fac si eu un leu! Daca am multi miniraci, ii bag in vaca cu camere pe ei sa vad care ii treaba pe acolo...

PS: La tine care ii explicatia de esti on permanent pe forum, ca la mine e ca  prieteni aici nu am, si tot pipai la blonde nemteasti autentice (reteta taraneasca, fara firma) si imi exersez limba romana pe forumuri smile)... sa nu vin dupa 3-4 ani in tara si "auzi, cum se zice in romana la ... " cum fac multi din concetatenii nostrii dupa putina vreme in care au poluat Europa.

23 Editat de Ancistrus (2011-04-22 03:08)

mirceajifcu A scris:

La tine care ii explicatia de esti on permanent pe forum

Eu am un secret care suna cam asa: Sunt permanent pe forum pentru ca am primit un concediu fara plata (cu durata nedeterminata lol) de la firma unde lucram, ei mi-au urat distractie placuta (ce draguti...) dar sincer cam incep sa simt ca nu prea ma distrez deloc... sa nu mai spui la nimeni, doar este secret :apl

Imi pare rau de jobul tau si promit sa nu mai zic la nimeni  lol... Io is tot pe forum ca acu e vremea campului si taranii nu mai vad ca vitelul sau vaca e bolnava, sau nu prea conteaza smile) acum. Daca tot ai concediu,  lol  hai in Germania, te invat sa faci controale la gestatie si insamantari la vaca! Poate te reprofilezi smile) ...

25 Editat de mirceajifcu (2011-04-22 18:54)

Am renuntat la ideea sa bag  rechinii in acvariul astasi am bagat 2 beta si probabil urmeaza si racul!
Valorile din apa sunt
NO2: intre 0-0,1
NO3: <25mg
PH: 7
Temp: 25

26

Mirciulica tata, e un real progres. Ai putea asocia betanii cu Otocinclus, Corydoras, s-au Neoni. In rest am inteles ca ar fi cam prapad, iar despre raci nu stiu ce sa spun, s-ar putea sa ii ocoleasca, nu stiu racul ce zice... lol

PS: Apropos mai ti acvariul pe jos ? Daca da, eu zic ca ar fi mai estetic suit pe o masa, ceva....nu stiu poti improviza pe moment, oricum orice e mai bun decat pe jos, parerea mea.

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

Salutare Andi big_smile! Pai acvariu sta pe jos ca deocamdata locuinta e la mansarda, iar el se afla sub geamurile de la mansarda(motiv pentru care am toate algele posibile in el), am sa iti fac poza daca vrei sa vezi! Si acvariul mic tot pe jos e, pentru ca nu am loc de el, si in curand ma mut in alta locuinta, si deja mi-am cumparat mobila pt el. Mersi de idee oricum big_smile si de incurajari!
Deja a inceput sa faca cuib! Am vre-o sansa la nepoti daca a nenorocit femela si toate inotatoarele sunt ciupite? Sunt pe aceeasi felie de unda?

Evolutia acvariului la o saptamana:
Plante noi: 4 fire de valisneria si un buchet de rotala rotundifolia
Pesti noi: 3 metisi  lol  de labeo bicolor si balantio si un ancistrus! Si aici se opreste adaosul de pesti in acest acvariu!

29

bradraqua A scris:

Planta pe care o numesti Rotala rotundifolia, cred ca este Bacopa Australis. Lumina se pare ca nu este in cea mai fericita combinatie/putere, plantele cresc pe inaltime (in special Pogostemon) si au coroana rara.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

Dl Radu, la prima acuzatie, ma scuz zicand ca "asa este scris pe eticheta" si dupa o scurta cautare pe google, ai dreptate, nici nu seama cu rotala, iar la ce-a de-a doua, tin sa precizez ca asa le-am cumparat din shop, iar plantele nici nu au apucat sa se infiga bine in substrat la mine.

Lumina e un Dennerle Trocal de luxe Special Plant de 15w si o lampa resun de 11w cu lumina alba, iar daca plantele evolueaza in continuare lungi si goale, o sa le mai adaug un neon de 15w. Am citit pe undeva ca ai recomandat ca la inceput, pana noul setup se pune pe picioare, nu e bine sa le dai lumina maxim.

31

mirceajifcu A scris:

Evolutia acvariului la o saptamana:
Plante noi: 4 fire de valisneria si un buchet de rotala rotundifolia
Pesti noi: 3 metisi  lol  de labeo bicolor si balantio si un ancistrus! Si aici se opreste adaosul de pesti in acest acvariu!

Si bineinteles Kryptopterus bicirrhis lol

Ala e o bucata rupta din acvariu, nu e fauna  lol ! Unu a disparut in acvariul mare si am zis sa il import pe asta singuratic aici.
Ancistrus, poate stii tu cat costa denisonii aia in romania si daca ii pot aduce, ca aici sunt 18.50 unu neutral. Si poate aduc vre-o 10 din romania la pretul de 4-5 aici...

Ce neon t8 18w imi recomandati sa cumpar pe langa dennerle ce il am deja?

34

mirceajifcu A scris:

Ancistrus, poate stii tu cat costa denisonii aia in romania si daca ii pot aduce, ca aici sunt 18.50 unu neutral. Si poate aduc vre-o 10 din romania la pretul de 4-5 aici...

Nu stiu cat costa denisoni aici, ca pana acum nu am apucat sa vad.

mirceajifcu A scris:

Ce neon t8 18w imi recomandati sa cumpar pe langa dennerle ce il am deja?

Daca gasesti pe acolo Osram 865/965, am inteles ca sunt Made in Germany
http://marbotrade.bizoo.ro/vanzare/1388 … T8---Osram

Si de la Dennerle? Ca asta costa 11 euro pe amazon si am gasit solar tropic, solar natur sau solar color la 16 si ma gandesc ca sunt putin mai bune nu!?

36

mirceajifcu A scris:

Si de la Dennerle? Ca asta costa 11 euro pe amazon si am gasit solar tropic, solar natur sau solar color la 16 si ma gandesc ca sunt putin mai bune nu!?

Stiam ca neoanele Dennerle se numesc Trocal (Special Plant, Amazon Day, Color Plus), cred ca tu vorbesti de cele de la JBL Solar (Tropic, Natur, Color). Deci de la JBL poti lua JBL Solar Tropic, iar de la Dennerle Trocal Amazon Day (eventual combinat cu Special Plant).

Scuze, da, am dat sa caute neoane dennerle si mi-a gasit astea de la jbl smile). Am comandat Solar Tropic sa raman in gama mea preferata din Germania ;;). Mersi

Am vazut ieri si am fost aproape sa ii cumpar doi Gnathonemus petersii  foarte faini. Se potrivesc in acvariul meu de rechini?

39

Si "elefantii" ajung mari - 35 cm smile. Sunt niste "africani" mai pretentiosi la calitatea apei, care trebuie bagati in acvarii cu pesti mici si in general pasnici.

Deci nu. sad Ma bate gandul sa bag in acvariul mic dupa ce ma mut creveti, cristal red si blue tiger sau cardinal, dar nu stiu cu ce sa ii asociez, ca zicea tipul de la shop ca a avut cu neoni si i-au tocat 10 bucati de red cristal ... desi aici pe forum am vazut ca toata lumea ii tine cu neoni impreuna...