Stimabile, daca te opreai o secunda din aberat si citeai topicul de la inceput, observai (probabil cu stupefactie) ca sunt deja cam trei luni de cand am bagat "repede repede" cativa pesti in acvariu. Si ca, dupa astea trei luni, am NO2 practic la zero si NO3 la o valoare acceptabila la capatul unei saptamani in care nu schimbasem un strop de apa.
A, sa mai adaug ca am deja doua transe de pui de molly si una de platy, de nu mai am loc de ei in acvariul-maternitate?
Da, am dat chix groaznic, nici nu stiu ce sa ma mai fac
.
Pentru acvariul asta si pestii care sunt in el n-as fi dat in veci 190 de lei pe trusa de teste, pentru simplul motiv ca n-a fost nevoie. Si asta deoarece cu un minim bun simt si un pic de experienta nu ai nevoie de vreun test de apa ca sa cresti vivipari si sa tii pe langa ei cativa neoni si o pereche de Betta.
Motivul pentru care am cumparat trusa este ca intre timp am mai cumparat un Juwel Rio 180 si un Juwel Rekord 96, in care vor intra la momentul oportun niste discusi, iar astia sunt nitel mai sensibili decat viviparii.
Apropo, cu Rio 180 ala a venit si un aspirator de-ala mecanic de la Sera (genul actionat de o pompa de aer). Mi se pare o cumplita pierdere de vreme sa aspiri cu el, cand poti face acelasi lucru cu furtunul, in timp ce schimbi apa. Mi se pare uitl doar daca ai acvariul amplasat foarte jos, caz in care furtunul (fara pompa) devine incomod de folosit.
In incheiere, lasa-ma sa-ti dau un sfat: cu cat folosesti un limbaj mai violent si cu cat delirezi mai tare despre ceea ce crezi tu ca ar fi vrut sa zica interlocutorul, cu atat scad sansele de a fi luat in serios.