41

Re: Salut!

Mai oameni buni, acvariul mic este mic...

Sh0oky A scris:

am achizitionat astazi un acvariu de 8l pe care vreau sa-l folosesc pentru a creste puii nou nascuti pana la momentul in care ii pot muta in acvariu mare.

Exista pasionati care fac nano-acvaristica... dar nu este cazul incepatorilor :omfg. Un acvariu asa mic se tine cu schimburi de apa... nu? wink

42

Sigur ca ca schimburi de apa  :fok

43

Deci intr-un acvariu asa mic se poate baga un filtru cu burete mic, un incalzitor mic (daca incape), bagi apa de la robinet in el si conditioner.
   Urmeaza ca odata la 2 zile sa schimbi 30% din apa, cu apa de la robinet lasata la declorinat... deci ce treaba are apa din acvariul mare? Decat daca vrei sa introduci odata cu puii, si bacteriile sau microbii din acvariul mare nu? wink

44

Ancistrus A scris:

Mai oameni buni, acvariul mic este mic...

Acum am vazut postul cu cel mic, ramasasem cu ochii la plasticele din cel mare.

=> nu lua in seama ce am scris mai sus...   :froll

Ofera sfaturi nu jigniri!

45

Acum plec sa cumpar sol fertil,indrumati-ma va rog cu date exacte ce anume cer la magazin.:)

Multumesc!

46

Sol fertil pentru care acvariu  :smoke  cel mai bun parerea mea este JBL aqua-basis plus+  :fok

47

Ok,am notat.
Legat de bomba Co2 imi puteti spune (cei care stiti/aveti) de ce piese am nevoie pentru a construii mecanismul,ce anume trebuie sa cumpar,exact.

Multumesc din nou!

48

Am eu numai ca a mea este bomba de firma JBL ,dar mai demult am avut si una home-made facuta de mine,o sticla de 2,5l,numarator de bule(optional),furtun de co2,reactor de co2 sau difuzor,valva uni-sens,si reteta de co2 care ti-a recomandato colegul ancistrus,bafta  :fok

49

Pop Remus A scris:

Am eu numai ca a mea este bomba de firma JBL ,dar mai demult am avut si una home-made facuta de mine,o sticla de 2,5l,numarator de bule(optional),furtun de co2,reactor de co2 sau difuzor,valva uni-sens,si reteta de co2 care ti-a recomandato colegul ancistrus,bafta  :fok

Am vazut in poza ca e cu doua sticle.
Legat de furtun mai am din acela de la pompa de aer,e acelasi?

Pop Remus A scris:

numarator de bule(optional),...,reactor de co2 sau difuzor,valva uni-sens

Asa cer la magazin?

50

Poi este furtun special pentru co2,eu am de la JBL si este negru furtunul,in legatura cu sticlele,este o sticla care produce co2 si sticla mai mica pe post de numarator de bule,eu am tot de la JBL pro-flora count numarator de bule,da asa ceri la magazin big_smile,te descurci sa iti faci tu singur???daca nu cauta unul gata facut  wink

51

Nu stiu ce ar putea fi greu,mai dificil este cu componentele...sunt costisitoare?
Gasesc tot la petshop nu?

52

Nu sunt costisitore deloc,ba chiar ca sunt destul de ieftine,ce sa zic,bafta :fok

53

In materialul mentionat de Ancistrus ai scheme ale ansamblului. In afara de valva antiretur mai tot poti face cu obiecte casnice.

Tubul poti sa-l iei de la un set perfuzor de la farmacie. Costa pana intr-un leu unul. Si poti improviza si numaratorul de bule utilizand in sens invers picuratorul.

Ca sol fertil ai optiuni bune si de la ADA (Amazonia, Malaya), sau de la Dennerle DeponitMix dar acestea e posibil sa nu le gasesti in Constanta doar sa le comanzi de pe net.

Reef.ro are sol ADA de vanzare.

54

Da, dar cele de la ADA  sunt foarte scumpe, si a spus ca nu are ff multi bani de investit,si aquabasis-ul este destul de scump 20-35 lei 5 kg, dar ADA sau Dennerle este si mai scump,poate o idee ceva mai bun,eu folosesc aquabassis si sunt ff multumit :fok

55

Imi cer scuze atunci, confirm doar pe baza faptului ca-l folosesc multi ca JBL Aqua Basis Plus e o optiune buna.  :sok

Ulterior se pot adauga tot de la JBL Kugeln Balls. Sau de la Tetra Initial Sticks.

56

danielt A scris:

Ca sol fertil ai optiuni bune si de la ADA (Amazonia, Malaya)

Daniel, ADA Soil este un substrat complex pentru acvaristi avansati, pentru tipurile de acvarii "Nature", care nici nu este fertil... doar reduce si stabilizeaza pH-ul la valori acide, si conform granulelor poroase permite colonizarea substratului cu bacterii nitrificatoare.

57

Hmmmm, credeam ca e si fertilizant. Sau ADA Power era?

58 Editat de Sh0oky (2012-01-27 21:51)

Asadar legat de substrat am fost si am cumparat AquaBasis pus de la JBL.

Legat de bomba co2 am cumparat urmatoarele: valva anti retur de la Tetratec ,furtun si set perfuzor. Pentru a construii mecanismul am insa nevoie sa stiu principiul de functionare pe care il inteleg in felul urmator:
Din bidonul de 2.5 litri pleaga gazul care trece prin numaratorul de bule,si aici ma opresc putin. Numaratorul asta de bule ce face de fapt (numara bule  :stupid  ..dar ce mai exact inseamna asta?) eu inteleg cam asa: gazul care pleaca din bidon trece prin numarator,care este un recipient cu 75% apa,furtunul are contact direct cu apa ceea ce inseamna ca se produc bule care ajungand deasupra (= gaz) isi vede de drum mai  departe catre acvariu.

Asadar,daca folosesc picuratorul de la set perf. (invers) am nevoie de valva inainte de el,si dupa? Adica apa din numarator sa nu ajunga la bidon dar in acelasi timp apa din acvariu sa nu ajunga in numarator..:|?

59

In acest caz iti cam trebuie 2 valve da  smile ,dar ce rector te-ai gandit sa iti faci sau sa iti procuri   :smoke  :fbr

60 Editat de Sh0oky (2012-01-27 22:06)

Reactorul (corecteaza-ma daca gresesc te rog) este capatul de la acvariu (cel care o sa fie bagat in acvariu vreau sa spun) ,nu? Daca este acela,din pacate momentan sunt lefter. O sa renunt la o tigara pentru el..:)

Daca folosesc un bidon ,am nevoie doar de o valva,banuiesc intre acvariu si numarator.

Care este rostul numaratorului?