281

Re: o incercare

Din ce am inteles eu pe o laterala a acvariului la 1-2 centimetri de marginea de sus a sticlei trebuie data o gaura cu o freza speciala cu diametrul de 1- 1,5 cm in care se pune o teava si se lipeste cu silicon , in continuarea tevii se pune furtun (pexal , ppr)care merge la scurgere pentru cei care stau la bloc sau direct afara pentru cei care stau la casa.Toate acestea au rolul de prea plin (ca la cada , chiuveta ). In partea opusa acelei gauri se vine ca apa curenta , debitul acesteia fiind facut de un robinet care se regleaza pana se ajunge la valoarea dorita , de pilda 10 litri pe zi .Pentru a anula zgomotul produs de picurare se poate pune un cot de ppr si o bucata de teava tot ppr care sa intre 2-3 cm in apa . Apa trebuie sa nu contina clor . :noroc

282

MariusMinu A scris:

Apa trebuie sa nu contina clor :noroc

Sau sulfat de aluminiu :noroc

283

Ancistrus A scris:

Sau sulfat de aluminiu :noroc

M-ai nimerit  lol

284

MariusMinu A scris:

Din ce am inteles eu pe o laterala a acvariului la 1-2 centimetri de marginea de sus a sticlei trebuie data o gaura cu o freza speciala

Ai idee ce fel de freza se foloseste?

nu inteleg faza cu clorul.... eu schmb cate 30% direct de la robinet... daca ar fi la picatura cantitatea de clor este multa mai mica

286

dinescu tiberius A scris:

nu inteleg faza cu clorul.... eu schmb cate 30% direct de la robinet... daca ar fi la picatura cantitatea de clor este multa mai mica

Ba chiar are si un bun rol dezinfectant... adaugat "cu cap" wink

287

Poate la Constanta se foloseste alta metoda de dezinfectare a apei , asta cu clor e cea mai ieftina si cea mai simpla prin alte parti se foloseste ozon , nu stiu ce sa zic...

288

MariusMinu A scris:

Poate la Constanta se foloseste alta metoda de dezinfectare a apei , asta cu clor e cea mai ieftina si cea mai simpla prin alte parti se foloseste ozon , nu stiu ce sa zic...

Sunt unii, nu neaparat din Bucuresti, care stiu sa beneficieze de efectele clorului (cu masura) introdus ieftin in apa de baut... fara sa mai foloseasca ozonizorul sau lampa UV wink

289

Am inteles ca clorul este bun in cantitati mici , dar ce ne facem atunci cand pun aia de la apa mai mult decat ne-am dori si facem schimbul la picatura ? sau mai rau un schimb de 30 %?

290 Editat de dinescu tiberius (2012-02-23 01:59)

sincer acum 10-15 ani apa avea mult clor in ea chiar era alba  pentru 1 minut doua daca o puneam intr-o sticla ..se simtea si mirosul... insa acum nu mai e asa
ps: am si o lampa uv de 15 W insa nu prea stiu cum sa o folosesc.. ma gandeam sa o folosesc cateva ore noaptea doar in zilele cand schimb apa
( marius cand te referi la clor e strict pentru pesti nu? eu nu am mai deloc decese in acvariu desi schimb apa direct de la robinet)

291 Editat de MariusMinu (2012-02-23 02:16)

Eu iti recomand lampa uv doar in cazul "apei verzi" , in rest face mai mult rau decat bine . O poti folosi in noaptea de dinaintea schimbului de apa , desi nu ii vad rostul .Eu unul duc o lupta de prevenire a algelor cu hartia , pixul si testele mi se pare mai usor asa decat sa duc o lupta de combatere cu lampi uv , lame de inox , foarfece etc.Principalul obiectiv nu trebuie sa fie indepartarea algelor ci o crestere rapida si sanatoasa a plantelor , in felul asta algele n-au nici o sansa.
ps :Da ,pericolul exista mai mult asupra pestilor atunci cand e mult clor ,repet mai sunt si alte metode de dezinfectie a apei , pana la urma banii din taxa de bariera de la mare  lol poate au ajuns intr-un sistem din asta mai nou si de aia nu miroase apa a clor .

si cateva poze cu evolutia acvariului dupa o remodelare majora

293

Super  :apl  :apl  :apl  Se intind plantele alea de minune

294

Frumos. Planta aia ruginita din drepta didiplisului cum se cheama? Seamana a Ludwigia...

da e Ludwigia glandulosa dar inca e mica si nu s-a inrosit.. cand se apropie de suprafata apei o sa arate altfel

Si o poza per total

297

Aranjamentul este destul de bun  :fok Acum urmeaza sa umple hc zona de mijloc . :noroc

o sa scot si toata parvula cand se extinde hc cuba..... vreau sa fie pe suprafata cat mai mare

am reusit sa fac teste pentru po4 si no3 cu produse de la jbl insa am ramas surprins... no3 cam 8 iar po4 0.2
fertilizare zilnica : 5 ml micro
                              5ml macro+2 ml po4
ce ar trebui sa fac pentru a mari no3 si po4?
sa mai adaug vieturitoare in acvariu?

300

Pai no3 nu e chiar asa mic , trebuie sa fie 10-15 ppm , de la 8 la 10 il salti usor cu kno3 asa cum a spus Dan sau dai mai multa mancare la pesti.Parca ai pps -pro , mareste doza cu 1 ml si vezi la urmatoarea testare ce zice .Mai rau e cu po4 care trebuie sa fie cam 1,5-2 ppm . Pe asta trebuie sa-l salti mai mult.