Visiniu, intensitatea culorii este in primul rand genetica, asa i-am primit si asa arata dupa socul suferit in urma transportului, adica decolorata
. In mediul din acvariu , cu dennerle crusta fit, dennerle crusta mineral si shirakura mineral stone se vor colora mai tare. Red Cherry dupa cateva generatii i-am adus la o culoare rosie superba, dar tot red cherry raman pentru ca nu au piciorusele rosii, inca au parti pe corp, in special abdomenul care nu sunt rosii si la lupa se vad "pixelii" si ca nu sunt complet rosii.
@Marius, mersi, dar ca in orice alt hobby contributia mea e doar financiara deocamdata, pentru ca au costat cam cat un acvariu plin de red cherry, acum trebuie doar sa ii inmultesc si sa imi traiasca.
@Remus Ba da Remusica, asta e si ideea. Nu iti faci griji cand introduci un taur performant intr-o cireada daca se corcesc vacile, ci speri ca viteii sa ia mai multe caracteristici de la tata decat de la mamici. La fel si cu sakurele, le-am adus in acvariu de red cherry bine selectionati, unde au ramas doar cei mai rosii dintre ei, fara pete incolore si sper ca puietul care va veni sa fie undeva intre red cherry si sakura high quality, adica red cherry cu tot mai putine pete, poate si cu picioruse rosii etc. Nu ma intereseaza sa am 400 de creveti in acvariu, am trecut deja prin asta, (practic sakurele au fost cumparate de banii de pe red cherry) acum vreau calitate. Iar ce nu corespunde standardelor, ii separ in fatatoare si apoi ii vand.