Re: Acvariul meu
Foarte frumos :apl
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Acvariul meu
Pagini « 1 … 9 10 11 12 13 … 89 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Mersi de apreciere ^:)^ eu am vrut ca bacopa sa fie mai inalta decat didiplis dar amandoua au acelasi ritm de crestere si le-am pus cam egale de la inceput , greseala mea dar avand in vedere ca deocamdata sunt la inmultit este scuzabila (cred), dupa aceea o sa le pun mai dese , bacopa o sa pun doua randuri sa nu se mai vada sticla din spate si o las mai inalta decat didiplis diandra . :fok
Mariuse stii ce nu inteleg eu:) de ce mie japonica nu-mi creste asa inalta ca la tine? mai am un prieten care nu se ocupa deloc de acvariu si o are inalta
Da intr-adevar blyxa e superba.
Tiberius iti spun eu cum sta treaba : am substratul cam sus in zona aia si din cauza asta pare inalta , planta are cam10 - 11 cm inaltime dar sunt puse mai multe randuri la deal ca sa zic asa .Uite o poza ca sa vezi cum este pusa planta
Da intr-adevar blyxa e superba.
Mersi Dane ^:)^
oricum e mai inalta ca la mine:) si la mine nu e nici verde are tenta de auriu
O culoare mai palida are atunci cand e plantata de curand , cat despre tenta de auriu aceasta indica o carenta dar nu stiu exact ce anume ii lipseste , avand in vedere ca totusi este o planta dificila are nevioe de conditii foarte bune pentru o dezvoltare corecta . Parametrii care nu mi se par in regula in acvariul tau sunt kh si gh care imi par cam mari .
Blyxa eu stiu ca e un indicator al nitratilor. Cand are carenta de nitrati isi schimba culoarea.
un prieten are japonica si toti parametrii sunt praf.... no3- 3 po4 2 fe 1 si japonica arata superb ))
poate ca are nevoie de no3 mic si po4 mare
Din ce am citit eu la lumina mai mica( 0,6w/l -0,7w/l)planta se face verde si creste mai inalta .Totul sta in echilibrul intre lumina ,fertilizare si ph .Daca ai lumina multa trebuie fertilizarea sa fie cat mai apropiata de parametrii ideali no3 10-15ppm , po4 1-2ppm , fe 0,3ppm si ph 6,6 . Eu am 0,7w/l poate din cauza asta e mai inalta , la fel o fi si la preietenul tau . Cati watti pe litru are ? no3- 3 mi se pare totusi ca mic .
La mine nu a crescut pe inaltime in ala de 126L. Azi tocmai ce am transplantat toata blyxa si stauroginele.
La lumina de 4.000K pe care o dadeam am descoperit multi pui dar plantele sunt pitice si firave. Suspectez din cauza ca erau mancate de Botia
Posibil sa fi fost mancate nu zic dar nu asta e cauza de erau plantele mici si firave .Orice planta absoarbe mai multe substante din apa cu cat ph e mai mic, la un ph mare este posibil ca o parte din elementele ce compun micro sa se oxideze inainte de a fi consumate de plante . De vreo saptamana am reusit sa-l cobor la 6,7 cu bombele mele (4bps) si vreau sa-l cobor pana la 6,6 ca sa vad daca exista diferente in dezvoltarea plantelor folosind aceeasi schema de fertilizare , inca mai caut raspunsuri . Ma gandesc sa incep sa adaug si eu easycarbo , nu stiu ce sa mai zic...
Easycarbo nu-ti afecteaza pH-ul. Da carbon plantelor dar atat. Efectul algicid este secundar si se datoreaza substantei folosite pentru a transporta carbonul.
Eu stiam ca pH-ul scazut are legatura cu puterea de absorbtie a plantelor. Nu ca se descompun substantele nutritive. Ai ceva documentatie pe tema asta? Ca acum ca mi-am umplut 300L cu plante parca ma intereseaza mai mult
eu am ph 6.9 si mai jos nu pot sa-l cobor, am cam 40-45 ppm co2....sunt multumit de cum arata planta... nu are frunze rupte. nu e firava ...doar nu creste in inaltime si nu are un verde crud... este aurie
Daniel : prea mare documentatie nu am , ce vreau eu sa spun e ca degeaba tinem fierul la o,3 daca nu avem si un ph scazut ca astfel plantele sa absoarba elementele din micro inainte ca acestea sa fie oxidate de oxigenul din apa. La un ph scazut ( 6,6 sau mai mic ) planta absoarbe in timp util substantele din apa
Tiberius :Nici la mine nu este verde crud , cat despre inaltime cauza poate sa fie ca ai mai multa lumina decat mine raportat la acvariu bineinteles .
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RcH9diMiE5U&feature=youtu.be[/youtube]
Am pus un filmulet realizat cu ajutorul lui Timi
Felicitări prietene :sok ai un acvariu foarte frumos și îngrijit :sok
Sa ai parte de cat mai multe bucuri cu acest setup prietene :sok
Ape limpezi :acv
Pagini « 1 … 9 10 11 12 13 … 89 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Acvariul meu