221

Re: o incercare

O intrebare daca se poate.

Planta aceasta cum se cheama? Sau macar din ce familie este?

http://www.acvariidevis.ro/forum/uploads/2012_01/dscn9182_a.jpg

222 Editat de dinescu tiberius (2012-01-26 16:13)

didiplis diandra se numeste

iar in legatura cu editatul... sincer nu imi place cum a iesit poza aia.. o sa incerc sa le deschid culoarile din camera

223 Editat de danielt (2012-01-26 16:20)

Pai problema nu e la culori ci la nivelul de expunere al imaginii.

Pozele sunt subexpuse (intunecate). Poti umbla la setarea de compensare a expunerii si sa maresti expunerea. Automat va fi nevoie sa tii camera nemiscata mai mult timp, util ar fi de pe un trepied sa incerci din nou.

LE: Mersi de raspuns  :sok

pozele sunt facute cu trepied cu  un nikon p80... nu prea stiu eu sa-l folosesc

225

dinescu tiberius A scris:

iar in legatura cu editatul... sincer nu imi place cum a iesit poza aia.. o sa incerc sa le deschid culoarile din camera

Eu am facut o editare rapida, pentru exemplificare, deci fara pretentii artistice big_smile 
   O imagine se editeaza bine in formatul ei original, nu asa mica cum o prezinta forumul wink

ma uit pe net ce poze pot iesi cu aparatul asta si nu imi vine sa cred:))
o sa mai fac vreo 1000 de poze  sa invat ! multumesc pentru sfaturi oricum

227

sa mai "coloram" atmosfera cu cateva poze noi
evolutia acvariului

Poti fii mindru de acvariul asta! :apl  ^:)^

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

228

Incearca dupa manual: http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/coolpix/P80_EN.pdf

Pagina 51 descrie cum setezi compensarea expunerii. Pagina 52 descrie cum setezi aparatul pentru scene. Setarea asta contine presetari gata facute in aparat pentru diverse situatii. Poti incerca scenele Night landscape sau Dusk/dawn.

Ai nevoie de Adobe Acrobat reader ca sa poti deschide documentul.

229 Editat de dinescu tiberius (2012-01-26 18:37)

multumesc pentru sprijin smile... eu inca nu sunt multumit in totalitate..mai urmeaza cateva schimbari pana ajunge cum vreau eu...
Ma mai gandesc cu buturuga aia....nu situ ce sa fac cu ea.. sa o scot sa nu o scot.. parca face umbra in partea dreapta...sau sa ii gasesc alta pozitie( imi fac griji in special pentru didiplis diandra... vreau sa fac o tufa destul de mare si nu vreau sa-i acopere partea de jos.. am inteles ca asta este "buba" ei. ii putrezeste partea de jos cand este slab iluminata)

230

A mea pare ok cu lumina cat timp frunzele superioare sunt expuse.

Am observat ca face cam 3-4 lastari daca are lumina.

Am facut o tufa micuta din ea, bucatile taiate le-am replantat si nu au nici pe departe destula lumina la baza si nu au putrezit.

Eu le-am tuns cand ajunsesera aproape de suprafata, aprox de la jumate. Mai am cateva resturi mai mici dar nu prea se descurca.

Eu cred ca poti sa o tunzi dar sa fie tulpina cu lastari.

231

Salut . Vad ca iti merg destul de bine plantele .  :fok

am facut un test pentru Fe de la sera si  este intre 0.5-1mg/l zic eu este cam 0.8mg/l.. ce parere aveti?

233

Salut , cam mult zic eu . Schimba niste apa si redu dozarea . trebuie sa fie intre 0,2 si 0,3 . Asa am patit si eu .

234 Editat de dinescu tiberius (2012-01-30 23:07)

mi-a aparut si gsa mult dintr-o data.... asta e cauza oare?

am scazut si iluminatu....de la 0.9w/l acum am 0.65w/l ... cred ca este mai usor asa .. scad si fertilizarea..... o sa fac si un schimb de 40% apa
sa mai fac si altceva?

235

Din ce am observat eu gsa apare in dezechilibru in acvariu , daca ai macro la nivel mic sau micro la nivel mare , nu conteaza , daca nu sunt toate in parametrii buni apar algele . Oricum gsa este in cam toate acvariile , astepta doar un mic dezechilibru ca sa 'explodeze' . Mie mi-a aparut cand am redus macro ( faceam un experiment ).

eu nu am bagat dleoc macro si cred ca am bagat dintr-o data prea mult... sau intr-un timp destul de scurt am ajusn la doza maxima

237

Tiberius,

La cat timp faci schimb de apa? Pui ceva in apa proaspata? Daca da, ce si in ce proportii?

238 Editat de dinescu tiberius (2012-01-31 00:48)

ultima data am intarziat cu schimbatul.... adica au trecut 10 zile de la ultima schimbare.... normal schimb 25% la 7 zile? este bine sau prea putin?.. de bagat in apa nu bag nimic... apa de la robinet

239

am facut un test pentru Fe de la sera si  este intre 0.5-1mg/l zic eu este cam 0.8mg/l.. ce parere aveti?

eu nu am bagat dleoc macro si cred ca am bagat dintr-o data prea mult... sau intr-un timp destul de scurt am ajusn la doza maxima

Discutia era ca ai facut testul de Fe, care este un microelement, nu macro.

240 Editat de dinescu tiberius (2012-01-31 00:51)

a deviat de la fe la gsa tongue ... in legatura cu Fe am inteles ca e prea mult... o sa incerc sa-l mentin 0.3
ancistrus din cauza fierului poate aparea gsa brusc?