stefan4ever22 A scris:va multumesc dibn suflet pentru sfaturi in cateva zile incep sa "ciclez" noul meu colt de rai.As mai dori sa va intreb ce parere aveti despre acvariile aquael tipurile alea care vin complete cu filtre si altele ..sunt bune de ceva ca marca? macar pentru perioada ciclari caci eu oricum sunt dispus sa schimb tot ce tine filtrare si altele.Nu prea inteleg eu bine cum ar trebui sa procedez la substrat ...? imi e un pic mai dificil deoarece nu prea stiu cum sa cer la magazin caci nu prea vorbesc limba astora nu cel putin termeni profesionali
...va multumesc tuturor si am sa va tin la curent cu tot ce se intampla.. :pls
Din pacate, nu pot sa-mi exprim parerea despre acvariul aquael, dar in principiu ele sunt bune pana intr-un anumit punct. Adica daca vrei un acvariu mai mic, dar plantat este posibil ca neonul standard cu care a venit acvariul sa trebuiasca inlocuit. Un alt aspect este faptul ca numarul si dimensiunea pestilor trebuie sa fie pe masura capacitatii filtrului.
Cat despre cumparatul de accesorii acvaristice, eu zic ca e destul de simplu si daca nu cunosti limba. Iti cauti pe net ceea ce iti trebuie, si mergi la magazin si spui numele a ceea ce te intereseaza. De exemplu substratul JBL Manado, este la fel in toate limbile. in mod normal ei iti vor spune daca au sau nu.
PS. Nici eu nu stiu ungureste, dar in Ungaria la magazin, spun numele a ceea ce ma intereseaza, si gata. Daca este, bine, daca nu imi da din cap a negatie, si tot pricep... 
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.